Sátánistaként hol ismerkedhetnék?
Nem feltétlen mondanám magam teista Sátánistának, habár a Spirituális Sátánizmus közel áll hozzám.
Elismerem Enkit, mint istent, és az összes többi pogány istent is; egyszerűen csak nem Sátánnak és a démonjainak nevezem őket, hanem az ősi európai neveiken.
Spirituálisan inkább tartom magam hellén/skandináv pogánynak, mint Sátánistának, viszont imádom Sátán karakterét, mint archetípust: a lázadót, a kételkedőt, a tudóst, a megkérdőjelezőt, a megismerőt, a pusztítót és építőt. Ezekkel a tulajdonságokkal a végletekig azonosulni tudok.
21F

Utálatosak vagytok mindannyian!!!
Ténleg menjetek a homárbárba xd

Kedves kérdező!
Keresztny vagyok, Római Katolikus Egyház keresztelt meg. Gyakorlom a vallásom.
Szívesen beszélgetek veled, akár személyesen is, hogy lásd a reakciómat. Írj rám!
21F

Alapjában véve az ún. Mi atyánk imában is beszélünk a sátánhoz, idézem "ne vígy minket a kísértésbe". Valahogy nem tudom elképzelni, hogy Isten vinne a kísértésbe.
A pogányságról, meg csak annyit, hogy a görög "paganus" szó vidékit jelent.
Személy szerint nekem mindegy, hogy valaki keresztény, ateista vagy sátánista. Ha jó indulatú és nem a gyűlölet hajtja, akkor én azt az embert tisztelem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!