Akik hisznek a démonokban, szerintetek egy démon képes egy élő ember lelkét elrabolni és a túlvilágon tartani?
Szerintem nem, mert az embernek szabad akarata van, csak úgy nem veheti el tőle egy démon/ördög a lelkét, hiába erősebb lények. Maximum ha valaki eladja nekik a lelküket. A természetfelettiben is vannak szabályok.
Ha pedig csak úgy elvehetnék, már az összes emberrel megtették volna.
Nem rabolja el olyan ertelemben hogy kiszedi azt, es a túlvilagra helyezi.
Hanem megszállja a lelkét, azaz átváltoztatja a lelkét. A het fő bűn valamelyikén keresztül megy be. Es ezen a gyarlóságon keresztül él ott, es hatalmasodik el, mint tapló a fán. Es atvaltoztatja "bekebelezi" vagy megszállja a lelket. Megvaltozik a személyiség, illetve az tulajdonképpen elvész. Látszólag a személy ugyanaz, de nem. Sajnos az a személy mar nem létezik. A tragikus az hogy meggyaszolni sem lehet a szerettedet amikor ez megtörténik. De sajnos már nincs köztünk. Es a túlvilagon sincs a lelke. "Megette" a gonosz. Nemhogy meghalt de a lelke sincs már sehol.
Sajnos a katolikusok ezt a bűn témát teljesen elvitték más ertelembe mint ami tulahdonképpen. A bűn az nem csupan egy tett amit húde bánok es meg leszek büntetve ha nem gyónom meg. Ez egy hatalmas hazugság.
A gyarlósag az kapu, amin át a gonosz be tud menni a lélekbe. A bűn tulajdonképpen annak a kapunak vagy kapuknak a kinyitása, illetve nyitva tartása. Es azon HA bejön a gonosz, es jó nagyra hízlalódik, hat azt biza se gyónás, se 10 üdvözlégy elmondása ki nem teszi onnan.
Leggyakoribb ilyen ajtó manapság a kapzsiság. Hat az a mai vilagban egy remekül folyamat nyitva tartható kapu. Karhoznak sorra el az emberek ezen. A kapzsiságon. Mennek tönkre kapcsolatok.
Na emiatt vannak a "teljesen megváltozott", "ez nem te vagy" "mintha kicserélték volna" stb élmémyek. Ha őrültsegnek tűnik amit irtam, csak nézz utána a 7 fő bűnnek, melyek azok, és akkor tűpontosan összeall a kép. 2016-ban rengeteg gonosz erő keresett táptalajt, és költözött be rengeteg személybe. Rájössz mindenre. Akkor szomorú leszel. Elmondod masoknak is.. akkor meg "bolond". De ezzel a tudassal megvedheted magad es a szwretteidet, es ez vigasz.
1, 2: köszi, ez megnyugtató :)
3: 2016-ban?? :O Hogyhogy?
3/6 "Hanem megszállja a lelkét, azaz átváltoztatja a lelkét. A het fő bűn valamelyikén keresztül megy be. Es ezen a gyarlóságon keresztül él ott, es hatalmasodik el, mint tapló a fán. Es atvaltoztatja "bekebelezi" vagy megszállja a lelket. Megvaltozik a személyiség, illetve az tulajdonképpen elvész. Látszólag a személy ugyanaz, de nem."
Nem akarok hinni a démonokban, amit azonban leírtál, igaz. Hogy aztán ezt a jelenséget hogy magyarázzák a társadalomtudományok, a különböző vallások, a pszichológia, az már az ő dolguk. De ha körbenézünk, rengeteg "lelkét vesztett" emberrel szembesülhetünk.
Az a véleményem azonban, hogy a démoni megszállásba vetett hit is csak azt leplezi, hogy tetteinkért, a személyiségünk eltorzulásáért a felelősséget áthárítjuk valami megfoghatatlanra, mert ez így sokkal egyszerűbb. Mint amikor úgy védekezik valaki, hogy parancsra tettem, a főnököm utasított stb.
7/7 Hát erről beszélek! "Minden kényszeres cselekedet (játékfüggőség, szexfüggőség, alkoholizmus, kábítószerfüggés, szemét-gyűjtés, ......) démonoktól van." Olyan könnyű rájuk fogni. A cigifüggőség is??? Akkor én kiűztem vagy hat éve, a dohányzó mindenségit a démomomnak!
Mellesleg van egy másik megközelítése is a szenvedélybetegségeknek: nem démonok, hanem a földi léthez ragaszkodó, de már meghalt emberek entitásai szállják meg azokat a személyeket, akik uolyan szenvedélybetegségekre hajlamosak, mint ők. Élvezni szeretnék továbbra is azt az érzést, amit az alkohol, a játék stb. nyújt.
Egy amerikai pszichiáter írt erről könyvet. A francba! Tessék! Erre rákerestem a Google-ban, de nem jött össze...
Mezga Krisztina, pont, hogy nem a demonokban való hitről van szó hanem arról hogy ISMERTETNI a mechanizmust azzal pont ravilagitok arra hogy NAGYONIS AZ ÉN FELELŐSSEGEM MEGAKADALYOZNI A DÉMONI MEGSZÁLLÁST!!!
PONT AZT MAGYARAZOM HOGY MEGAKADALYOZHATÓ!!!
Azzal akadalyozom meg, hogy nem engedem hogy a 7 fő bűn egyike irányitsa a cselekedeteimet. MERT HA HAGYOM, AKKOR le tud uralni a démon.
4es illetve Mézga Krisztinanak:
Egyéni felelősség van! Épp erről beszéltem, vegig, de akkor kiemelve megismétlem:
"A bűn tulajdonképpen annak a kapunak vagy kapuknak a kinyitása, illetve nyitva tartása...."
Tehat a 7 fő bűnbe nem szabad esni, ez persze nehez, de itt lehet elcsípni a dolgot. EZ az egyeni felelőssegünk.
Azt irtam le hogyan működik es ezzel azt is, HOGY MI, TEHÁT MI MAGUNK MIT TUDUNK TENNI ELLENE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!