Valóban létező jelenség a dark web, vagy csak felnagyitják az egészet a szenzációhajhász emberek?
Hát a dark web-ben spec semmi természetfeletti nincs.
Elég könnyen meg lehet bizonyosodni róla hogy létezik.
Köztudott, hogy igazából a Balaton se létezik. Csak egy kicsi medence a Balaton valójában, és azért látszik csak Európa legnagyobb tavának, mert közelről nézik.
Itt egy leleplező valós kép a Balatonról, ahol látszik a valódi mérete:
Sőt, én igazából Csepel létezésében sem hiszek, mert eddig csak kétszer láttam ott, és szerintem csak a kedvemért építettek oda egy átmeneti díszletet, és színészek játszották el a csepeli embereket.
Az a szövegkörnyezet amit Youtube-on előadnak a Dark Webről nagyon sok esetben csúsztatás, összekeverve városi legendákkal, creepypastákkal és egyéb fantáziával. Idén elég nagy divat lett a témáról videót csinálni, amiben mindenki állít mindenfélét, miközben a valóság ettől lehet hogy jóval árnyaltabb.
A kék bálna jelenséghez lehetne hasonlítani, az hogy volt pár elszeparált orosz eset, majd ahogy a média minden országban felkapta hirtelen előkerültek a semmiből kamuzott magyar áldozatok meg a nagy országos pánik a semmiről amit felfújt a média. A másik visszatérő motívum a fekete furgonos gyerekrablók és a ruhaboltban csapóajtón át elrabolt emberek története. Na ehhez hasonló a sötét web bemutatása is. 10% igazság 90% kamuval felfújva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!