Csecsemők hogyan tudnak öngyulladni?
Olvastam és a TV-ben is volt, miszerint megfejtették a spontán öngyulladás okát tudományos magyarázattal. Úgy rémlik a testben levő széndioxid begyullad és a test oxigénje táplálja, bár lehet más a magyarázat, már elfelejtettem, de csecsemő hogyan tudna kigyulladni ? Abban nem keletkezik annyi széndioxid.
Álljunk meg egy percre!
A széndioxid nem éghető, az égést nem táplálja.
Innen tessék folytatni a kérdés kibontását!
"Úgy rémlik a testben levő széndioxid begyullad és a test oxigénje táplálja"
Kérdező, már hogy a búbánatba' tudna meggyulladni egy OXID??
Mi lenne, ha a CO2 meggyulladna? CO3?
Szerintem arról hallhattál, hogy eddig ismeretlen kémiai reakció során a víz hidrogénre és oxigénre bomlik. Meggyulladva az égő hidrogén gyorsan felemészti az oxigént. Egy láncreakció jön létre, mely sejtről sejtre terjed.
A testben lévő éghető anyagok (pl. zsír), illetve a testet borító ruházat, ágynemű stb. fokozzák a tűzet.
Á csi! A vasöntődékben azért vigyáznak a vízzel, mert a forróságtól hirtelen gőzzé válik, ez okozhat robbanáshoz hasonló jelenséget. Mint rántotthús sütésnél a forró zsírba cseppentett víz, szétfröcsköli a felhevült zsírt, komoly égési sérülést okozva a menyecskének.
Az emberi test öngyulladása viszont nem létező fogalom! Mível ezeket az elszenesedéseket gömbvillámok hozzák létre.
Jó most széndioxid vagy szénmonoxid. Ne akadjatok fenn ilyenen, a lényeg hogy a kula erjedése során felszabaduló éghető gáz én simán el tudom képzelni, hogy a sokstressztől így begyullad
Vagy a stressz miatt a gyomorfekény következtében a bélmozgások aktívabbak és éles a fekély széle így olyan mint a szakóca, sokat dörzsölődik egymáshoz azt begyullad a bélgáz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!