Lucifer tényleg egy bukott angyal? Ma már tényleg ördögnek hívják?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy jó témát választottam, de tényleg érdekel... Az ilyesmi mitológiai dolgot nagyon vonzanak engem. Kíváncsi vagyok, hogy ti mit tudtok róla.2011. máj. 28. 12:12
12/28 anonim válasza:
Ne röhögtessetek már. A sátánizmus megelőzi a kersztény/zsidó vallást :DDDDD
Éppen az Ószövetség jóságos Jehova Istene ellenpárja a végletekig gonosz sátán. Maga a sátán nemis létezik, csak a hitetlen lelkek színbóluma, de az biztos hogy az ős Isten ellenpárja :D
Mindíg jót röhögök ha ide jövök, megvolt a napi adagom is. Köszi :-).
13/28 anonim válasza:
Ezzel kinyilvánítottad az egész gyk. előtt azt hogy mennyire unintelligens vagy.:) Ha végigolvastad volna az írásom nem dobálóznál ilyen botorsággal.
14/28 anonim válasza:
már az előzőeket olvasva bele se merek szólni, mert már mindenhova kilyukadtak ^^ de visszatérve Luciferre én úgy tudom, h mikor Isten megteremtette az embert, akkor azt mondta az angyalainak, h tiszteljék őket, de ezt Lucifer ellenezte és így került le a pokolba...
15/28 anonim válasza:
A keresztény isten jehova/adonai nem teremtett semmit.
16/28 anonim válasza:
A Sátán név a héber szaitan-ból ered ami vádlót jelent. Ő volt a legszebb és legmagasabb rangú angyal, még Gábriel, Michael is tisztelték. Csak megmondta véleményét istennek a teremtéséről ezért száműzték a földre. Itt a saját híveit maga köré gyűjtötte és felkelést robbantott ki. Míg végül isten megunta és elvette szárnyikat és a föld alá zárta őket. Legalábbis héber iratok szerint röviden ez a története.
17/28 anonim válasza:
A Sátán szó eredete jóval megelőzi a héber vonatkozásait, az ősi szanszkrit nyelvben a Satan/Satanama stb. minden formája igazságot jelent.
18/28 anonim válasza:
Dante- Isteni színjáték
Ebbe mindent megtalálsz.. És igen Lucifer egy bukott angyal.. Miután nemtudott betelni a sok jóval, isten bezárta egy 3 fejű kutya testébe, ami a pokol 10ik körében a purgatórium felé vezető bejáratot őrzi, marcangolva a 3 legnagyobb áruló testét örökre.
19/28 anonim válasza:
Hát persze utolsó.:D Öhm... SZÍNJÁTÉK (!), mese, érted?
20/28 anonim válasza:
Mr. Fisz, tudod több dolog van abban a könyvbe mint amit te valaha tudni fogsz ;) nem véletlenül emlegetik a kor enciklopédiának, szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!