Elalvâskor, közvetlenül mielőtt álomba merülnek, sokszor felriadok arra, mintha valaki megszólítana. Mi lehet ez?
Nagyon para, rendesen megijedek.Sokszor, mintha a nevemet suttognák a fülembe, vagy olyan is van, hogy messzebbről kiabálnak egy mondatot, de mégis olyan, mintha a fejemből jönne a hang pl, "miért nem érted meg". Vagy gyerekhangot hallok, megszólít, "anya". Mással is van
ilyen? Nem vagyok hülye, napközben sosem történik, akkor sem, ha pihenek. Csak időnként elalváskor.
Ilyen már velem is többször előfordult de nem tudom mi lehet.
Viszont egyszer hajnalban nagyon fura dolog történt velem! Felébredtem ,szerintem olyan hajnal 3 és 4 óra közt lehetett és igazából leírni sem tudom amit hallottam! Kicsit távolabbról éneket vagy inkább dúdolást hallottam de nem olyan volt mint amikor egy ember csinálja, ez olyan szép és megnyugtató volt hogy tényleg nem lehet leírni ! Meséltem több embernek és van aki azt mondta hogy angyalok voltak, én nem nagyon hiszek ebben de az biztos hogy nem emberi hang volt
Ez az alvásparalízis egy formája.
Ilyenkor a rem fázis előtt vagy után lévő nagyon rövid szakaszban vagy, amikor már nem vagy ébren, de még nem alszol rendesen. Ez egy pár másodperces zökkenés, amit amúgy nem veszel észre. Ilyenkor az álom és a valóság összemosódik, azért kelti azt az érzést, hogy megtörtént.
Alvási paralízisnél meg sem tudsz mozdulni, nekem is volt már ilyen nagyon ijesztő. Ha ez nem társult hozzá, szerintem nem az.
Az alvási paralízis (vagy alvási bénulás) egy olyan állapot, amelyben egy személy átmenetileg képtelen mozogni vagy beszélni, miközben az elalvás vagy felébredés folyamatában van. Ez a jelenség gyakran ijesztő, mivel az egyén teljesen tudatában van a környezetének, de mozdulatlan marad.
### Jellemzői:
1. **Időtartam:** Az alvási paralízis általában csak néhány másodpercig vagy percig tart.
2. **Tudatosság:** Az érintett személy éber és tisztában van azzal, hogy nem képes mozogni.
3. **Érzékszervi hallucinációk:** Gyakran hallucinációkkal társulhat, például érzékszervi észlelésekkel, amelyeket nem lehet valósnak érzékelni. Ezek a hallucinációk lehetnek látványok, hangok vagy érintések, és sokszor ijesztőek lehetnek.
4. **Okai:** Az alvási paralízis gyakran akkor fordul elő, amikor a REM (gyors szemmozgás) alvás és az ébrenlét között van az ember. Normál esetben REM alvás közben a test átmenetileg lebénul, hogy megakadályozza az álmok fizikai megvalósítását. Ha az ébredés vagy az elalvás során ez a bénulás fennmarad, alvási paralízis következhet be.
5. **Kockázati tényezők:** A stressz, a rendszertelen alvás, a jet lag, és az alváshiány fokozhatják a kockázatot.
### Megelőzés és kezelés:
- **Rendszeres alvási szokások:** Rendszeres alvási rutin kialakítása segíthet megelőzni az alvási paralízist.
- **Stresszkezelés:** A stressz csökkentése és a relaxációs technikák alkalmazása szintén hasznos lehet.
- **Orvosi konzultáció:** Ha az alvási paralízis gyakori és zavaró, érdemes orvosi segítséget kérni, mivel alvászavarok vagy más egészségügyi problémák jele is lehet.
Az alvási paralízis önmagában nem veszélyes, de a kapcsolódó hallucinációk és a mozgásképtelenség érzése miatt ijesztő élmény lehet az érintettek számára.
Velem is volt és tuti nem alvàsparalizis!!
Elötte napokba a honlokom (hatmadik szemnél)bizsergést éreztemfülcsengés..ha aludtam megràzkodtam (àllitolag a lélek vàndorol és mikor megràndulsz zuhansz akkor tér vissza a testbe)
Nekem férfi hang beszélt àlmodni se tudnék ilyet hisz magyaros beszéd vokt de fura nem tiszta magyar lejegyzetelni se tudtam pedig egyből nyultam a telomhoz..görög korhàz erekcio katona partiba visz amiket megtudtam jegyezni-kicsit félelmeteseket mondott-a neten olvastam màsokkal is volt ilyen (akkoriba làttam megmagyaràzhatatlan dolgokat jelenségeket is!)szóval biztos vmi kapulat nyitottam és fogékony voltam dolgokra (nyitott harmadik szem kundallini passz)de hogy vmi rossz identitàs lehetett..hàl isten ez egyszeri eset volt (neten olvastam volt olyan hogy vkinek szépeket mondott majd rossz dolgokra akarta ràvenni ez a hang!) -nem nem skizofrén volt..
Nekem akkoriban a testem rezgett arra keltem-rezgett és hangja is volt!-keresgéltem a neten ez mi lehet és csakrarezgés lehetett..
De annyit melozok ujabban hogy màr nem is àlmodok nemhogy képességeim kobontakozzanak..nehéz tulhajszolt az életem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!