Mennyit lehet kihozni a meditációból?
9-es, akkor mi a meditáció? Én úgy tudtam, ki kell üríteni az elmét, ellazulni, nem gondolni semmire, a légzést kell figyelni, mégis mitől lesz meditáció a meditáció? Ha már úgyis itt vagy és okosabb is mint én, kérlek osztd meg a tapasztalataidat velem. Csak pár sort írj a saját szavaiddal, nem muszály regényt ha nincs kedved.
Köszönöm
"A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése"
Hoppá hoppá, akkor ez is relaxáció nemdebár. Akkor most ki tévedett?
Szerintem mit lehet kihozni belőle? :D
Hát szerintem sikeres meditációból megvilágosodást is kilehet hozni, bár ehhez sokkal több kell mint csupán sok meditáció, de az is.
Meditációval meg semmi mással nem hagyjuk el a testünket, csak asztrálutazásnál például ugyanaz történik mint alvásnál, az álmodás az egy természetes asztrálutazás csak az ösztönös és öntudatlan és nem emlékszünk rá.
Összefoglalom mi az a meditáció, legalább nem uncsizok :P
A meditáció (vagy jóga) az kb semmittevést és irányitott energiákat, érzéseket és gondolkodást jelent, de ettől még minden szintjén és ágán teljesen más, ahogy az ember gondolkodása is más az az élet minden területén.
van ahol az elmét/gondolkodást/egót/bal-agyféltekét kapcsoljuk ki, van ahol tornázunk v. tantrázunk, van ahol képeket hívunk elő hosszantartó mozdulatlanságban, van ahol imádkozunk és megnyilunk az égnek, van ahol élvezzük az intuitív ihletettséget, van ahol végigmegy a kundalini, van ahol sötétségben küzdünk és kisértéseket állunk ki, van ahol mindent tudunk...
Így azt is mondhatnánk, a meditáció tanult módszer a lélek képességeinek kihasználására, magasabb szintjein már a szellemmel tesszük ugyanezt az égiek vezetésével..
kb ilyen fokozatai vannak:
1. tantra, tornázás, testi gyakorlatok
2. képlátások, harmadik-szem és asztráldolgokkal kapcsolatos érdeklödés és élmények, keresés.. itt szerzünk tapasztalatot arról hogy a világ sokkal több mint amit látunk belöle
3. ihletettség, intuíció elérése, első spirituális élmények, elkötelezödés... ezen a szinten tudjuk magunkat, szokásainkat, szivünket formálni egy nagyobb cél érdekében
4. kundalini feltörése, új szemléletmód, szabadság, boldogság, nagy változás, beavatás vagy ujjászületés...
5. tudás elsajátitása, nagy ösvényre rálépés, próbák és nehéz feladatok, tulvilági/szellemi ismeretek, azok meditálnak ezen akik elérték a 4. szintet
6. megvilágosodás, intuicionális mindentudás, nirvana, isteni tüz látása, tökéletesség.. elöször a 4. szinten tapasztaljuk meg ezt de csak egy röpke pillanatra.. minden vallás célja hogy végül állandóan ezen a szinten éljünk..
Te nyilván a 2. szinten lehetsz, a szintek meghatározzák az érdeklődési kört és azt hogy mi jut eszébe az embernek a meditációról. Az elsö 2 szinten elég felületes az érdeklödés, csak hobbi szintü de a 3. szinttöl már vallássá alakul a meditáció, 4. szinttöl meg már az egész életet áthatja.
Itt egy képlátási gyakorlat, ezek pl 2. szintüek:
asztrálutazás, ez sokkal nehezebb de nekem pl sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!