Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Melyik az ezotéria leginkább...

Melyik az ezotéria leginkább intellektuálisan kihívást jelentő területe?

Figyelt kérdés

Egyszer Szepesi György alias Asmodeus Asztrológus-csillagász, aki az ELTÉ-n tanított, azt mondta egy beszélgetésben, hogy az asztrológiai világképlet megalkotása a legnagyobb kihívás, melyben az összes csillagjegy és ezzel ember élete benne van.

Nos, elég kemény fába vágta a csillagász a fejszéjét nem vitás. De mi lehet még ami ugyanilyen vagy nagyobb kihívást jelenthet?

2015. nov. 10. 02:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A miszticizmus. Bármely vallásé, filozófiáé, vagy okkult világképé. Az ezotéria eleve a különböző tanítások, vallások, és filozófiai iskolák belső, mélyebb tanításait jelenti, a miszticizmus még ennél is elvontabb, mélyebb tudást jelent. A szimbolikus fogalmakat is szimbólumokban adja tovább, sokszoros képeket kell felfejteni a legkisebb információ megértéséhez is.
2015. nov. 10. 06:46
 2/9 anonim ***** válasza:
ha a miszticizmust intellektuális kihívásként közelíted meg, már el is b*sztad...
2015. nov. 10. 13:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha pedig nem, akkor nem fogod érteni a mély szimbolikát, és babonás szintre süllyedsz. Nem tudom melyik a rosszabb.
2015. nov. 10. 13:49
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Kihívást csak az jelent, hogyan tudjátok áltudományos maszlagba csomagolni az ökörségeiteket, hogy az átlag hülye ember elhiggye és kicsalhassátok a pénzét.
2015. nov. 10. 18:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem rémlik, hogy valaha is nyújtottam volna bármiféle szolgáltatást a Libri könyveladói állásán kívül. Fizetős meg mégúgyse rémlik. De ha gondolod, a kedvedért szerelek magamra egy**métert, hogy mérhessem az átfolyó energiát, és tudjak számlázni. Vagy nem tudom hogy értetted. Ki a vér beszélt itt tudományról? Miszticizmusról volt szó, intellektuális, és hit alapú megközelítésről. Ebben hol volt tudományos maszlag? Már bocsánat hogy ilyen nyers vagyok.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2015. nov. 10. 20:50
 6/9 anonim válasza:
Előzőnek teljesen igaza van! Senki nem beszélt pénzről, stb.
2015. nov. 13. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a tér-idő elmélet összehozása a biológiai fejlődés okozta éntudat megalkotásával. Vagyis az, hogy elfogadni azt a fizikai törvényt, hogy itt ahol élünk a földön a tér és az idő egy, de ha elég gyorsak lennénk vagy elég nagy gravitációs mező környezetébe érnénk el, akkor velünk együtt az idő is lelassulna s a mi időnk pár másodperce az itt a Földön lévőknek akár több millió év is lehetne. Na ezt elfogadni hogy tudományosan ez tény, fizikai valóság, miközben maga a szellem és a lélek a testünkben lakozik nem piskóta.
2015. nov. 28. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Huo, olyan okos dolgokat írsz és olyan jó válaszokat.

Ez hogyan fejleszthető? Sok olvasással, vagy sokat is beszélgetsz emberekkel? Komolyan érdekel, én sokszor olyan béna vagyok

2015. dec. 6. 15:24
 9/9 A kérdező kommentje:

# 5/8 Nem rémlik, hogy valaha is nyújtottam volna bármiféle szolgáltatást a Libri könyveladói állásán kívül. Fizetős meg mégúgyse rémlik. De ha gondolod, a kedvedért szerelek magamra egy**métert,"

Ez kinek szól ?

# 7/8 Szerintem a tér-idő elmélet összehozása a biológiai fejlődés okozta éntudat megalkotásával. Vagyis az, hogy elfogadni azt a fizikai törvényt, hogy itt ahol élünk a földön a tér és az idő egy, de ha elég gyorsak lennénk vagy elég nagy gravitációs mező környezetébe érnénk el, akkor velünk együtt az idő is lelassulna s a mi időnk pár másodperce az itt a Földön lévőknek akár több millió év is lehetne."

Ez pusztán száraz fizika & biológia. Az idő lassabban telik erősebb gravitációs térben a relatívitáselmélet szerint, Lorentz kontrakciót szenved, azaz megnyúil. Viszont nem nyúlik meg annyira, hogy ilyen drasztikus időkülönbségek legyenek egy bolygó felszínén élve. A gravitáció miatt sokkal előbb fogsz péppé kenődni a planétán, mint ilyen szélsőséges idő anomáliát észlelhetsz.

Ez valóban némiképp érdekfeszítő, de nem ezotéria sajnos :(

# 8 Huo, olyan okos dolgokat írsz és olyan jó válaszokat.

Ez hogyan fejleszthető? Sok olvasással, vagy sokat is beszélgetsz emberekkel? Komolyan érdekel, én sokszor olyan béna vagyok"

Kiről beszélsz ?

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2018. jan. 25. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!