Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Tapasztaltátok már az intuíció...

Tapasztaltátok már az intuíció vagy a telepátia létezését?

Figyelt kérdés

Hogy élitek meg? Vajon mitől függhet, hogy valaki érzékeli ezeket, a többiek pedig nem?

(A kérdés NEM a szkeptikusoknak szól.)

2013. máj. 8. 18:04
1 2
 11/14 Antimod ***** válasza:
66%

"Az intuíció nem meglepő dolog, de köze sincs lélekhez vagy más megmagyarázhatatlan emberfelettihez."

Nem értitek. A legtöbb dolog, telepátia, intuíció, nem természetfeletti. A lélek sem természetfeletti! Az más kérdés, hogy a mai tudomány nem vesz róla tudomást. De lassan fejlődik, alakul az is. A telepátia sem megmagyarázhatatlan, csak nem ismerjük a magyarázatát. Nagy különbség.

"Az agyunk minimum két személyiségből áll. Az egyik vagyunk mi, a másik meg az az önfenntartó személyiség, mely az alapvetőkért felel."

Lásd, mennyire közel áll ehhez a természetfelettinek tartott ezotéria: lélek és ego.

"A megérzéseink, a rémálmaink és a lelkifurdalás is az ő üzenete felénk."

A lelkiismeret-furdalás szerintem inkább lelki vetület.

"Ha valaki skizofrén, akkor az azt jelenti, hogy kettőnél több öntudattal rendelkezik."

Tévedés, amiről beszélsz, az a többszörös személyiség-szindróma, a skizofréniánál sokkal ritkább.

"Egy létező és alátámasztott dologról van szó, csupán ránk nem igazán jellemző. Az állatok zöme képes rá"

Ugyanúgy jellemző ránk is, mint az állatokra. A különbség az, hogy az állatok ösztönösen használják, valószínűleg mi, emberek túlgondolkodjuk a dolgot, racionalizálunk, felülírjuk a kapott jeleket, akár tudat alatt. Emiatt vagyunk sok esetben lépéshátrányban az állat- (és növényvilághoz) képest a megérzések terén.

Nem azért "offoltam" szét a kommentedet, mert nem értek veled egyet. Éppen jelezni szeretném, hogy az "ezoterikus" és a modern "tudományos" megközelítés egyáltalán nem esik oly' messze egymástól! Végre szűkülni kezdett az olló. Éppen ezért itt az ezo-topicokban sem egymásnak esni kellene, és háborúzni a "tudomány vs. ezotéria" csatamezején, mert nincs háború. Felfogásbeli különbségek vannak, illetve maradi elképzelések, mindkét oldalon. Ezt kellene végre megérteni, de ez sajnos még keveseknek sikerül. :(

2013. máj. 13. 09:23
 12/14 SuperUrzu7 ***** válasza:
100%

Legyen igazad, most nincs kedvem utána járni. És köszönöm, de ne feledd, csak az tudja értékelni a válaszomat, aki minimum hasonló értelmi szinten van! :)

Nos, talán nem telepátiának hívják. De akkor minek nevezik azt a kölcsönhatást, ami annyit tesz, hogy az agy által kibocsátott (kérdéses) típusú és mértékű hullámhosszokkal információt közvetít a szomszédos agynak? Ez létezik, mivel az állatok zöme ezzel kommunikál, illetve a növények is csak ezt értik, vagy legalábbis érzik az embertől. Nem ez a telepátia? Lehet, hogy tévedtem, de akkor melyik az?

Ha hibáztam akkor köszi, hogy figyelmeztettél! :)

2013. máj. 13. 19:45
 13/14 SuperUrzu7 ***** válasza:
100%

Kedves Antimod,

bocsáss meg, hogy másik levélben írom, nem vettem észre, hogy van következő oldal. Köszönöm, hogy kijavítottál és csak tudd megfogadom a tanácsodat. Azt, hogy "nincs" háború inkább úgy mondanám, hogy fölösleges háborúzni. De ebben egyet értek. Én soha sem vettem készpénznek a tudományt és örülök, hogy a te felfogásod is vegyít, egyeztet és következtet. Igazság szerint egyik felfogás története sem alaptalan. Ahogyan te is írtad(bár más szavakkal), csupán nézőpontokban térnek el egymástól. Persze, mindegyik téved sok mindenben, de ez így helyes. Révén, az ember csak annyira tud bölcset mondani, amennyire azt a tudása engedi. Ahogyan fejlődünk, úgy változnak óvatosan a tudományos hipotéziseink is! De örülök, hogy ezt te is ilyen szépen átlátod. A felfogásod tökéletes kincs arra, hogy a lehető legtöbbet kihozd a tudás színterén. Használd ki. Légy annyira okos, amennyire azt a korod tudása engedi és légy büszke a megválaszolatlan kérdésekre, mert ezek éltetnek minket!

Még egyszer köszönöm.

2013. máj. 13. 19:57
 14/14 anonim válasza:

Az nem tudom mi, hogy a barátnőmmel ugyanazt vettük egymásnak karácsonyra (nem kommersz divatgagyi, amit tuctjával adnak, és nem beszéltünk össze).

Tény, hogy huszonéves barátságról van szó, de akkor is fura.

Néha megérzem, hogy nemsokára megszólal a telefon, és általában azt is, hogy ki fog hívni. Az időt max 5perces tévedéssel megmondom általában. Nekem ennyiben merül ki az intuíció és a telepátia.

2014. jan. 24. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!