Isten teremtette a földet?
Csak azért kérdezem mert olvastam itt egy ilyesmi kérdést eléggé öszetett és érdekes válaszok voltak.
De akkor ki volt Jézus.
Én régebben olvasgatam a Bibliát és Jézus egyik legérdekesebb megkisértése nagyon megfogodt még ma is.
"Azután magával vitte őt az Ördög/Sátán egy igen magas hegyre.Megmutatta neki a világ összes országát és azok dicsőségét,majd azt mondta neki.Ezeket mind neked adom ha leborulva imádsz engem.Jézus azt felete neki.Távozz Sátán!
"
Kicsit fantazmagóriának tartom,de ez az én véleményem.
Mert nem a Himalájában voltak és miért kelett a legmagasabb hegy?Hogyan láthatta Jézus a bemutatot összes országot.
Én elképzelőnek tartom,hogy ott volt csak "térerő" az meg,hogy min nézték sok minden lehet mint napjainkban vannak a külömböző kütyük.
Mivel Jézus nem borult le,hogy minden az övé legyen ebből az következik,hogy Sátáné volt a föld?És csak Jézus kelett volna még?
A Sátáné soha nem volt, és nem is lesz a Föld.
Nézd meg jobban azt, amit a biblia ír:
"Azután magával vitte őt az Ördög/Sátán egy igen magas hegyre.Megmutatta neki a világ összes országát és azok dicsőségét,majd azt mondta neki.Ezeket mind neked adom ha leborulva imádsz engem.Jézus azt felete neki.Távozz Sátán!"
Ha jobban megnézed mit veszel benne észre?
Azt, hogy Jézus tulajdonképpen Isten gyermeke, aki mindvégig azért élt, hogy az embereket a bűn, és az ítélet helyett a bizonyosság, és a hűség felé terelje, hogyha egyszer valakit szeret, akkor a föld minden kincséért se adja oda a szeretetét másnak.
A legmagasabb hegy, a világ tetejét szimbolizálja, ahonnan lenézel a fákra, madarakra, országokra, sőt még a felhőkre is. Természetesen nem látták az összes országot, de nem is az volt a cél, hanem tanító jelleggel van.
Senkinek sem jut eszébe hogy talán Jézus a saját sötét oldalával vívódott? Feltette magának a kérdést, - Szeretnék e uralkodni a Földön mindenki felett? - Mivel az egonk eléggé a hatalom felé terel bennünket és hogy uralkodni mások felett hasznos, de inkább azt felelte, NEM!
Ez egy tipikus olyan "út" amelyen minden spirituális ember átesik. Ha követjük azt az útvonalat, hogy Jézus keleti tanokat tanult és visszatért később a saját "országába" hogy tanítsa az ottani embereket is azokra amiket Ő tanult, akkor a keleti tanokban benne van, hogy le kell győzni a saját egonkat és a saját negatív oldalunkat! Jézusnak eme pillanatát a Bibliában olvashatjuk netán? Ki tudja, a Bibliát lényegében úgy kell kezelni mint egy Tanok könyvét, de az a baj hogy rengeteg részét átírták, úgy ahogy nekik tetszett, így nincs biztos táptalaja ennek csak a nagy HA...
A Föld teremtését viszont tegyük át egy másik kontextusba. Kialakult itt egy piciny bolygó, ahol adottak lettek a körülmények az élet kialakulására. Jöttek nagy tudós emberek, akik elhintették az élet magvait komolyabb és átgondoltabb formában. Aztán lett evolúció majd ismét beavatkozás...
Mivel az Isten mint olyan egyenlő az emberrel és Teremtő Forrásban ahonnan a lelkek származnak így igen, az Isten vagyis az ember teremtette a mostani földet (nem félre érteni) De maga a világ kialakult... Minden egy magasabb rendszernek a része, az egész világ egy hatalmas fraktális rendszer része, értem itt a legkisebbtől - a legnagyobbig. Itt eme kérdések megvitatását lélek szinten kell elkezdeni és nem materiális szinten, mivel az jóval tovább mutat! :)
Azért nem egy molylepke vagy egy féreg teremtette a világot, mert az ember mindenek felett áll. Az ember leghatalmasabb a Földön az élőlények közül.
Ha Isten egy molylepke volna, akkor az ember magasabb rangú lenne, mint Isten.
#7 ezt csak az emberek képzelik be maguknak. Szerinted bármelyik állat elismerné az embert felsőbbrendűnek? Hát az kizárt. Az állatok szemszögéből nézve az emberek gonosz kártevők, akik tönkreteszik az élőhelyüket. Miért ne lenne nekik igazuk? :)
Amúgy meg miért ne lehetne isten egy halhatatlan, az idők kezdete óta létező molylepke? Nincs abban semmivel több logika, hogy emberféle isten teremtette a világot. Ha azzal magyarázod, hogy az ember a legintelligensebb, miből gondolod, hogy nincsenek valahol az univerzumban nálunk intelligensebb lények? "Amiről nem tudok, az nincs" alapon kijelented, hogy az ember a legintelligensebb faj, ezért isten egy ember? Na ebben hol a logika? ^_^
Ha elolvasod újra a válaszom, akkor én nem említettem más bolygót, csak a Földet.
Az állatok nem ismerik el, ez így van, de ha jól megnézed az ember pusztít, állatokat öl stb. Rossz dolog, de régen is ezt csináltuk, csak akkor ésszerűbben.
Az ember a Földön egy olyan faj, ami minden felett uralkodik, de abban igazad van, hogy nem mi vagyunk a legintelligensebbek és erősebbek, mert tulajdonképpen Isten áll a mindenek felett.
Még annyit akarok hozzáfűzni (véletlen elküldtem), hogy Isten a saját képmására teremtette az embert, de persze felvehet más alakot is.
Lehet molylepke is, ha úgy akarja, de miért lenne az? Ha te lennél Isten, akkor lennél egy molylepke? És intéznéd molylepkeként a dolgokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!