Mi volt ez? Szerintetek is?
Figyelt kérdés
Régen szerelmes voltam egy srácba. De kiábrándultam belőle, mert visszajött a régi szerelmem, azóta is boldogok vagyunk. Őt csak heti 1-2 alkalommal látom, a másik srác pedig az osztálytársam, így mindennap látom. Nem nagyon beszélünk,(soha nem kerültünk nagyon közel egymáshoz), minimum 1-2 mondat, de semmi extra. Szóval az van hogy én nagyon érzékeny vagyok az emberek hangulatára,érzelmeire. Már korábban is előfordult, hogy hozzáértünk egymáshoz, meghogy egymás szemébe néztünk. És ezek után 1-2 órával a szívem körül mentális fájdalmat kezdtem érezni. Órákig szenvedtem tőle, de volt más érzés is, de csak most jöttem rá hogy mi. Már fordult elő velem az hogy éreztem mások érzéseit, éreztem hogy izgulnak,koncentrálnak vagy lenyugodnak. Ma ezzel a sráccal éreztem durván 4 óra hosszat. Meg tudtam külömböztetni az ő érzelmeit az enyémtől.Nem volt teljesen tiszta azért kis fájdalmat éreztem, de az érzelmeit tisztán tudtam venni. De utolsó óra végére hirtelen ez megszűnt, éreztem hogy kiüresedek, hogy távozik. És ezt azért érezhettem mert többször megérintettem a bőrét(nem magamtól,hanem mert tesin páros feladat volt). Szóval éreztem az érzelmeit. Ez vajon csak ilyen véletlen, vagy nekem ez lenne a különleges képességem, az hogy így érzem valaki érzelmeit, hangulatát? Hülye kommentektől kíméljetek!2014. jan. 28. 17:58
1/3 anonim válasza:
Szerintem nem csak régen voltál szerelmes abba a srácba és nem vagy boldog a visszajött szerelmeddel. És nem is a képességedre vagy kíváncsi, hanem ehhez vársz visszaigazolást tőlünk. Legalábbis így idegenként kívülről teljesen így jön le, különben fölöslegesen írtad volna le az első 5 sort. Ne haragudj, ha félrelőttem! A képesség szerintem nem létezik, és szerintem szerinted se.
2/3 Passiflora válasza:
Nemrég olvastam egy hiper-empátiának nevezett jelenségről, és ha nem is 100%-ban, de sok szempontból az arról leírtakra emlékeztet, amiket saját magadról írtál.
Ha gondolod, keress rá esetleg a neten erre a fogalomra.
A cikk, amit olvastam, egy olyan hölgyről szólt, akinek egy agyműtét után jelent meg ez a szokatlan "képessége", ami másoknál egy spontán jelenség, az átlagosnál nagyobb fogékonyság mások érzéseinek "átvételére", egyfajta fokozott empátia. Én korábban még nem hallottam erről a jelenségről.
Sajnos gyakorlatias tanácsot nem tudok arra nézve adni, hogy ha ez valóban így "működik" nálad, azt hogy lehet úgy kezelni, hogy neked ne legyen zavaró.
3/3 Zsófi230102 válasza:
nekem is van ilyen. én is szeretnék erről többet tudni. le tudnád írni annak az oldalnak a nevét amit írtál?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!