Ha egy elhunyt szerettünkre koncentrálunk megtörténhet, hogy szellemként visszatér hozzánk?
10 Én nem megbántani akartalak csak érdekel, hogy honnan szeded ezeket még mindig nem kaptam rá választ. Tudományos dolgokat hozol fel mentségül mindezek léteznek fizikailag, de amit te állítasz azok nem mivel tudod bizonyítani, hogy több vagy mint egy biológiai robot? Erre válaszolj, ha tudsz.
Az itteni válaszírók, mint a 9-es is nincsenek tisztába a bizonyítás fogalmával.
:)11-es engem nem tudsz megbántani, mert azt én döntöm el hogy mit érzek :)
Nincs mit bizonyítsak feléd és senkinek sem. Nekem úgy is jó ha elhiszed amit már leírtam és úgy is jó ha nem. Nekem teljesen mindegy mit gondolsz rólam, nekem a meggyőződésem és a saját megélt tapasztalatom attól még ugyan az marad :)
Rosszalkov !
Nem akarlak megtéríteni,meg gondolj azt ami neked jó ,ahogy az ige is mondja :
’’ Eredj el, és legyen néked a te hited szerint,, (Máté 8:1)
Ha nem hiszel a szellemekben,akkor számodra Isten sem létezik,mert Ő a tudatára ébredt anyag, a Szent Szellem.
Szar lehet neked,hogy csak a kézzelfogható világban tudsz hinni,és ami láthatatlan műszerekkel nem kimutatható abban nem.
Isten ne adja,hogy neked vagy egy szerettednek valami halálos baja legyen és az orvosok feltett kézzel azt mondják - mi már semmit nem tehetünk.
Hidd el egy ilyen helyzetben szinte bármiben fogsz hinni csak,hogy a helyzetet megoldjad.
Az én hitem szerint:
A lélek
Három része van, az értelem, az érzelem és az akarat
A lelkünk (héber: nephesh) akkor keletkezett, amikor Isten életet lehelt az emberbe, és az a testtel kapcsolatba került. Ahogyan az állatoknak is lelket adott, hogy a fizikai életben boldogulni tudjanak (1Móz 1:30; 1Móz 2:7). Újjászületésünk előtt a lélekben éljük az életünket, mivel a szellemünk, a valódi énünk a bűn következményeként még akkor halott. Mivel a lélek erősen kötődik a testhez. Tehát amikor a lelkünkből cselekszünk valamit, a szellem vezetése nélkül, akkor azt a halott testünkben cselekedjük, és szigorúan véve nincs köze az igazi élethez (Ef 2:1-3). Azoknak pedig, akik nem születtek még újjá Krisztusban, a lélek az utolsó menedékük. Ha ők összeomlanak lelkileg, akkor onnan már nincs hová visszahúzódni, ill. nincs honnan erőt meríteniük, és az egész ember összeomlik. A lélek mögött, ugyanis már nincs semmi. Akik azonban Krisztusban újjászülettek, azokban még két szellem van (Róm 8:16).
[ "Maga a Szellem tesz tanúságot a mi szellemünkkel együtt, hogy gyermekei vagyunk Istennek."
A szellem
Tulajdonképpen ez vagyunk mi. Ez a rész az ember legbelseje, ez az igazi énünk. A keresztény újjászületés során, Isten ezt a részt megeleveníti az emberben úgy, hogy az Vele újra kapcsolatba tud lépni. Mivel Isten Szellem, mi is csak szellemben tudjuk Őt igazán elérni. (Jn 4:24)
A szellemünknek is három része van.
A kommunió - a közösség szerve, amelyen keresztül Istennel tudunk kapcsolatot teremteni; az intuíció - amely vezet bennünket a bennünk lévő élet szerint; és a lelkiismeret - amely az erkölcsi döntésekben vezet bennünket. Ez az a hely, ahová az újjászületéskor még Isten Szelleme is beköltözik, a Szent Szellem (ill. hagyományosan a Szentlélek). Isten Szelleme tartalmazza Isten teljességét, benne van az Ő teljes istensége és az emberi tapasztalat is, amit Jézus emberi élete során szerzett. Mivel ez is egy élet, ez is csak akkor tud megmaradni, ha tápláljuk.
"Negyven napig van nyitva az a bizonyos fény kapu,, ha ez nem sikerúla léleknek a szférák,dimenziók között bolyong energiát veszítve"
A drog rossz.
1., Gondolj elhúnytra szeretettel - és ott lesz veled.
2., Gondolj az elhúnytra gyűlölettel - és ott lesz veled.
.
Az 1., esetben a még életében tőle kapott jó segít átvészelni a nehézségeket.
a 2., esetben saját gyűlöleted és rosszindulatod visszahull rád olymódon, hogy másra sem gondolva elmész a szép és jó dolgok mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!