A nevünk determinál! Szerintetek ez igaz?
Szerintem meg idővel kiderül mindenkinek. Addig én sem szólok egy szót sem. Nekem például érdekes a 2 keresztnevem jelentése. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Megnéztem a nevem, Andrea:
Név jelentése:
Férfias
Név eredete:
Latinosított, görög eredetû név, az Andreasz (andreiosz) nõi változata
Név elemzése:
Az Andrea név segíthet gyorsan gondolkodó, okos, elemzõ személyiség kialakulásában. A név viselõi gyakran küszködnek önbizalomhiánnyal, és sokszor érzik magányosnak magukat félreértések következményeképpen. Gyakori, hogy nem mondják ki, amire gondolnak. Elmélyült emberek, és keresik a lehetõséget, hogy hogyan lehetnek az emberiség hasznára. Érzelmeiket könnyebben kifejezik írásban, mint szóban, szeretnek olvasni.
Végül is igaz, amit írnak, rám illik, de ismerek olyan Andreákat, akikre egyáltalán nem.
Mondjuk az én nevem kalandos utat járt be, kisgyerekkoromban majdnem változtatásra került, én ragaszkodtam hozzá, h maradjon, és imádom a nevem:)
Szerintem igen. Például nálunk az első szülött lány mindig Piroska, már az ükmamám is az volt és a nővérem is az. És tényleg olyanok amilyenek a névelemzés szerint:PIROSKA
- latin-magyar eredetű; jelentése: régi, egykori, tiszteletre méltó.
Nekem elég egyszerű nevem van:Viola, és úgy érzem olyan is vagyok amilyennek leírták ezt a nevet vagyis:A név jelentése erő, akarat.(Tényleg borzasztóan akaratos vagyok, de erős nem). Én úgy gondolom van ami igaz van ami nem.
A nagypapámnak volt 2 Bálint nevű testvére, és mindkettő meghalt kiskorában. Aztán már nem merték a Bálint nevet adni nagyapámnak. Viszont a papám nagyon ragaszkodott ehhez a névhez, így az egyik nagybátyám eredeti neve Bálint lett. Kiskorában örökbe adták, így most máshogy hívják.
A Bálint név nálunk elátkozott...
Olyan, mint a horoszkóp. Nem maga a név vagy a horoszkóp az, ami eldönti, hogy milyen lesz a sorsunk, hanem, hogy mennyire hiszünk neki, mennyire vesszük magunkra, illetve a születéskor az addig fogyasztott élelmiszer, az időjárás hatása az anyukára, majd később a gyerekre, stb, ez mind hat arra, milyen ember lesz.
Szóval nem ilyen egyszerű a kérdés, hogy most a név kötelez-e vagy sem. Ráadásul ami poén, hogy sok, a név jelentésével szembemenő viselkedést elnézünk, csak azt vesszük észre, ami illik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!