Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Akkor most tényleg van/volt...

Akkor most tényleg van/volt ördögűzés? Ha lenne akkor csak lennének róla hírek, nem?

Figyelt kérdés

most láttam róla egy dokumentumfilmet, és elgondolkoztam rajta. már több horrorfilmet is láttam róla, de őszintén sosem érdekelt a téma, csak most ötlött fel bennem, hogy akkor most tényleg van ilyen? ha lenne, akkor gondolom lennének róla hírek. nekem nagyon szürreális az egész, alapjáraton inkább szkeptikus vagyok, csak valahogy ez annyira komolyan van véve, és még a vallásos is a dolog... az is benne lehet hogy mentális betegségekbe akarják belebeszélni, de akkor (az elbeszélések alapján olvasva) hogy tud hirtelen több nyelvet beszélni, mozognak a cuccok, és a bőrbe vésett szavak hogy kerülnek oda?

mit gondoltok?

2015. szept. 6. 18:02
 1/7 anonim válasza:

van. csak olyan kevesen csinálják, hogy szinte senki nem hisz ebben. benne van a Bibliában hogy tilos, és veszélyes. Bizonyítani nem tudom, de egy ismerősöm aki nem hazudna nekem ilyet, mondta hogy a katonaságban csinálták, és hogy sosem félt annyira.

akár hiszed, akár nem, van ilyen. nehogy kipróbáld!

2015. szept. 6. 18:08
 2/7 A kérdező kommentje:

érdekes amit írtál, köszönöm a választ! nem is gondoltam volna hogy tényleg..

amúgy nem próbálnám ki, meg ha ki is akarnám, sem találkozok megszállott emberekkel, már ha egyáltalán van olyan!:) de mondjuk ezek szerint akkor van. pedig azt hittem, a legtöbben nem hisznek ebben!

2015. szept. 6. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Létezik ördögűzés. Ez például a katolikus egyház is képez ki ördögűzőket. Más kérdés, hogy hosszú évek óta pápai ajánlás van rá, hogy csak pszichiátriai elővizsgálat után lehet ördögűzést végezni, ugyanis (ahogy írtad) könnyen összekeverendő a mentális betegségekkel.

Amiket viszont a horrorfilmekben látsz, azok általában köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Ugyanúgy fenntartással kezelendők az elbeszélések és mendemondák. Ezeket a többszörös áttételű emberi képzelet igen sok furcsasággal képes kiszínezni.

A hírekben szerepelnek ilyen események, de általában csak valamilyen tragédia folytán, hiszen ezt kajálják az olvasók.

[link]

2015. szept. 6. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ördögűzés, mindig és minden korban szadista idióták kifogása volt a kegyetlenkedésre

2015. szept. 6. 19:29
 5/7 anonim ***** válasza:

A katolikus ördögűzés, az exorcizmus engedélyhez, és képzéshez kötött. Azaz:

-kizárólag egyházi személy

-nem végezheti olyan pap, aki nem kapott erre külön képzést

-nem végezheti olyan pap, aki kapott ugyan képzést, de nem kapott engedélyt a megyés püspöktől, vagy magasabb egyházi személytől

-semmilyen esetre sem végezhetik a hívek. A hívek által végezhető legerősebb ördögűző módszer a szabadító imádság.

Nem híresztelik, nem verik nagydobra, és egyre ritkábban végzik, az ördögűzés szükségességét egyre szigorúbban vizsgálják, ritka az engedélyezés.

Ennek sok oka van. Nagyon megterhelő a papokra(legalább ketten szoktak jelen lenni), és a megszállott személyre nézve is. Nem egy hivatalosan dokumentált esetben az exorcizmust elszenvedő személy belehalt a terhelésbe. Mivel a legtöbb megszállott esetről mára kiderült, hogy pszichés kórkép, egyre nehezebben, és egyre hosszabb vizsgálat után adnak engedélyt. Megbizonyosodnak a valóban természetellenes jelenlétről.

2015. szept. 6. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:

"Megbizonyosodnak a valóban természetellenes jelenlétről."

Erre kíváncsi lennék hogy csinálják! :D

2015. szept. 7. 20:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok katolikus, plusz ez olyasmi, amit csak az exorcistáknak tanítanak. Annyi biztos, hogy a szentségekkel szembeni tiszteletlenség, és azokra való ellenérzés, vagy fájdalmas reakció is a jelek közt van. Ez persze csak akkor érvényes, ha a megszállott a katolikus egyház megkeresztelt tagja. Máson csak akkor végeznek ilyesmit, ha a család beleegyezése után megkeresztelik. Többek között ez is része lehet az ördögűzésnek. Az hogy ez mennyire hiteles, azt persze nem tudom, és nem is akarom eldönteni. Kinek-kinek legyen az ő hite szerint.
2015. szept. 7. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!