Testelhagyás? Személyes tapasztalatok?
Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 15:52
1/10 anonim válasza:
Nekem gyerekkorom óta többször volt ilyen élményem, mindig teljesen spontán történt, de éber állapotban.
2/10 anonim válasza:
Nincs ilyen, ellenben hallucináció, alvásparalízis igen.
3/10 anonim válasza:
1. Hallucináció spontán mindenféle szer használata nélkül ritkán tör az emberre.
2. Alvás paralízis nincs éber állapotban, mint ahogy a neve mutatja.
4/10 anonim válasza:
Hát nem tudom, hogy minek számít, lehet, hogy valami féléber állapotban volt lehetséges, de pár héttel ezelőtt álmomban tudatára ébredtem annak, hogy álmodom. Nagyon fura érzés volt, teljesen a nappali agyammal éltem az álmom. Máskor is volt hasonló, de akkor megijedtem és megpróbáltam felkelni, ami nem sikerült, jött az alvásparalízises állapot, amit nagyon utáltam. Most nyugodt maradtam, játszottam a képzeletemmel, én irányítottam az álmom, de utána persze visszazuhantam a mély álomba. Aztán miután felébredtem még napokig hatása alatt voltam az élménynek.
6/10 anonim válasza:
A "testelhagyás" egy elég megtévesztő megnevezés egy bizonyos érzésre, amit egyes emberek néha megtapasztalnak. A lélek mint olyan, ha létezik is, nem független a testtől és nem lehet csak úgy ki-be szállni a testünkből. Ez is csak egy olyan dolog, amit egyes vallások, szekták beígérnek az embernek (persze nem ingyen) hogy majd ha belép hozzájuk, megtapasztalhatja (meg még sok más kitalált képességet is szerezhet) és az ember ugyebár nagyon naív teremtés, akiben eleve kódolva van az önmaga jobbítására, fejlesztésére, a "többé válásra" való törekvés. Az agyunk még mindig egy kevéssé feltárt terület, nagyon sok jelenség van, amire csak mostanában tudtak választ találni és sok van, amire csak ezután fognak, de a lényeg, hogy mindenre van racionális, bizonyítható magyarázat. De ha nekünk jó az a magyarázat is, amire semmiféle vizsgálat nem szolgáltat érthető és világos magyarázatot, mehetünk és odaadhatjuk a pénzünket bárkinek, aki azt mondja, különleges dolgokat tud művelni velünk vagy azokra minket megtanítani. Az emberi agy egy nagyon fontos képességére már fény derült: csodálatosan be tudjuk csapni magunkat. Olyannyira tudunk HINNI valamiben, hogy már látjuk és halljuk is azt, ami nincs ott valójában. Lásd a tömegpszichózist például, vagy azokat, akik kigyógyulnak a rákból csak azért, mert rettenthetetlenül hiszik, hogy amit éppen szednek az meggyógyítja őket, nagy valószínűséggel viszont a saját agyunk generálja ezeket a dolgokat...mint ahogyan a testelhagyás élményét is.
7/10 anonim válasza:
Nálam általában akkor következik be, ha már beleélveztem a páromba... Gyakran azonnal, amiért kicsit mérges is, de néha még bennemaradok 1-2 percig, és azt nagyon szereti... Tapasztalataim szerint amúgy igen kellemes dolog...
9/10 Baby Firefly válasza:
egyfajta érzés ami azért van mert koncentrálsz rá. de amugy nem értem mire gondolsz. nincs ilyen.
10/10 anonim válasza:
Előbb találd meg mint a rendőrök és etesd meg a disznókkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!