Létezhet mágikus oka, hogy a jók mennek el hamarabb?
Gyermek koromban apukámtól kedzve sok idős bölcs embertől hallottam azt a titokzatos dolgot, amit ők sem értettek. Nevezetesen a jó emberek hamar meghalnak, viszont a gonoszak, rosszak sokáig élnek. Akkor még gyerekként természetes, hogy nem hittem ebben. Mire felnőttem körülöttem láttam a bölcsesség beigazolódását, de okát még keresem :/
Mintha valami misztikus, mágikus, erő a jókat elpusztítaná a földről. Íme egy friss eset. ennek apropójából merült fel bennem ismételten a kérdés [link] szép is volt, jó is volt, fiatal is volt. Hitlert pl vagy 13 gyílkossági kísérlet sem tette el lábalól és nem tántorította el, hogy embertársait mészárólja. Valami mágikus erőnek kellett védenie. Ugyanez az erő elpusztítja a jó szívű embereket. Vajon miért? :/
Ez nem így van. Gének, stressz. Van aki lassan él, van aki gyorsan. Dédmamám, mamám mindketten jó emberek. Dédim 100 évet élt, mamám most 91. Mindketten egy lassabb világban, lassan változva éltek.
Az a gonosz aki stresszes, mondjuk maffiafőnök akármilyen jók a génjei nem fog 100 évig élni. Az, aki csak állatkínzó, de bioboron él a hegyekben és nem éli meg stresszként vígan elél 100 évig.
nincs mágikus oka, egyébként pedig dimenziot váltanak, nem halnak meg.
egyéb oka is lehet, a feladat véget ért, vagy pedig egy következő leszületéskor szükség lesz rá, tanitó stb
az anyag nem vész el, csak átalakul...:-)
4 ebben van valami.
A hosszú élet nem feltétlenül jó is. Az ismerősök barátok java elmegy de még a haragosok is.
Az egészség sem garantált.
De biztosan van valami értelme. Ha mind arra törekszünk, a "hosszú egészséges életre" ....
Másnem az utódok nézése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!