Tudsz kanalat hajlítani?
Műanyag kanállal kell kezdeni, és forró vízbe tenni.
Ha így már megy a hajlítás, át lehet térni a fém kanálra, és az olvasztott acélba mártogatására.
Egyszer régen Uri Geller bácsi egy élő műsorában felszólította a közönséget, hogy fogjon egy kanalat és simogassa, ő segít meghajlítani.
Mit veszthetek alapon kipróbáltam.
Fogtam a kanalat bal kezemben és jobb kezem ujjaival simítgattam, ahogy a "Mester" mondta.
Közben bizony úgy is láttam, hogy hajlik az a kanál. Amikor aztán utána megnéztem, nem láttam rajta egy fikarcnyi görbülést.
Viszont történt egy érdekes dolog, amire a mai napig nincs magyarázatom, és műszaki emberként állatira böki a csőrömet, mert a jelenség létének elfogadásán kívül nincs rá más megoldásom.
A bal kezem hüvelykujjának ujjlenyomata benne maradt a kanál nyelében. Egy szokványos saválló teáskanálról beszélünk, amin csak kalapáccsal tudok nyomot hagyni. Nincs az a kézerő, amivel ezt el lehet érni. Izzadtság nem marja meg, tudtommal tömény kénsav sem volt az ujjam hegyén. Szóval akkor most mi van?
Én nem ismerek semmilyen fizikai folyamatot, ami ezt a hatást ki tudja váltani.
Általános szkeptikusságomon túl nézve kénytelen vagyok elfogadni, hogy ebben van valami.
És nagyon várom, mikor jutunk oda, hogy erre lesz valódi tudományos magyarázat.
Amíg csak az ezo rovat szintjén mozog a téma, addig soha.
Ha valakinek nagyon megy, akkor próbálkozhat ilyennel is:
Wadmalac
Akkor ezzel az ujjlenyomat dologgal messzebb jutottál mint Geller mester, ő ugyanis azóta már bevallotta, hogy csak illuzionista, sőt többször le is bukott videón a "kanálhajlatgatós" trükkel.
Itt van egyébként a Geller, és hasonló bűvészek által használt tuti módszer, aki tanulni akar:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!