Lehet, hogy hülyén fogalmaztam meg a kérdést. De a lényeg, hogy szkeptikusok azt mondják, hogy csökkenti a stressz, és nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb is az ember tőle. Ami igaz is természetesen, de mi van ezek mögött. Ezoterikusok mondják a 3. szem fejlesztését, asztrál utazást, stb. Ezek is létező dolgok, csak nem lehet tudni, hogy az agyban történik e, vagy tényleg elhagyjuk a fizikai testünket. Tehát a kérdés, hogy miben hiszel, és miért. És szerinted mennyit lehet kihozni a meditációból? Mert ugye remekül lehet vizualizálni vele, éles képek, tudatos álmot előhozni vele, stb. Mi a te véleményed erről?
De még mindig nem értem mit akarsz "kihozni belőle"... Általában véve ahogy írtad, stresszoldó, nyugtató hatása van. Ez biztos. A tudatos álom létező jelenség ez is biztos. Az asztrálutázással kapcsolatban vannak viták miszerint az is LD egy formája-e, valamint arról, hogy az LD vajon testen kívüli élmény-e vagy sem. Ami szerintem definíció kérdése inkább.
Az, hogy neked mik a céljaid vele, az meg rád tartozik. Nekem elsősorban a tudat, és a valóság jellemzőinek megismerése ami számít.
2013. okt. 3. 12:47
2/15 Vörösnefelejcs válasza:
Ja. A stresszt, aggodalmat, pánikot csökkenti. Normalizálja a légzést - naná, főleg légzőgyakorlatokból áll. Tisztítja a fejet (gondolatokat). Oldja a görcsöket. Mindenképpen hasznos.
(mondjuk, én asztrál utazásban nem gondolkozom, csak magammal foglalkozom, szívdobogás, hideg-meleg érzés, légzés)
2013. okt. 3. 14:37
3/15 A kérdező kommentje:
Én próbálkozom néha az asztrál utazással is ,de szerintem csak az agy játéka, vagy ki tudja. Egyszer sikerült is, én a tudatos álomhoz hasonlítanám, csak a különbség, hogy a saját házamba voltam, és úgy éreztem, mintha kiszállnék a testemből. Éles, és tiszta volt minden.
2013. okt. 3. 15:03
4/15 Vörösnefelejcs válasza:
Láttam egyszer a tévében, hogy egy csóka asztrálutazott. A forgatóstáb lement a pékhez sütit venni, a csóka otthon maradt. Aztán elmondott nekik mindent, hogy mi t örtént a péknél. Már gyerekkorától rászokott erre, és akkor még azt hitte, hogy mindenki más is tud ott lenni, ahol akar. Aztán rájött, hogy eléggé egyedül van ezzel.
Nekem még nem volt hasonló tapasztalatom. :) Megigjednék. Aztán meg biztos visszaélnék vele.
2013. okt. 3. 15:15
5/15 anonim válasza:
Én tudatos álom elején is érzem, hogy mintha kiszállnék a testemből, olyan érzés mintha egy fürdőkádnyi lekvárból kellene kiszállni. Valami húz vissza. Olyan is volt, hogy a lakásban voltam, de akár álomkörnyezet is lehetett. Fogalmam sincs, hogy kéne megkülönböztetni. Valaki ajánlotta egyszer a szekrény tetjére rakott véletlen kártyalapot. Ha sikerül reggelre kitalálnod, akkor valszeg tényleg ott jártál.
2013. okt. 3. 18:58
6/15 A kérdező kommentje:
Igen, érdekes dolog ez. Sok beszámolót olvasni, hogy kiszálltak a testükből, és visszatudták idézni, hogy mit hallottak, stb. Én még ilyet nem tapasztaltam, úgyhogy nem tudok nyilatkozni, de az érzés valóságos, amit lát az ember az is valóságos, éles. Ki tudja. Ha még egyszer sikerül, akkor leellenőrzöm majd.
2013. okt. 4. 08:45
7/15 anonim válasza:
a meditáció nem kaland, hanem az ima legszentebb formája amikor nem alárendeled magad az Univerzumnak, hanem átadod magam neki.
2013. okt. 5. 00:23
8/15 openyoureye válasza:
Eddig nekem annyi sikerült, hogy feküdtem az ágyon és egyszercsak mintha súlyok esnének le rólam, valahogy sokkal könyebbnek éreztem magam és mintha kitisztult volna az érzékelésem. Eddig egyenlőre ennyi, bár még csak párszor próbálkoztam és néha be is aludtam. Nem tudom jó úton járok e...
2013. okt. 10. 07:26
9/15 anonim válasza:
amiről te beszélsz az a relaxáció és lelki gyakorlatok keveréke.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!