Eléggé irracionális a táplálkozásom és sok alkoholt is iszok. Mennyire vagyok kitéve a spomtán emberi öngyulladás veszélyének?
Most olvastam a cikket, miszerint tudósok megfejtették a régóta magyarázatlanul álló spontán emberi öngyulladást. Brian J. Ford biológus rizikófaktorai közt több elég jelentősen érint engemet is.
reggel megiszok egy felet meg egy sört munkába menet, majd délután 2dl vörösbor az orvos ajánlásával, jó vas forrás és a szívműködést támogatja a flavonoidek révén, mert a vérnyomást is csökkenti. Ezen túl sajnos eléggé irracionális az étrendem, ugyanis szeretem a változatos ételeket, újjítok gyakran. Egy héten van úgy hogy a thai csirkés kaját, az angol tradícionális hús menüt vagy a mediterrán, laton amerikai ételeket keverem, összeöntve mustáros ketchuppal, mert az a kedvencem ! [link]
Most ez miatt mennyire kell tartanom, hogy spontán elégek?
A spontán öngyulladást konkrétan nem lehet megfejteni. Ha találnak is valamit, akkor módosítanak rajta.
Annyit tudok, hogy a testnek szinte körülbelül 1000 fokra kell melegednie, ami lehetetlen. Nagyon sok eseteben (nem tudom mennyit olvastál utána) az illető pár másodpercek alatt égett el és nem ivott alkoholt. Akkor ő mitől égett el? Szóval, ez bárkivel megeshet (nem tudom mi alapján), de biztos nem emberi oka van.
Nem vegyi reakció, és nem a mentoltól van. A cukorka nagy fajlagos felülete kedvez a szénsav gyors bomlásának és emiatt van a szén-dioxid robbanás-szerű kiválása. Kóla és mentol elegyétól nem fogsz meggyulladni. Kólára ne egyél mentost, mert szétfeszít, de meg nem gyulladsz akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!