Ha valaki meghal az tovább létezik valahogy? Ha igen, akkor miért nem lép velem valahogy kapcsolatba a most meghalt nagymamám?
"Ha ezek a folyamatok leállnak, az idegek nem továbbítják a jeleket, akkor nincs élet, nincs öntudat."
Ez az, amit lassan megcáfolnak. A HKÉ a legnagyobb bizonyíték arra, hogy mégis van ilyenkor öntudat.
Nocsak, végre valaki jártas a témában. :)
"Ha az esetleg mégis hallucináció lenne"
Ezt egyébként könnyen ki lehet zárni, mert számtalanszor hajszálpontosan számoltak be arról, mi zajlott a klinikai halál alatt - sokszor más helyszíneken is. Ez utóbbi még éber állapotban is lehetetlen. Természetesen utólag ellenőrzött dolgokról van itt szó, nem feltevésekről.
És még valami: a HKÉ hosszú távon, évek alatt teljesen átformálja az embert, ami sajnos sokszor meg nem értettséghez, váláshoz, teljesen más értékrendhez vezet. Egy hallucináció ilyet nem okoz.
"És pont a jó válaszolókat nem értékelik jóra, persze ha valaki ideírja hogy szilvásbukta azt mindenki lájkolja."
Olcsó szórakozás, mert ingyen van. Ne ezzel foglalkozz, legalább olyan kedvesek, és bejelölik nekünk, melyik válaszra kell jobban odafigyelni. ;)
Erről ár több elméletet hallottam. Szerintem olyan mint az alvás. Elalszol, majd máshol ébredsz, de nem emlékszel a korábbi életedre. Valaki szerint a lelkek egy helyen gyülekeznek ilyenkor, ahol nincs család, nincs formájuk a lelkeknek, csak úgy vannak.
Én nem akarom elfogadni, hogy halál után a nagy semmi, a megsemmisülés van. Lehet, hogy ezt csak félelemből mondom, de én hiszek abban, hogy van valami, azt nem tudom, mi, de kell lennie valaminek.
Nekem a nagymamám testvére halt meg egy hete. Közel álltunk egymáshoz, és most nagyon fáj a hiánya, de el kell engednem. Én is gondolkodtam, már médiumon, meg hasonló dolgokon, de inkább nyugodjon békében, ha van olyan, hogy lélek, ha nincs. Vasárnap halt meg. Hétfőn reggel becsuktam a konyhában az ablakot, mert hideg volt. Épp, hogy tettem pár lépést a kifele menet, nagy csörömpölés és ablakokat kivágta a szél. A poén a történetben, hogy az ablak jól be volt csukva, ez biztos, és odakint nem fújt a szél. Ezt nem tudom mivel magyarázni, de ijesztő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!