Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Mi az a rezgésszám?

Mi az a rezgésszám?

Figyelt kérdés

Olvastam néhány helyen itt, de hiába kérdezem Guglit, valós definíciót nem találtam, így hát reménykedem benne, hogy valami okos hozzáértő elmagyarázza, ha már ilyen lelkesen használja.

A "minden anyagnak van rezgésszáma" nem kielégítő magyarázat, ez nem definíció, üss fel akármilyen szótárt, nézz meg akármilyen szót, és valami olyasmit kérnék. Mintha egy idegen nyelvűnek írnád körül.

2011. dec. 13. 17:50
1 2
 11/18 User 4574 ***** válasza:
Nézd: az abszolút nulla fok, a -273,15 Celsius azt az ELMÉLETI helyzetet jelenti, amikor az atomok mozgása MEGÁLL. Ezt nyilvánvalóan nem lehet megoldani, csak az atom REZGÉSSZÁMÁT lehet KÖZELÍTŐEN csökkenteni ehhez a hőmérséklethez! Így már világos? Tehát, a fehéren izzó vas atomjainak magasabb a rezgése, mint a szobahőmérsékletűnek. A kék fény is attól kék, hogy magasabb a rezgésszáma, mint a vörösnek. Remélem, segített.
2011. dec. 27. 20:47
 12/18 A kérdező kommentje:

Esetleg van valakinek valami cikke a témában? Anyagot gyűjtök előadáshoz, minél többet szeretnék erről megtudni, mindegy ki mondja, sőt minél ezósabb annál jobb :D

Bár ha molekulákról van szó, akkor nem tudom, hogy lehet egy névnek rezgésszáma, mert olyat is találtam már...

2012. márc. 9. 20:27
 13/18 anonim ***** válasza:

Természetesen a névnek is lehet rezgésszáma, mivel hangokból áll, és a hang is rezgés.

A modern fizika (kvantumfizika) legmodernebb eredményei között van az, hogy minden rezgés. Rezgés, vagy hullám, ugyanaz. Tehát ahogy írták, az ide - oda mozgás, alapérték a kvantum, ami egy elektron által egy "adagban" kibocsátott energia. Tehát az energia nem folyamatosan árad ki az elektronból, hanem "adagokban" egyszer igen, aztán szünet, és ebből keletkezik a rezgés. A rezgés gyorsulhat, vagy lassulhat. Az embereknek is van rezgésszáma, mivel anyagból vannak. A könnyű, boldog, lelkes, jószívű, mindenre nyitott emberek rezgésszáma nagyobb. A túltáplált, rosszkedvű, kapzsi, bosszúálló lusta, újdonságokat nem befogadó emberek rezgésszáma alacsonyabb. Lefelé viszi az alkohol, és a nagy zabálások általában.

2012. márc. 9. 23:18
 14/18 A kérdező kommentje:
Hogy mérték meg, hogy a jó emberek rezgésszáma magas, mígy a rosszaké alacsony?
2012. márc. 10. 12:33
 15/18 yossarian44 ***** válasza:

"Hogy mérték meg, hogy a jó emberek rezgésszáma magas, mígy a rosszaké alacsony?"

Úgy, hogy a hasukra csaptak. Ha van is az ember testében lévő atomoknak saját maguktól rezgése - mert ezzel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok - akkor azt hót zicher, hogy nem befolyásolja, hogy hogyan érzed magad, vagy hogy ittál-e...

2012. márc. 10. 13:40
 16/18 Scarlett Butler válasza:
pörgesd meg az adott tárgyat, majd tedd le. ahány másodpercig pörög, annyi a pörgésszáma. Ha a sajátodat akarod kiszámolni, akkor pörögj egy kicsit, és ahány másodpercig szédülsz, annyi a rezgésszámod.
2012. márc. 10. 20:37
 17/18 anonim válasza:
Ez azt is jelentené, hogy a kövér, gonosz emberek nem is rezegnek?
2012. márc. 11. 13:46
 18/18 sanyika007 válasza:
Képzeld el, hogy amit idáig tanultál az atomokról a részecskékről, a elektronokról neutrínókról, azt felejtsed el.A húr elmélet szerint, minden csupa energia ami tulajdon kép rezeg mint mondjuk a gitár húrjai. Képzeld el, hogy minden egyes hang, bármennyire is kellemes vagy torz legyen, egyfajta energiát takar. ami tulajdon kép egy fizikai részecske. Ezek között átjárás nincs. Tehát, minden hang egy bizonyos részecskére vonatkozik. De még nem tartunk az atomnál. Képzeld most el, hogy akkordozol. És mikor játszol a gitáron különböző hangokat pengetsz meg egyszerre, vagy egy megadott sorrendben és erővel. Tehát ugyan az a hang, mégis más a rezgése és más a hangja lágysága. Mint az atomoknál. Teszem azt Higany-Arany esetében. A kis eltérés miatt, az egyik cseppfolyós lesz és akár elpárolog, míg a másik teljesen más tulajdonsággal bír. Ennél egyszerűbben nem tudtam le írni. És most jön a pláne. Tehát elméletileg, ha én egy atom szerkezetnek a frekvenciáját át tudom állítani, akkor más anyagot kapok. Pl fából vaskarikát. de, ugyan más anyagokkal is elvégezhető elméletben. ime egy link: http://www.youtube.com/watch?v=HoY3JiVQXuo a kis filmben faszénből vasport csinálnak, egy mikróhullámmal.
2014. nov. 6. 02:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!