Segítséget kérek! 15 éves vagyok, egészen 12 éves koromig semmi problémám nem volt a sötétben. Aztán egy nyáron uncsimék ilyen hülye szellemes sztorikat meséltek be, sokat ijeszgettek. Mit tegyek?
Szia!
A sötétben sokan félnek. Nincs ebben semmi rendkívüli. Az ép ember összes érzékszervét aktívan használja az őt körülvevő világ „letapogatására”. A sötétben ezek egyike kizáródik. Ennek hatására a maradék érzékelésünk ingerküszöbe alacsonyabb süllyed. Azaz az ezek által közvetített információk felerősödnek. Jelentőségük megnő. Pl. azokat a zajokat is észrevesszük a sötétben, amelyek nappal gyakorlatilag nem is érzékelünk.
Gyanús lesz egy ág reccsenése (Talán egy macska. Vagy reptoid?), egy szárcsapkodás (Egy bagoly vadászni indul. Vagy Drakula?)
Ha az embert olyan hatások érik, amely elragadja a fantáziáját, sok félelmetes dologról hal, olvas, akkor a teljesen ártatlan dolgoktól is tart.
Így járt pl. a fiatal nő, aki az öregektől sok félelmetes dolgot hallott a szellemekről. Messzi városban dolgozott, késő este ért mindig haza. Az útja pedig a házáig a temetőn át vezetett.
Egyik alkalommal is sietve megy át az ékszakában a sírkerten. Távoli harangkondulás jelzi, hogy éjfél van, a szellemek órája. Összeborzadt, még jobban megszaporázta a lépteit. A holdfényben meglátott egy hajlott hátú bácsikát. Odalépett hozzá, kérve kísérje már el a kijáratig, mert nagyon fél. Mire az öreg:
– Készséggel asszonyom! Én is féltem, amíg éltem.
Addig félsz amíg nem nől fel az agyad és ilyen gyerekes ócska filmeken élsz így ez van a tudatodban ,neked ez a valóság.
Marha egyszerű kigyógyulni belőle, nézhetsz továbbra is ilyen filmeket de mellette pl lefekvés előtt nézz meg egy óra világgazdasági pénzügyi filmeket amiben megtudod hogy ha felnősz azért fogsz dolgozni hogy a bankoknak visszafizesd a nemlétező kölcsönt és majd megtudod hogy az milyen félelmetes .Ha így nem múlik el a sötétségtől való félelmed az csak azt jelenti hogy továbbra is egy gyermek felfogási szintjén modellezed a világot ahol mint egy irányítható birka leszel akinek a legnagyobb félelme a sötétség éjszakánként és nem az hogy rabszolgának használják.
szia, én felnőtt vagyok, és én is féltem sokáig, most kezdett elmúlni. több évig csak lámpánál tudtam aludni, főleg ilyen történetek miatt, amit te mondasz, de én kevésbé durvákról beszélek. szerintem azonnal hagyd abba az ilyesmit, mert egészségtelen.
az nem jó, ha valaki világosban alszik, mert csak sötétben termel bizonyos anyagokat a szervezet. ezért muszáj sötétben is lenni.
el fog múlni, csak idő kérdése, és azonnal hagyd abba a hülye filmek nézését.
tudom hogy egy kicsit későn írok, de ez talán segít, ha még eddig esetleg nem oldódott volna meg a probléma.ebbe a kettő dologba kell belegondolnod:
1.ha eddig nem történt veled semmi para, akkor ezután sem fog.
2.a sötétben ugyanazok a tárgyak, emberek, cuccok vannak mint nappal.csak éppen más megvilágítással.
3.vagy ha ezek nem válnak be, akkor amikor félsz, képzeld el hogy ott van melletted mondjuk az egyik jó barátod és így nem fogsz félni talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!