Honnan tudhatom meg hogy mi voltam előző életemben?
Ha egy élőlény lennék (végső soron), akkor nem tudtam volna VALÓDI önmagam függetleníteni az élőlénytől, aki látszólag vagyok, és annak tulajdonságaitól. A személyiségtől, a fizikai és érzelmi fájdalmaktól. Igen, még a fizikai fájdalmaktól is függetlenítettem magam.
akkor te, halott vagy?
Igazából tetszik amit leírtál, de kifejthetnéd egy kicsit jobban?
Az elmétől nyert függetlenséget hogy magyaráznám el az elme eszközeivel?
Sokan tettek erre kísérletet a történelem során, de az elme végül mindig kiforgatta. Jézust még meg is ölték.
de ahogy említetted, nem számít mert nem azonosítod magad egy fizikai élőlény tulajdonsághoz se magad...
"Ha egy élőlény lennék (végső soron), akkor nem tudtam volna VALÓDI önmagam függetleníteni az élőlénytől, aki látszólag vagyok, és annak tulajdonságaitól. A személyiségtől, a fizikai és érzelmi fájdalmaktól. Igen, még a fizikai fájdalmaktól is függetlenítettem magam."
Tehát mint szellemi létforma a Halál sem része a nem fizikai valódnak, hiszen csak az élők végső állomása a Vég.
Mi számodra az elme? Mi az azon túli? mit jelent neked élőlénynek lenni? és mit jelent számodra maga az élet? Mi vagy ha nem tartod magad élőlénynek? Gonosz voltam, vagy kíváncsi?
"hiszen csak az élők végső állomása a Vég"
Az életnek sosincs vége. Ha te meg is halsz, az Univerzum ugyanúgy tovább él. Az Univerzum és benne minden egyetlen egység. Ezért nincs halál. Persze valamilyen formájú halál van, mert az "én", akit önmagadnak hiszel, meghal a fizikai formád szétesésével, és csak az az üres semmi marad, amire az én építkezett. De az én csak gondolati és érzelmi formák összessége, semmi több. Forma. Olyan forma, mint a tested, csak ez a forma láthatatlan, energia forma. Mivel az én szorosan összefügg a testeddel és az életed körülményeivel, így nyugodtan nevezhetjük a fizikai formádnak is. Csak gondolj bele, ha nem olyan neműnek születsz, amilyennek születtél, ha nem olyan családba születsz, amilyennek születtél, ha nem olyan testalkattal születsz, amilyennek születtél, akkor teljesen más szerkezetű lenne az én. Az én csak egy illúzió. Ha felismered ezt az igazságot (nem az elme szintjén), és még életed során meghal az én, akkor számodra többé nem létezik halál, mivel nem fogsz azonosulni a mulandó énnel és az ahhoz kapcsolódó fizikai formával, hanem felismered, hogy végső soron az a meghatározhatatlan, behatárolhatatlan üres tér vagy, amire az én, és az Univerzumban minden forma épül. Legyen az fizikai forma vagy energia forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!