Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A magyarságot elátkozták?

A magyarságot elátkozták?

2010. máj. 29. 12:47
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nos igen, ha a tudatlanság fájna.. :\

Jelen esetben olvasatlanság/tájékozatlanság.

Azt, hogy ezek így összemosódnak, nem kijelentettem, hanem csak felhoztam mint lehetséges dolgot. Amik közül MIND kapcsolható a zsidókhoz.

Egy szóval nem mondtam, hogy a zsidók átkoztak meg minket, stb.

Viszont Szent Istvánra tekinthetünk úgy, mint az első (magyar) globalizációt elősegítő emberre...

A másik dolog: KI MONDTA HOGY SZÉLSŐJOBBOS VAGYOK? :D

Ez érdekes! Csak azért, mert nem bírom a kommunistákat és zsidókat, szélsőjobbosnak tituláltok.. nem vagytok ti kicsit csőlátásúak? :))

2010. máj. 29. 16:34
 22/28 anonim ***** válasza:

Az arvisura mellett ajánlanám a kérdezőnek Wass Albertet is. Ő mindig ott kezdi hogy mi hol rontottuk el.

Lehet, hogy átok is van rajtunk de ez ellen is van orvosság.

"Az átkot oldani szeretettel lehet" Kozsdi Tamás (akinél jobban senki nem ismeri az arvisurat)

2010. máj. 29. 16:38
 23/28 anonim ***** válasza:
48%

"Ahogy egyes (általában szélsőjobbos) emberek fejében minden negatív dolog összemosódik egy hatalmas masszába."

Ebből nem annak kéne lejönnie, hogy szélsőjobbos vagy. Hanem aki így vélekedik, ilyen véleményt formál, az ÁLTALÁBAN, NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL szélsőjobbos.

"Viszont Szent Istvánra tekinthetünk úgy, mint az első (magyar) globalizációt elősegítő emberre..."

Akár lehet. De ugye Koppány meg kelet felé, Bizánc irányába akart orientálódni, csak ezt sokan elfelejtik. Globalizáció lett volna az is, csak nem olyan életképes.

Azt azért a történelem alapján be kell látnunk, hogy Bizánc hamarabb válságba került, és megbukott, mint a nyugati (Német-római illetve Habsburg) birodalom.

Ráadásul szerintem elég necces lett volna, hogy ha nem csatlakozunk a római kereszténységhez, akkor minket is simán elfoglaltak volna, vagy legalábbis alaposan kiírtanak.

Érdemes utánanézni, hogy mi történt szegény balti népekkel a XIII. században. Ott termett a német lovagrend, meg a keresztesek, és elég véres munkát végeztek.

Meg ugye keleten jóval kevésbé voltak szervezett keretek között a dolgok, lásd például a tatárokat. Ugyanúgy rablóhadjáratokat folytattak, mint mi, csak ők még 400 évvel később is leragadtak ennél.

Na, összességében, szerintem István király mindenféleképpen jól döntött a Nyugat felé való orientációval.

2010. máj. 29. 17:09
 24/28 A kérdező kommentje:

Mivel elátkoztak minket, ezért valószínűleg mégsem az lett volna a helyes út... Maximum a "könnyebb", de semmiképpen sem a helyes!

Utolsó előtti: "Ez az átok addig tart míg nem Géza ill. Árpád szellemében uralkodnak Magyarországon"...

A szeretetnek ehhez semmi köze. Illetve, közöld ezt az országhódítókkal, gyilkosokkal, stb.stb. (etnikumokat nem írok mert én leszek a gonosznáci) :)

2010. máj. 29. 17:59
 25/28 anonim ***** válasza:

Szerintem ebbe a videóban van kivettni való pláne a vége,vagy amit nekem tanítanak/tanítottak történelmet a gonosz héberek meghamisították :D én ezt úgy tanultam hogy (idézzek nehogy én is marhaságot írjak)

Géza fej. 973-ban Quedlinburgba követeket küld I.Ottó Német-Római császárhoz hogy békét kössön és hitterítőket kér az országba. A magyarok közül sokan fölvették a keresztény hitet, melyet Géza, aki a keresztségben Stefan nevet nyert, 974-ben egész családjával együtt fölvett. Gyermekei, Vajk (utóbb I. István néven Magyarország királya), és két leánya, Ilona (később Orseolo Ottó velencei dózsénak felesége, gyermekük Orseolo Péter) és Sarolta (később Aba Sámuel király felesége) már kereszténynek születtek. Wolfgang barát, Pilgrim passaui és Szent Adalbert prágai püspök karolták fel elsősorban a hittérítés ügyét Magyarországon. Az új hittel karöltve járt az egységes monarchia elvének terjedése. Fiához Gizellát, IV. Henrik bajor herceg húgát adta nőül, akivel páncélos lovagok és iparosok, kereskedők költöztek az országba. Utódává fiát, Istvánt választotta. Géza 25 éves uralkodása mély nyomokat hagyott a nemzet életében.

Az elmondható hogy már Géza is sorsfordító volt a történelemben de Vajkot jelölte ki utódául. Koppány az apja, Tar Szerénd és Géza által kötött szerződés értelmében a Balatontól délre eső területek ura volt.

Ebből adódtak a hatalmi harcok.

2010. máj. 29. 20:00
 26/28 anonim ***** válasza:

a magyarságnak király kell.

Erről még a pápa és az egyház is így gondolkozik.

miért?

Mert csak király képes megragadni és használni a korona erejét. Míg nincs fókuszálva, addig csak összevissza csapong.

Érdekes tények hogy mikor az amcsik elvitték, és berakták az aranykészleteik közé, a rudak megmagyarázhatatlan okból veszítettek az értékükből, rohamosan csökkenni kezdett a karát tartalmuk.

Érdemes hát rákeresned a korona misztikumára.

2010. máj. 31. 13:44
 27/28 anonim ***** válasza:
Az átok következményei: szar politikusok, sok idióta rasszista (lásd kérdező), és a mindig mást okolás.
2010. jún. 6. 15:52
 28/28 anonim ***** válasza:

szerintem az átok mivolta inkább a régi értékek: igazság, becsület eltűnése, a hazaszeretet lassú elfeledése, és ha valaki mégis magyarként szereti a hazáját, annak megbélyegzése.

Átok az, hogy ma már szégyen magyarnak lenni.

2010. jún. 6. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!