Mi történne, ha az elhunytat búcsúszertertás nélkül temetik el?
"Nem fog feltámadni, mert nincs teste ha elhamvasszák"
Miért, ha nem hamvasszák el akkor 50 év múlva milyen teste van ami a feltámadásra vár?
Akkor aki egy balesetben ég porrá, vagy robbanásban repül a teste millió cafatra nem támadhat fel? Akit az akarata nélkül hamvasztanak el nem támadhat fel?
Az én végrendeletem pont úgy szól, hogy tilos temetni. A testemet oktatási és kutatási célból fogják szanaszéjjel boncolni, a szerződés szerint akár katonai célokra is használható a testem (ez azt jelenti, hogy pl lövedéket vagy sugárzást is tesztelhetnek). A szerződés kitér arra is, hogy a maradványaim maradványainak a maradványait tetszőlegesen eláshatják, vagy hamvaszthatják és az óceán akármelyik pontján a vizbe szórhatják.
A családom pedig a gondolataiban fog emlékezni rám, ha akarnak, és nem kell százezreket fizetniük a helyért, a szertartásért, a sir gondozásáért, stb. (ha hagyományosan lennék temetve, akkor sem biztos, hogy szeretettel járnának ki a temetőbe. Azért meg minek, hogy "muszáj, mert halottak napja van"). Ez egy win-win opció, sem a cég nem fizet a családomnak, sem a családom nem fizet semmit a test elszállításától kezdve semmiért.
Nekem teljesen mindegy lesz, nekik meg óriási segítség, hogy igy döntöttem.
Én még csak ennyit sem akarok, egyszerűen csak annyit hogy tüntessenek el. Bár lehet hogy hamvasztásra kellene pénzt félretennem. Csak fura 29 évesen végrendeletet írni meg nincs is kedvem bajlódni vele
A lényeg hogy tilos legyen a temetés és a sírhely. Kevés ennél ertelmetlenebb dolgot tudok elképzelni. Amúgy sincs semmilyen emberi kapcsolatom, vicces belegondolni hogy egyáltalán ki jönne el :DD
Lehet, hogy 20 év múlva néhány az általános iskolai biológia szertárba beszabadult másodikos majd a te combcsontoddal fog kardozni. 😀
Igy legyen!
(bár egyáltalán nem valószínű, mert az iskolákban már kizárólag műanyag csontvázak vannak - sokkal többe kerül gondozni az igazi csontvázat, mint a műanyagot 😀)
Viszont lehet, hogy az én testrészeimet szanaszéjjel boncoló, rajtam tanuló medikusból világhírű doki lesz, aki téged, vagy egy szerettedet, vagy akárkiket a Földön, meggyógyit. És akkor máris megérte nekem, mert egy jó célt szolgáltam.
A lélek szempontjából változó.
Ha az illető elég tudatos volt és békésen (mondjuk egy "megvilágosodáshoz" közeli állapotban) halt meg, akkor azonnal továbbléphet. Ilyenkor már nem számítanak a temetés külsőségei.
Ha az elmúlás folyamata zaklatott lelki állapotban megy végbe, illetve a személyiség képtelen a megbocsátásra, vagy valamiért lelkiismeret furdalása van, akkor már fontos lehet a szertartás.
Ilyenkor a lélek megnyugodhat, hogy fontos volt valaki(k)nek és elfogadhatja a sorsát, illetve energiát is merít a továbblépéshez a szertartáson résztvevők figyelméből és érzelmi/gondolati energiájából.
A "feltámadás-elmélet" szerint szükség van a testre, mert az eltárol valamilyen "kvantum-energiát", ami által a fizikai forma ujjá építhető/feltámasztható. Grabovojnak vannak ilyesfajta tanításai, bár én nem tanulmányoztam ezeket behatóan.
A halottak lelket érheti sérelem.
Egyébként borzasztóan szomorú dolog.
Nagyon magányos embereknél fordul elő.
Mi a szomorú abban hogy nincs temetésed? Mikor meghaltal már semmi sem számít végre
Semmit nem fogsz tudni róla
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!