Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Éjjelente, mikor lefekszem,...

Éjjelente, mikor lefekszem, úgy érzem, mintha valami lenne a szobámban, ha hasra fordulok, hogy ne lássam, olyan, mintha a hátamra telepedne a lapockáim közé. Mi lehet?

Figyelt kérdés

Sem komolyabb egészségügyi problémám sem pedig nyomasztó gondjaim nincsenek. Mondjuk kisebb-nagyobb furcsa, orvosok által sem megfejtett problémáim akadtak. Volt hogy a vérnyomásom az egyik pillanatban hihetetlen magasan volt, noha semmi oka nem volt, majd mikor gyorsan ellenőrző mérést csináltak, minden normális volt.

Kíváncsi lennék a tudományosabb és okkult magyarázatokra is. Köszi.

2010. jún. 14. 21:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%

A "bolha-teszt" mit mond? :D

Elmagyarázom. Amikor picit gondozatlanabb állatokkal bratyizol, előfordul, hogy bolhát pillantasz meg bennük. Nem sokkal utána itt-ott elkezd viszketni, kicsit biztos lehetsz benne, hogy mászkál rajtad "valami". Amikor viszont esetleg észre se veszed a bolhát az állatban, és egy úgy dönt, hogy téged is kipróbál, akkor kíméletlenül valóságos, ugrándozó, helyváltoztató, hatalmas állkapcsával szadista módon belédharapó bolhát érzel magadon, teljes testsúlyával és lendületével :) Így elkülöníthető az illúzió a valóságtól.

Másfelől viszont, akik jártasabbak kevésbé hétköznapi jelenségek tanulmányozásában is, azok javasolják, hogy a hétköznapi jelenségeket is figyeljük meg érzékenyen, amennyire csak lehet. Úgy, mint egy művész, és úgy, mint aki csöndes transzban éli életét. Úgy, mint aki megengedi magának, hogy megfigyelje azt, ami van.

Nem vagy beljebb, igaz? Továbbra is kérdés, hogy tényleg van-e :)

2010. jún. 14. 23:51
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy érzem mindig mintha valaki lenne ott. Nagyon félelmetes. Sokéig anyuval aludtam. Még néha most is, pedig 19 vok.
2010. jún. 15. 00:15
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Succubus, avagy közismertebben lidércnyomás. Alvást megelőző állapotban lép fel, mert az agy egy része éber marad, míg más része már alszik. Gyakori rendellenesség. Remélem, a tudományos magyarázat kielégít.
2010. jún. 15. 06:11
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, az utolsót is, kíváncsi is voltam, hogy mi a tudományos magyarázata a lidércnyomásnak. Egyébként mi lehet a magyarázata annak, hogy nálunk, Magyarországon különösen gyakori, és nagyon régen leírt jelenség?

Cicót sajnos nem tudok befogadni még, nem mindenki kedveli itthon.

Bolha teszt negatív. :) Ráadásul nem hasonlít a kis gonoszra a dolog. Lehet hogy nehéznek érezném a súlyát, de ez a nyomás más, és lehet hogy csak pszichés, de akkor kezd oszlani, mikor szándékosan próbálom elküldeni..

Tv-t meg nem is tűrnék a szobámban. Nem ott a helye,és vele nincs meg a vágyott, nyugodt légkör ( mondom most :D ). :)

Egyedül alszok, igen, már egész kiskorom óta, és nem volt vele problémám. Persze vagy egy éve hetente egynéhányszor megosztom az ágyam a párommal, de nem őt érzem. Úgyhogy nem ámítom magam vele. :)

A levegő beszorulása érdekes felvetés, de nem hiszem még mindig. Nem magyarázza, hogy ugyanazon körülmények között miért csak most érzek ilyeneket. Egyébként hogyan lehet ellenőrizni? Mert ha jobban belegondolok, a kinti nyomás eltérés esetleg visszanyomhatja a benti levegőt...

2010. jún. 15. 07:58
 15/26 anonim ***** válasza:

A levegő képes egy lezárva magára hagyott kuktafazékban is ide-oda mozogni. Kégliben meg aztán főleg: nappal melegebb volt kinn, estefelé hűlni kezd. A falak, ablakok, satöbbik átveszik, ki hamarabb, ki később. Rögtön hőmérséklet-különbségek vannak, ami azonnal kelt némi szellőt. Aztán bent is hűlni kezd, és a tárgyak is lassan-lassan átveszik az alacsonyabb hőmérsékletet. Ki jobban, ki kevésbé, ki hamarabb, ki később... Ebből kialakul némi légmozgás.

Hogy miért lokálisan érzed, azt nem tudom. Ja, és lidércnyomás: ha átgooglézol pár percet az alvásparalízis szóra keresve (vagy alvasparalizis.lap.hu asszem), akkor minden tudnivaló a kezedben lesz ezzel kapcsolatban.

Ó, és majd elfelejtettem, kérdés: mikor kezdődött?

2010. jún. 15. 08:45
 16/26 anonim válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Magyarázatot nem tudok adni, de tapasztalatot megosztani igen. Nekem is volt már hasonló "élményem". Hirtelen tört rám, vagy lefekvés előtt vagy az éjszaka közepén ébredtem fel rá, nem tudtam mire vélni, pedig már abban a lakásban laktam/lakom egy ideje. Semmi előzetes tünet/jel. Nekem a mellkasomra nehezedett, majd egy éjjel álmomban fojtogatott valami/valaki, alig tudtam szabadulni. Arra ébredtem, hogy valahonnan nagyon sötét mélyből jövök fel és nem kapok levegőt...voltak már rémálmaim, de ez egyáltalán nem olyan volt. Senkinek nem kívánom!

A megoldás erre viszont sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: pozitív gondolatok. Valaki már írt neked hasonlót. Semmi különös hókuszpókusz. Én egyszerűen elküldtem ezt a valamit a fenébe, hogy hagyjon békén, menjen máshová!- remélem nem téged talált meg. :D (Ennek a gondolatelűzésnek megvan a pszichológiai háttere is.)

Egy okkultabb megoldást is hallottam: lefekvés előtt kérd meg az őrangyalodat (ha nem hiszel benne akkor is), hogy vigyázzon rád, segítsen neked, hogy ez a dolog megszűnjön!

Kitartás! :)

2010. jún. 15. 11:12
 17/26 A kérdező kommentje:

múlt héten kezdődött. Éjjel nem riadok fel, rossz álmaim sincsenek miatta, egyszerűen csak zavaró. A szobámban meg nem változott semmi az előzőekhez képest, csak annyi hogy végre leporoltam a polcokat, nem csak porszívózásra és rendrakásra futotta az időmből. :)

Jó hallani mindenféle lehetséges magyarázatot, megoldást. Köszönöm :)

2010. jún. 15. 21:24
 18/26 anonim válasza:

Az előző válaszolóval egyet értek. én 13 éves vagyok és rengetegszer volt már velem hasonló, és ha már végképp nem hagyott békén, akkor énis "elküldtem melegebb éghajlatokra". De egyébként ha ez nem sikerül, akkor olvass!! Lefekvés előtt az olvasás a legjobb. 1. eltereli a gondolataidat ezekről a dolgokról 2. könnyebben elalszol (3. és még talán intelligensebb is leszel, ha olyan könyvet olvasol). De sose gondolj mindenféle hülyeségre elalvás előtt! Nem szabad! Mégha úgy érzed, hogy akkor is be akar törni a fejedbe, akkor is ott áll a szobád legsötétebb zugában és figyel, és azt várja, hogy mikor ijesszen meg és rettegsz, vagy rádterpeszkedik. Nem! Ő nincs ott! Ez az akaratodon is múlik. Rengetegszer voltak rémálmaim, amelyeknél az álom szereplői előttem maradtak.

2 példa:

1. Felriadtam az éjjel közepén és egy csuklyás alak volt a szürkeségben (úgy hajnal 3 lehetett) Én arra gondoltam, hogy tűnjön el! ne legyen ott, hagyjon békén! És 1 percen át mereven néztem a félig kinyitott ajtóm felett átnéző alakra, aki megadta magát és eltűnt.

2. Ugyan ez a szitu, csak épp egy vibráló alak közeledik felém, aki egy ismerősömre hasonlított, az ágyamnál járt, mikor ugyan ezt tettem, az alak eltűnt, énmeg tovább aludtam.

Azóta tudom, hogyha félek akkor 2 választás van: olvasás, vagy egyszerűen azt mondom, hogy hagyjon engem minden negatív képzelgés békén!

Remélem jó ötletek voltak.

2010. jún. 16. 10:35
 19/26 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo, mar kerdeztem, de akkor megint: szoktal sportolni? gyakran? stresszes eletet elsz? van valami, amin mostanaban nyugtalankodsz vagy elszomorit?
2010. jún. 16. 11:46
 20/26 A kérdező kommentje:
Rendszeresen, utolsó válaszoló, de nem hajtom túl magam, és stresszel sincs gond. Persze van némi aggodalom a vizsgák miatt, de ez most nem olyan durva, mint ami január-februárban volt, amikor nem tapasztaltam ilyesmit.
2010. jún. 16. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!