Angel3000 kérdése:
Milyen erôs a hatodik érzéked?
Figyelt kérdés
Megérzéseid?2021. jan. 27. 09:32
11/20 anonim válasza:
a 13. érzéket megígérte már a kormány? hol kell rá jelentkezni?
12/20 anonim válasza:
Egy ismerősöm süketnéma.
Szerinted mi az ő hatodik érzéke?
13/20 A kérdező kommentje:
12-es, engem nem érdekel a sûketnéma ismerösöd!
2021. jan. 27. 18:16
14/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Làtom sokan nem tudnak semmit errôl a 6. érzékrôl! Az ember öt organikus érzékszervével; làtàs, hallàs, izlelés, tapintàs, szaglàs tàjékozòdik a vilàgban. Van azonban egy hatodik „érzékszervûnk“ is, a tudatunk! Ezt nevezik hatodik érzéknek is, de az angol szakkifejezés az ESP(Extraszenzoriàlis percepciò). Ezen terûlet ûttörôje Frederic Myers volt, a késôbbiekben egy pszichològus fogalmaknak, mint példàul ; telepàtia, megérzés.
2021. jan. 27. 18:32
15/20 anonim válasza:
Na, azt mondom, nekem a megérzésem erős! :D
16/20 A kérdező kommentje:
15-ös! Miben erôs a megérzésed?
2021. jan. 27. 18:40
17/20 anonim válasza:
Leírtam elsőként. Nem mutatja a nevem?
18/20 anonim válasza:
Lehet, téged nem érdekel, de ha az ötből egy hiányzik neki, akkor mi a hatodik?
Engem érdekel válaszod.
19/20 A kérdező kommentje:
18-as ! Kutatàsok szerint nemcsak a madarak vagy delfinek „trûkkje“, hogy hanghullàmok visszaverôdése alapjàn „làtnak“, hanem valamennyire az emberek is megtudjàk ezt csinàlni, persze jòval kevésbé kifinomultan és pontosan. De ehhez hasonlò az is, hogy a làtàssérûltek a fehér bottal nem csak azt tudjàk felmérni, hogy van -e elöttûk akadàly, hanem a hangbòl és a bot rezgésébôl arra is tudnak következtetni, hogy milyen felûletû tàrgyba ûtköztek. Ez is csak gyakorlàs kérdése, egy idô utàn màr olyan össztönössé vàllik, hogy màr fel sem tûnik. Azoknàl akik szûletésûktôl fogva vakok vagy nagyon koràn veszitik el a làtàsukat, az agy mégis csak képes arra, hogy àthuzalozza magàt. Persze nem fizikailag, viszont a kutatàsok szerint a hallàs- és tapintàsszenzorok màshogyan mûködnek nàlluk, mint a làtò embereknél. Az agy egyszerûen àtcsoportositja az erôforràsait a làtòközponttòl, és a làtòkéreg idegei is képesek lesznek arra, hogy màs terûletekkel egyûttmûködjenek. Ezt hivjàk ùgy, hogy keresztmodàlis neuroplaszticitàs: az agy megvàlltoztatja a sajàt szerkezetét, optimizàlja a sajàt àramköreit!
2021. jan. 27. 20:38
20/20 anonim válasza:
Nem tudom mennyire tartozik ide. Többször előfordult már, hogy elkapott egy rossz érzés és tudtam, hogy valaki meg fog halni.Az érzést követően néhány nap múlva 4-5 alkalommal meg is történt. Volt, hogy rokon, volt hogy ismerős és volt, amikor ismeretlen de ott voltam a balesetnél. Talán hülyeség végül is minden nap meghal valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!