Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Isten teremtette a földet?

Aelister kérdése:

Isten teremtette a földet?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem mert olvastam itt egy ilyesmi kérdést eléggé öszetett és érdekes válaszok voltak.

De akkor ki volt Jézus.

Én régebben olvasgatam a Bibliát és Jézus egyik legérdekesebb megkisértése nagyon megfogodt még ma is.

"Azután magával vitte őt az Ördög/Sátán egy igen magas hegyre.Megmutatta neki a világ összes országát és azok dicsőségét,majd azt mondta neki.Ezeket mind neked adom ha leborulva imádsz engem.Jézus azt felete neki.Távozz Sátán!

"

Kicsit fantazmagóriának tartom,de ez az én véleményem.

Mert nem a Himalájában voltak és miért kelett a legmagasabb hegy?Hogyan láthatta Jézus a bemutatot összes országot.

Én elképzelőnek tartom,hogy ott volt csak "térerő" az meg,hogy min nézték sok minden lehet mint napjainkban vannak a külömböző kütyük.

Mivel Jézus nem borult le,hogy minden az övé legyen ebből az következik,hogy Sátáné volt a föld?És csak Jézus kelett volna még?

2015. máj. 18. 16:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

IGEN!

A földet is és az embereket is!

Istent pedig a földi emberek teremtették...

A teremtő a teremtményei teremtettje...

2015. máj. 26. 14:48
 12/23 anonim ***** válasza:

""Azután magával vitte őt az Ördög/Sátán egy igen magas hegyre."

-Mória hegyéről van szó, a Templomhegyről. Az Ábrahámok is oda vitték fel az Izsákokat.

Mória hegyéről van szó, ami alatt a törpök "túl mélyre ástak" és csak egy szörnyeteget vagy szörnyetegeket találtak, semmi mást. Ilyen titkot rejt a Mória hegye, pontosabban az alatta lévő mélység.

Emlékezzen, aki tud: a 9 vagy 10 "templomos" is ugyanott keresett, ahelyett, hogy a zarándokokra vigyáztak volna, utána nagyon meggazdagodtak (!), de végül a konkurrencia elrendezte őket.

2015. jún. 1. 02:01
 13/23 anonim ***** válasza:
A templomosokról (Templom-szekta tagokról) az "utókor" szócsövei nagyon szépen beszélnek, de a valóságban ugyanolyan ördögök lehettek ők is, mint a riválisaik. A hatalom és a pénz, az uralom megszállottai ők mind, hiába is igyekeznek mindezt takargatni.
2015. jún. 1. 02:03
 14/23 anonim ***** válasza:
Természetesen Isten teremtette a földet. A sátán azáltal formált jogot rá, hogy az ember elbukott, és lényegében a sátánnak engedelmeskedve átadta az uralmat neki. Jézus az ő vérén vásárolt vissza minket. A világ fejedelme a sátán, de Jézus a halálával és feltámadásával legyőzte, a Biblia írja, hogy ezáltal "e világ fejedelme megítéltetett" (János 16:11). Ha sikerült volna Jézust elbuktatnia, akkor számunkra nem lett volna szabadulás, a sátán maradt volna az Úr, így viszont a végső ítéletkor nem kell ugyanarra a sorsra jutnunk, mint a Sátán, ha Isten kegyelmét elfogadjuk.
2015. jún. 2. 13:50
 15/23 anonim ***** válasza:

Ha körülnézel itt a földi világban, csupa békesség és nyugalom sugárzik minden szegletéből, teljes a harmónia és a mindent átitató szeretet lüktet a földi valóság minden pillanatában.

Hát nem éppen így tűnik (pedig igen, de ez egy hosszú történet)...

Véleményem szerint Isten teremtette a földet, ahogy az egész világmindenséget, sőt még Te is belőle vagy. Akárcsak a "Sátán", akiről most úgy tűnik, hogy a világunkban uralkodik. De ez nem azt jelenti, hogy az övé. Csak azért tud uralkodni, mert mi emberek ezt lehetővé tesszük "neki", gyakorlatilag mi hatalmazzuk fel erre, mi tápláljuk. A föld egyébként senkié és mindenkié.

A teremtés múlt ideje egyébként nem helyes, a teremtés a jelenlegi pillanatban is zajlik, sőt, egyre gyorsuló ütemben történik. Ha belegondolsz, Te magad is teremtő vagy, napi szinten millió dolgot teremtesz. Akit sokan "Sátánnak" neveznek, úgy néz ki "ő" itt a játékmester, az a dolga, hogy kihívások elé állítson, és mi azért vagyunk itt, hogy megéljük ezeket a kihívásokat, tanuljunk belőle, többé váljunk tőle, vagy ha már felkészültünk, átlássunk rajtuk.

A Bibliát millió módon magyarázzák, általában mindenki a saját érdeke/meggyőződése szerint. Ha már úgy döntöttél, hogy elolvasod, hallgass a saját szívedre/megérzéseidre, talán az vezet legközelebb az igazsághoz, ne fogadd el senki véleményét feltétel nélkül.

2015. jún. 5. 23:07
 16/23 anonim válasza:
Na szép! Végigolvastam a kérdést + a válaszokat is, most perpillanat az agyvérzés kerülget. Van pár racionálisan gondolkodó ember akik nemcsak vallási könyveket olvasnak és ilyen frázisokat látok hogy isten ilyen vagy olyan ezt teremtette azt teremtette én ateista vagyok magamban hiszek nem holmi vén f.aszban. ohh és abban is hiszek hogy mindenki maga döntse el melyik hazugságot hiszi szóval ne játszuk az online hittérítést légyszi! A mormonok úgyis házhoz jönnek hívás nélkül is..
2015. jún. 14. 07:38
 17/23 anonim válasza:

igen isten alkotta a földet az ördög

úgy alakult hogy isten egyik angyala(lucifer) gonosszá vált és így alakult a pokol ne foglalkozz a többiekkel akik azt mondták hogy nem!!!!

2015. júl. 18. 01:24
 18/23 anonim válasza:
"Az ember a leghatalmasabb az élőlények közül" "ne foglalkozz azokkal akik nemet írtak" szakadok! Néhány válasznál hangosan felröhögök😂 Hogy itt milyen sok idióta keresztény van!!!!! Nem pocsékolom az időmet ilyen hülyékre, szoval egyszerűen válaszolok: nem, nem isten teremtette a földet. Ebben biztos lehetsz. Na adj isten mindenkinek!
2016. márc. 15. 19:11
 19/23 anonim válasza:
Igen isten teremtette nem lehetett robbanás a semmiből isten nem a világegyetemben van hanem a menyországban ahol nincsen idő és amúgy annyi csoda történt és történik isten nagyon szeret mindenkit és bármit is teszel akkor is nagyon fog szeretni feltétel nélkül szeret minket és ezért az lenne a minimum hogy elfogadod Őt még egyetlen fiát is leküldte azért hogy megváltson minket és amúgy isten magáról teremtett minket ne úgy mond mintha előbb mi lettünk volna ilyenek nem Ő!
2016. márc. 21. 21:45
 20/23 anonim válasza:
Ha nem lenne Isten nem lenne jóság és eleve mi se lennénk szerintem hülyeség itt megkérdezni hogy szerintetek isten létezik vagy sem mindenki azt fogja mondani amiben ő hisz és amúgy ilyet mondani Istenre hogy egy vén....!Nagyon rosszul esik neki amikor ilyet mondanak rá mert igaza van az előzőnek isten feltétel nélkül szeret minket és tudjátok milyen nagy fájdalom az amikor valaki akit nagyon szeretsz és mindent megbocsátasz neki ilyet mond!!!Én a helyedben ezt a véleményt megtartottam volna magamnak!!!!
2016. márc. 21. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!