Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Sátánistaként hol ismerkedhetnék?

Sátánistaként hol ismerkedhetnék?

Figyelt kérdés

Nem feltétlen mondanám magam teista Sátánistának, habár a Spirituális Sátánizmus közel áll hozzám.

Elismerem Enkit, mint istent, és az összes többi pogány istent is; egyszerűen csak nem Sátánnak és a démonjainak nevezem őket, hanem az ősi európai neveiken.

Spirituálisan inkább tartom magam hellén/skandináv pogánynak, mint Sátánistának, viszont imádom Sátán karakterét, mint archetípust: a lázadót, a kételkedőt, a tudóst, a megkérdőjelezőt, a megismerőt, a pusztítót és építőt. Ezekkel a tulajdonságokkal a végletekig azonosulni tudok.

21F

2017. máj. 10. 15:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
sztem a keresztenyeket is bekene zarni xd
2017. máj. 11. 15:02
 12/20 anonim ***** válasza:
Állj át a sötét oldalra :D
2017. máj. 11. 15:28
 13/20 anonim ***** válasza:
Melegbárban.
2017. máj. 11. 21:01
 14/20 anonim ***** válasza:

Utálatosak vagytok mindannyian!!!

Ténleg menjetek a homárbárba xd

2017. máj. 11. 23:26
 15/20 anonim ***** válasza:
kérdező, te egy rendes ember vagy. A sátán tesz magányossá.
2017. máj. 12. 21:22
 16/20 anonim ***** válasza:
A sátán maga a gonosz. Ő van a bántalmazásokban, a szenvedésben, a gúnyos vigyorban és nevetésben, a félelemben, amikor rettegsz éjszaka a sötétben, pedig tudod hogy nincs ott senki, ő van a fájdalomban a keserűségben, az érzésben, amikor úgy érzed, hogy nincs senkid, és amikor úgy érzed, hogy mindenki másnak van, ő irányítja a gonosz embereket, ő kelti, gerjeszti bennük a vágyat a gonoszkodásra, ő az, aki miatt akkor is hazudsz, ha nem akarsz, ő van a kételyekben, ő van ott, amikor hirtelen olyat teszel, amit utólag már bánsz. Gonoszságra sarkall, halálvágyat kelt, és utálatot más emberek iránt, a célja pedig hogy szenvedj a Földön is, és utána a pokolban is. A sátán a egymás ellen uszítja az embereket, ő kelt gyűlöletet, közösködni nem akar, mert nehogy azt hidd! Légy erős, higyj az egyetlen Isten fiában, aki azt hirdette, hogy ne lopjunk, ne csaljunk, és ne kelljen úgy élnünk, hogy ez kelljen tennünk. Hogy tiszteljük, és szeressük egymást, hogy legyünk egymás iránt szeretettel, és hogy mindezek után a Mennyországba kerüljünk, ahol még ennél is jobb lesz. Ehelyett megölték azok, akik bűnöztek, és semmivel sem voltak különbek azoknál, akiket megköveztek és kivégeztettek "bűnös" címszó alatt, és képesek voltak megölni azt is, aki a szeretetet hirdette. Könyörgöm higyj nekem! Ahányszor szenvedtél életedben, az a sátán miatt történt, ne hagyd, hogy hitetlenséget, kételyt, és haragot generáljon! Ne gondolj rá, mert tönkretesz!
2017. máj. 12. 21:42
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Keresztny vagyok, Római Katolikus Egyház keresztelt meg. Gyakorlom a vallásom.

Szívesen beszélgetek veled, akár személyesen is, hogy lásd a reakciómat. Írj rám!

21F

2017. máj. 18. 09:42
 18/20 anonim ***** válasza:

Alapjában véve az ún. Mi atyánk imában is beszélünk a sátánhoz, idézem "ne vígy minket a kísértésbe". Valahogy nem tudom elképzelni, hogy Isten vinne a kísértésbe.

A pogányságról, meg csak annyit, hogy a görög "paganus" szó vidékit jelent.

Személy szerint nekem mindegy, hogy valaki keresztény, ateista vagy sátánista. Ha jó indulatú és nem a gyűlölet hajtja, akkor én azt az embert tisztelem.

2017. máj. 21. 00:13
 19/20 anonim ***** válasza:
#18 Én mindig azt mondom, hogy "és segíts hogy ne essünk kísértésbe". Ugyanis egyrészt több nyelvről fordították magyarra, ráadásul több ezer évvel ezelőtt nyelvről, nem kétséges, hogy sok szó megváltozott, nehogy úgymond elég nehéz volt helyettesíteni az akkor leírt szavakat. Másrészt maga a Bibliát is régen fordították magyarra, azóta a főbb szövegrészek, imák nyelvezete nem változott. Ezért a mai értelmezésben szerintem máshogy kéne már fogalmazni.
2017. máj. 21. 12:10
 20/20 anonim válasza:
valami zárt intézetben!
2017. máj. 27. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!