Mi a háttere a Poltergeist-jelenségnek?
Különösen azok véleményére vagyok kíváncsi, akik szerint telekinézissel magyarázható.
Bizonyos emberek miatt kénytelen vagyok megjegyezni a következőket:
1) Akik szerint nem létezik a jelenség és/vagy kitaláció, azoknak üzenem: nem ez a kérdés.
2) A gúnyolódó megjegyzések lepontozásra (és eltávolításra) kerülnek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
"bizonyos esetekben anyagmaterializáció, beszédhang, és szagok is létrejönnek"
Ezeknek vajon mi lehet az eredője? Hogyan hozhatja létre mindössze az alany energiakitörése?
Legfőképpen az érdekelne, mi indokolta azt, hogy intelligens entitások tevékenységét - mint lehetőséget - kizárják a folyamatból? Vagy csak én értem félre, és nem vetették el ezt a lehetőséget?
Mind a kettő szerepet játszhat a poltergeist jelenségnél. Lehet egy ember, de lehet egy ember akinek szellem vagy más entitás segít.
A poltergeist tudomásom szerint, egy ember által létrehozott, elképzelt, teremtett valami, ami tevékenykedik aktívan, úgy, hogy az egyénnek aki teremtette nincs tudatában az, hogy azt ő hozta létre. De persze ez az esetek 80%ban elképzelhető. Mivel, az ember képes teremteni, ezért olykor a félelmei jelennek meg leginkább, mivel a szellemektől sokan félnek, ezért azt a legkönnyebb kreálni.
Hogy miért van ez? Kérdezd az embereket miért félnek az ismeretlentől, vagyis attól amit a köznép nem fogad el, mivel gúny és nevetség tárgyává tették, ha minden ember elismerné és tudatában volna, nem volna olyan, hogy poltergeist, de persze mindenki azt gondol, amit.
Van egy csomó feljegyzés a poltergeistekről, olvass utánna, mindenhol mást mondanak, de az emberi tényező mindenhol jelen van.:)
"az emberi tényező mindenhol jelen van"
Ezt nem is zárnám ki.
Azért furcsa nekem a telekinézis-elmélet, mert a jelenség sokszor intelligenciáról tesz tanúbizonyságot, nemcsak "random energiakitörések" figyelhetők meg. De így már valamivel világosabb a telekinézis-magyarázat, végső soron ezért is kérdeztem.
Köszönöm mindkettőtöknek, természetesen nem én voltam, aki lepontozott.
http://www.youtube.com/watch?v=uemwJIvkMmg&feature=watch-vrec
Ez is elég érdekes, és kicsit megnyugtatóbb magyarázat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!