Honnan tudjuk, hogy melyik a valós világ?
Ugyebár alszunk s van az álom.
Van aki álmodik van aki nem.
Honnan tudjuk ,hogy nem e épp azt álmodjuk amit most csinálunk, mikor lefekszünk akkor ébredünk fel az álmunkban?
Tekintve, hogy folytonosságot, és állandóságot (beleértve az engem körülvevő dolgokat irányító törvényszerűségeket is) csak a napról napra átélt "valóságban" élek meg. Ezért számomra ez a valós élet.
Valósnak hitt életemben, ha leejtek egy tárgyat, az mindig a föld felé zuhan, ha a lakásomban belépek egy helyiségbe, tudom milyen tárgyak várnak odaát, ha egy szerettem meghal, nem látom többé, az előző nap félbehagyott dolgok ugyanott várnak másnap reggel. Az álomvilágban ez nincs így, ezért teljesen lényegtelen, hogy ez vagy az a valós világ, számomra az ébren töltött világ számít valósnak, ugyanis csak az a folytonos, és az összes emlékem is ebből származik.
Valójában 10% esély van rá, hogy most is álmodsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!