Lucifer tényleg egy bukott angyal? Ma már tényleg ördögnek hívják?
A bibliai jóságos isten gyakran szólította fel a zsidókat, hogy mészárolják le a helyi lakósságot.
Az isten(ek) csak arra kellenek az embereknek, hogy palástolják vele(ük) az emberi tehetetlenséget.
Az ördögök meg arra kellenek, hogy legyen kire fogni, ha hibázik az ember.
Miért van az,hogy egyeseknek,túlzottan nehezére esik elgondolkozni és elvonatkoztatni attól az elképzelésektől,amit a kereszténység bele plántált az emberekbe? Sokkal régebbi forrásokból érdekes dolgokra lehet rájönni. Nem csak vallási tekintetekben de tudományosabb dolgokról is.
Én annak a hozzá szólónak adok igazat,aki Enkiről beszélt,külömben Balzebub is amugy egy főniciai főisten volt egykor. Maga a démon szó pedig istent is jelentett..
A szó értelme pedig a kereszténység,kialakulása után lett tökéletesen negatív jelző.
Az ember tragédiája című müvet pedig ajánlom ,egyébként Lucifer még ott se negatív figura,külömben arról szól ,ami kapcsólodik a kérdésedhez is.
Amikor isten végzett a teremtéssel,az összes angyal üdvözőlte őt és tapsoltak ,csak Lucifer nem.
Mikor isten kérdőre vonta,amaz megmondta neki a véleményét
isten haragra gerjed mert kritizálni nem lehet csak dícsérni..
Aztán fogadást kötnek,hogy az ember a tudást választja e,vagy istennek szót fogad,ugyanis az megmondta az ember párnak hogy ne egyenek a tudás fájárol.
De Lucifer elmondja nekik az igazat és esznek .ezután számüzetés,és ádámnak megmutatja lucifer milyennek lesznek az emberek végig mennek a történelmen.
Lucifer pedig azért lett számüzött mert megmondta a véleményét istennek,és elbukta a fogadást.
A sumér mitológiának is volt egy Szentháromsága:
An, Enlil és Enki.
Míg a szellemi sík, a ,,menny" ura Enlil, a föld ura Enki.
Enki szabadította fel az emberiséget, mg Enlil úgy gondolta, hogy jó ez ember rabszolgának is.
Enkit a Fény Urának hívják.
Amúgy volt Enkinek egy másik neve is: Sátániel !
Szóval a Sátán szó jól be lett mocskolva, mivel a Fény Ura, aki felszabadította rabszolgaságból az emberiséget, gonosz lenne ? Áh...
Én is maradok a sumérok vallásánál és An "csapatában" már csak ezért is: [link]
Egy cseppet megdöbbentem. Gondoltam, hogy a Bibliát átírták és tele van hazugsággal, de, hogy ennyire?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!