Vajon a valódi Ed és Lorraine Warren házaspár is annyi szellemmel/démonnal találkozott mint a Démonok között filmekben vagy csak bekamuztak mindent?
Ha valaki komolyabban rajong a horrorfilmekért, gyaníthatóan már belefutott a Démonok között vagy az Annabelle-szériába, ezek a sztorik pedig a szellemvadász házaspárként elhíresült Ed és Lorraine Warren történeteire épülnek. Ők voltak ugyanis azok, akik médiumként és ördögűzőként vizsgáltak ki paranormális eseteket az Egyesült Államokban, hatalmas médiavisszhangot generálva.
A lényeg, ezek a filmek egyáltalán mennyire fedhetik a valóságot vagy csak annak egy kis részét?
"a filmek egyáltalán mennyire fedhetik a valóságot vagy csak annak egy kis részét?"
Jó eséllyel semennyire, vagy csak nagyon nyomokban.
Néhány (valamitől) beparázott ember + megélhetési démonűzők meséje + forgatókönyvírói fantázia.
1es elolvastam a wiki oldalt is, már akkoriban túloztak az esettel az újságok (ez a filmben is benne van).
Plusz csak akkor van hitelesség a Warren házaspárnak ha a keresztény hitvilágod vallod. Ha függetlenül nézzel minden vallásra és úgy próbálod nézni a helyzetet hogy az entitások nem mások mint ismeretlen teremtmények, akkor ámítás minden a család történetében.
Az se feltétlen ámítás. Ha létezik is bármiféle entitás nem tudjuk hogyan gondolkodik ha gondolkodik 1általán vagy mi képes elűzni ha 1általlán elűzhető.
Ha "az ördögűzők" elhiszik hogy valóban ördögöt űztek akkor nem ámítás (max önámítás). Ebből a szempontból lényegtelen hogy volt e "ördög" és ha volt elűzték e vagy nem.
És ha valóban az "ördögűzés" miatt távozott akkor se biztos hogy az istenre való hivatkozás miatt. Mint írtam fogalmunk sincs hogyha léteznek is mi alapján hozzák a döntéseiket ezek az "entitások"(vagy egyáltalán hogy pontosan mik is lehetnek).
Szerintem kijelenteni botorság lenne bármit is úgy hogy nem voltunk ott egyik esetnél sem.
A lehetőség meg van rá mint arra is hogy csak csalók vagy arra hogy valóban voltak ott entitások és valamiért az "ördögűzés" után odébbálltak.
1 biztos hogy én még nem észleltem ilyen entitást ezért a 3. opción csodálkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!