Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Találtam egy boszikönyvet...

Találtam egy boszikönyvet hagyatékból, ti kipróbálnátok?

Figyelt kérdés

Nyelvezetéből és egy könyvjelzőnek berakott képeslapból ami 1910-es, úgy gondolom, hogy 1890-1910 körüli időben írták.

Tükörmágiával foglalkozik, különféle anyagú (víz, higany, ezüst, réz, arzén stb.) tükrök készítésével, és az azokon keresztül megfigyelhető dimenziókat és esetenként megidézhető lényeket tárgyalja. Sok benne a latin szöveg.

Némelyik viszont teljesen magyar, elég egyszerűnek és veszélytelennek tűnik, pl. láthatatlan erdei lények megfigyelése aranyfüst üvegen át, megfelelő főzet elfogyasztása után. De vannak benne durva dolgok is, pl. démon megfigyelése arzéntükörben teliholdkor temetőben melyhez eleve olyan hozzávalók kellenének amit ide se írok. A kézzel írott könyv ennél a fejezetnél szakad meg, tehát befejezetlen, a démonidézős rituáléból kilépés nincs is is kidolgozva. Lehet benne valami, vagy csak korabeli tréfa az egész?

2018. jan. 14. 12:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha van is benne valami akkor a készítőjét vagy az arzénmérgezés, vagy a démon rakta kispadra... szóval szerintem ha akarsz is vele foglalkozni akkor a higanyos, arzénes részeket kerüld el.
2018. jan. 14. 13:00
 2/18 anonim válasza:
Nem hiszek az ilyenekben, de erdekes a maga mondjan. En a helyedben valami kis veszelytelen, konnyu magiat probalnek ki eloszor, masodszor. De ilyen demonos hulyesegeket nem. Azert nem akarom a sorsot kiserteni.
2018. jan. 14. 13:01
 3/18 anonim ***** válasza:
52%

Add el. A jófogáson hatalmas összegeket adnak érte gyűjtők. Ezt a topicot is olvassák sátánisták, ördögimádók lehet kapsz egy csomó licitet.

Írj a boszorkányszövetségeknek, sátánista szektáknak mutasd meg képeken a könyvet. Lehet megér nekik 1-2 milliót is.

Semmiképpen ne olvasgasd, ha szétesik a könyv sokkal kevesebbet kapsz

2018. jan. 14. 14:05
 4/18 anonim ***** válasza:

Ha nyomtatott írás akkor csak egy könyv, ha kézzel íródott akkor csak óvatosan olvasgasd... Régen üldözték a boszorkányokat, idd egy kis szösszenet hogy mennyire komolyan vették anno a boszorkányságot.

Az 1745-ben lezajlott tyukodi boszorkányper egyik vádlottja a következőket vallja:

„. . .Bakócsné engemet megnyergelt, egy nyereg forma csontot tevén a hátamra és valamely kenőccsel a fejem tetejét, két tenyeremet és mindkét talpamot megkenvén az hátamra ült, és azt mondotta,

hip hop

ott legyek az hol akarom, s jól lehet az ház ajtaja bé volt zárva, de azon szavai után mindketten felkelvén az ajtó kilincsénél lévő hasadékon, de igen kicsiny hellyen az házbul kimentünk ..."

2018. jan. 14. 14:22
 5/18 anonim ***** válasza:
Nem. Ha hülyeség(ez a valószínűbb),akkor csak időpocsékolás. Ha meg netán nem, akkor rosszul is elsülhet...
2018. jan. 14. 16:48
 6/18 Bánki Tomi ***** válasza:
61%

Szia Kérdező!

Ez könyv olyan neked, mintha egy ovis találna egy éles lőszerrel töltött pisztolyt.

Attól, hogy azt mondják, butaság a mágia. Nincs tudományosan igazolva, hogy butaság, azért nincs, mert nyilvánosan nem is kutatták, mert azt gondolták butaság. De rengeteg ember halt meg régen a mágia miatt, ez nem biztos, hogy butaságon alapul.

Azt írtad, hogy hagyatékból van, akkor a hagyatékban kellene lenni rengeteg mágiával foglalkozó könyvnek is. olyan dolgokat az emberek nem írnak le, csak úgy fantáziálás képpen. Valahonnan tudomására jutottak azok a dolgok, amiket leírt a rokonod. Ha nem könyvekből "jegyzetelt magának" Akkor onnantól válik nagon érdekessé, hogy honnan jutottak a birtokába az információk. Mert a XIX század fordulóján, nem volt általános téli esti beszélgetési téma a mágia...

2018. jan. 14. 17:46
 7/18 A kérdező kommentje:

1-es: Vagy a temetőcsősz.. Csak veszélytelen dolgot próbálnék ki, de azt sem biztos, mert azt írja, hogy aki bármit kipróbál benne és általa bizonyosságot nyer, annak visszavonhatatlanul megváltozik az élete.

2.-es: először úgy gondoltam, hogy talán mesekönyvet próbált írni valaki, mert az első pár fejezet eléggé fantasy ami magával a könyvvel és a más létsíkokkal foglalkozik, de aztán egy idő után túl száraz, tárgyilagos, vége felé meg inkább már baljós, legalábbis az érthető része.

3. -as semmiképpen nem adnám el, még ha nem is igaz amit benne leírnak, akkor is megtartanám, mert nem minden nap talál az ember egy ilyen könyvet, bár a könyv szerint okkal került hozzám.

4.- Kézzel írt, de eléggé tárgyilagos hangvételű a "gyakorlati" része.

5. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem az a rokonom írta, akinek a hagyatékbából előkerült, mert ő semmilyen szinten nem értett a kémiához, ebben meg korrekt ezüst tükör recept van, azt már leellenőriztem. Talán patikus, vagy kémiatanár lehetet az illető, mert receptek terén eléggé precíznek tűnik. Rokonom viszont fizikai munkás volt, semmilyen szinten nem értett ezekhez, neki inkább munkásmozgalmi könyvei és filléres ponyvái voltak, ezért azt gondolom, hogy vagy hozzá is hagyatékból került és tévedésből nem dobta ki, vagy esetleg mesekönyvnek nézte, ha komolyabban nem lapozta át. Ő már vagy 30 éve elhunyt, egy csomó olcsó könyv egyben szatyrokban felkerültek a padlásra, hogy majd később át lesznek válogatva. Ez dupla fedelű, kívül teljesen jellegtelen vastag kívül barna kemény papír, második borító viszont mű-kígyóbőrnek tűnik ami az 1900-as években volt divat tudtommal, még cím sincs rajta, inkább egy naplónak nézhető. Belül a bleső borítón van egy kriksz-kraksz, ami az első fejezetek szerint a könyv neve, melyet nem szabad más előtt kimondani, sem pedig leírni. Mondjuk nem is tudnám, mert nem tűnnek értelmes betűknek, inkább nonfiguratív motívumnak. Aki írta az biztosan hitt benne, mert figyelmeztet, hogy ne próbáljak ki semmit ha a világról nyert képemmel elégedett vagyok, mert megváltoztatja és nem biztos, hogy azzal is elégedett leszek. De ha kinyitom az ajtót, és látni fogok, akkor azt nem lehet visszacsukni amíg élek. Itt ott kicsit yodás bölcsességes máshol az a mátrixos piros pirula-kék pirula-szerű, amúgy meg az íróban jó mélyen egy Tolkien veszett el szerintem és pár grafika sem rossz benne, azért is gondoltam amatőr mesekönyv íróra először.

Kíváncsivá tesz, egyébként meg szürreális picit.

2018. jan. 14. 22:35
 8/18 anonim válasza:
Még szép, alap, hogy kipróbálnám!
2018. jan. 15. 21:39
 9/18 anonim válasza:
45%
Ez olyan ritka "ajándék" amit nem mindenki kap, és aki igen, biztos nem ok nélkül. Ha el akarnád adni, bár írtad, hogy nem akarod, én megvenném. (Szóval, ha később meggondolod magad esetleg, írj rám...)
2018. jan. 15. 21:40
 10/18 anonim válasza:
0%

Jajj, de irigyellek érte!

18/l wicca

2018. jan. 17. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!