Szerintetek, ha vki sokat szenved, elozo eleteben vmi rosszat tett?
Dehogy. Lehet ugyanúgy a körülmények vagy a rossz döntések miatt nehéz élete is. Az embereknek meggyugtató azt hallani, hogy "megérdemelte", mert az igazságtalanságot nem nagyon tudjuk elfogadni, mégha mással is történik.
Kitör egy vulkán, a lavina mindenkivel végez akit elér, a rendes embereket nem fogja kikerülni, csupán szerencse kérdése az egész.
A kilakoltatásnál mutatták a beteg gyerekét egyedül nevelő szintén leszázalékolt nőt, hogy kiteszik őket az utcára. Igazságos? Nem.
Főleg, a statisztikai is azt mutatja ha valahol mentálisan beteg gyerek születik 80%-os a válási arány.
Nem hiszek sem az előző, sem a következő életben.
Mivel sohasem élt egyszerre ennyi ember a földön, így az emberek X százalékának egyszerűen képtelenség, hogy legyen előző élete,így az alapból amputált lábakon álló teória itt meg is bukik.
Nem igazságos a világ. Nem is volt, nem is lesz. Egyenlőség sem volt, nincs is, nem is lesz.
Egyébként, ha azt feltételezzük, hogy van előző élet, akkor miért nem abban az életben büntet meg a karma/isten, és ad egy új esélyt a következő élet formájában, hogy tiszta lappal kezdhetsz?
# 3
"Mivel sohasem élt egyszerre ennyi ember a földön, így az emberek X százalékának egyszerűen képtelenség, hogy legyen előző élete,így az alapból amputált lábakon álló teória itt meg is bukik."
És mire alapozva feltételezed, hogy ha - tegyük fel,- létezik lélek és lélekvándorlás - akkor a Földön jelenleg élő összes ember lelke egyidős, nem pedig folyamatosan keletkeznek új lelkek abból a forrásból, ahonnan annak idején az első lelkek származtak?
Sokadszorra lep meg ez a reinkarnáció ellen felhozott érv.
Szóval az érdekelne, hogy milyen tényre, milyen bizonyítékra alapozva kezeled, kezelik a hasonló felfogású emberek axiómaként, hogy az emberi lelkek egyidősek, csak a múltban keletkeztek, ráadásul akkor is egyszerre, és véges a létszámuk?
Ha már "amputált lábakon álló teóriának" tartod a reinkarnációt, akkor nem lehet, hogy az axiómának, amire az érvelésedet alapozod, soha nem volt még csak lába sem? xD
Helló!
Nekem ez az egész reinkarnáció gáz.
Ha nem tudom mi volt előző életemben, semmit sem számít a mostaniban. Honnan tudom, hogy - mondjuk: milyen patkány voltam előzőleg? Jó, vagy rossz?
Nem mindegy?! Éld a mostanit, légy jó, elveidhez hű és ne próbáld a problémáidat kivetíteni valami misztikus, ismeretlen múltra. Carpe diem!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!