Isten teremtette a földet?
Csak azért kérdezem mert olvastam itt egy ilyesmi kérdést eléggé öszetett és érdekes válaszok voltak.
De akkor ki volt Jézus.
Én régebben olvasgatam a Bibliát és Jézus egyik legérdekesebb megkisértése nagyon megfogodt még ma is.
"Azután magával vitte őt az Ördög/Sátán egy igen magas hegyre.Megmutatta neki a világ összes országát és azok dicsőségét,majd azt mondta neki.Ezeket mind neked adom ha leborulva imádsz engem.Jézus azt felete neki.Távozz Sátán!
"
Kicsit fantazmagóriának tartom,de ez az én véleményem.
Mert nem a Himalájában voltak és miért kelett a legmagasabb hegy?Hogyan láthatta Jézus a bemutatot összes országot.
Én elképzelőnek tartom,hogy ott volt csak "térerő" az meg,hogy min nézték sok minden lehet mint napjainkban vannak a külömböző kütyük.
Mivel Jézus nem borult le,hogy minden az övé legyen ebből az következik,hogy Sátáné volt a föld?És csak Jézus kelett volna még?
IGEN!
A földet is és az embereket is!
Istent pedig a földi emberek teremtették...
A teremtő a teremtményei teremtettje...
""Azután magával vitte őt az Ördög/Sátán egy igen magas hegyre."
-Mória hegyéről van szó, a Templomhegyről. Az Ábrahámok is oda vitték fel az Izsákokat.
Mória hegyéről van szó, ami alatt a törpök "túl mélyre ástak" és csak egy szörnyeteget vagy szörnyetegeket találtak, semmi mást. Ilyen titkot rejt a Mória hegye, pontosabban az alatta lévő mélység.
Emlékezzen, aki tud: a 9 vagy 10 "templomos" is ugyanott keresett, ahelyett, hogy a zarándokokra vigyáztak volna, utána nagyon meggazdagodtak (!), de végül a konkurrencia elrendezte őket.
Ha körülnézel itt a földi világban, csupa békesség és nyugalom sugárzik minden szegletéből, teljes a harmónia és a mindent átitató szeretet lüktet a földi valóság minden pillanatában.
Hát nem éppen így tűnik (pedig igen, de ez egy hosszú történet)...
Véleményem szerint Isten teremtette a földet, ahogy az egész világmindenséget, sőt még Te is belőle vagy. Akárcsak a "Sátán", akiről most úgy tűnik, hogy a világunkban uralkodik. De ez nem azt jelenti, hogy az övé. Csak azért tud uralkodni, mert mi emberek ezt lehetővé tesszük "neki", gyakorlatilag mi hatalmazzuk fel erre, mi tápláljuk. A föld egyébként senkié és mindenkié.
A teremtés múlt ideje egyébként nem helyes, a teremtés a jelenlegi pillanatban is zajlik, sőt, egyre gyorsuló ütemben történik. Ha belegondolsz, Te magad is teremtő vagy, napi szinten millió dolgot teremtesz. Akit sokan "Sátánnak" neveznek, úgy néz ki "ő" itt a játékmester, az a dolga, hogy kihívások elé állítson, és mi azért vagyunk itt, hogy megéljük ezeket a kihívásokat, tanuljunk belőle, többé váljunk tőle, vagy ha már felkészültünk, átlássunk rajtuk.
A Bibliát millió módon magyarázzák, általában mindenki a saját érdeke/meggyőződése szerint. Ha már úgy döntöttél, hogy elolvasod, hallgass a saját szívedre/megérzéseidre, talán az vezet legközelebb az igazsághoz, ne fogadd el senki véleményét feltétel nélkül.
igen isten alkotta a földet az ördög
úgy alakult hogy isten egyik angyala(lucifer) gonosszá vált és így alakult a pokol ne foglalkozz a többiekkel akik azt mondták hogy nem!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!