Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mit tudtok a wiccáról, honnan...

Mit tudtok a wiccáról, honnan lehet tudni, hogy valaki ezt a "vallást" űzi?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 22:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Még hogy ez baromság? Hát ez az egész boszorkányosdi a baromság. Higgy amit, akarsz nem az én bajom és boccs, hogy a kérdésed megválaszolására szántam időt. Fráter...
2010. máj. 19. 13:14
 12/21 anonim válasza:
az anagramm és az anagramma nem ugyanaz... FYI
2010. máj. 20. 18:44
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában ez egy divatos vallás...sajnos az ehhez nem értők is űzik...vagy inkább fogalmazzunk úgy hogy szinte csak azok!!!Kerüld az iylen embereket,feltünési viszketegségben,kissebbségiklomplexusban szenvednek...nem tudnak kitüni másként,nincs bennük semmi érdekes semmi különleges és így próbálják azzá tenni magukat!Álomvilágban élő emberek akik itt a Földön nem képesek érvényesülni,szürke kis egerek....mint a divathomokosok!!ezzel próbálnak feltünni!!!

Aki igazi született spirizuális képességekkel rendelkezik az nem híreszteli,nem jár szektákba de mégcsak nem is sejteti a környezetével másságát!!Fél a kirekesztettségtől és fél attól az erőtől,vagy tudástól a mit birtokol.NMem hisz a divatkönyveknek és csak nagyon szűk kör tud a képességeiről...akiknek segít ezzel,de ő maga is fél attól,hogy mindent jól csinál-e és ezért csak akkor avatkozik közbe,a tényleg életbevágóan fontos!

2010. máj. 20. 18:45
 14/21 anonim ***** válasza:
74%
Ezt jól összefoglaltad, leszámítva azt hogy habár vannak igazi wicca hívők, az erejük mindig el fog törpülni a valódi varázshasználók mellett. De talán nem is kell nekik több.
2010. máj. 20. 21:37
 15/21 anonim ***** válasza:
ja, benne volt a harry potterben is
2010. máj. 20. 21:39
 16/21 anonim ***** válasza:

,,Ja és amúgy a Wicca nem is vallás, csupán ideológia, hiszen nem állja ki az úgynevezett lakmusz próbát. Az előfeltétele annak, hogy egy ideológia vallás legyen a bizonyosság, a hit és a térítés. A vallások bizonyosra veszik a megváltást, hisznek egy meghatározott teológiában és megtérítik a nem hívőket. A Wicca a háromból csak egyet tesz. Nem ígér megváltást, nem akarnak senkit megtéríteni, csupán azt vallják, hogy amit teszel az háromszorosan száll rád vissza!"

Mi lenne, ha utánaolvasnál, mielőtt hülyeségeket beszélsz?

A wiccának megvannak a maga istenei a maga VALLÁSos rendszerében. Mellesleg egy reinkarnáción alapuló hitnek minek kellene megváltás?

A térítősdiről meg csak annyit, hogy azért nem teszik, mert a wicca nem egy rátukmálós VALLÁS, hanem hisznek abban, hogy akinek szüksége van rá, az úgyis rátalál. Az érdeklődőknek természetesen elmondják, hogy mi is ez az egész, de (hála istennek) nem járnak házról házra, olyan szörnyű kínokat ígérve a hitetleneknek, hogy az ember legszívesebben fejbe lőné őket! (Különösen, mikor arra ébredek kora reggel, hogy valamelyiknek ráragadt az ujja a csengőre.)

2010. máj. 27. 22:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Képzeld már, nem fogod elhinni, de utána jártam és ez így is van! Lehet, hogy vallásnak tekintik, de elméletileg nem az! És ne szólogass be, hogy mi jó, mi nem jó, a wiccáról is feltudnék sorolni egy-kettőt, mi rossz benne!
2010. máj. 28. 13:57
 18/21 anonim ***** válasza:

,,Képzeld már, nem fogod elhinni, de utána jártam és ez így is van! Lehet, hogy vallásnak tekintik, de elméletileg nem az! És ne szólogass be, hogy mi jó, mi nem jó, a wiccáról is feltudnék sorolni egy-kettőt, mi rossz benne!"

Elmélet és gyakorlat között bizony nagy különbségek vannak. Szerintem ez a három szabály egy emeletes baromság. Akár azt is sugallhatja finomított verzióban, hogy az vallás, ami toleráns, az nem vallás.

Nem tudom, hogy ki találta ki ezt, de szerintem kb. annyit tett, hogy megnézte, mit csinálnak az épp uralkodó, elvilágiasodott vallások, a többit meg lesz--ta.

Az, hogy hol hibázik egy vallás, eléggé szubjektív dolog, nemde bár?

Amúgy mondhatnál egy-két dolgot, hogy szerinted mi a rossz a wiccában, de inkább PM-ben, hogy ne off-oljunk. Tényleg érdekelne.

Lycaon

2010. máj. 29. 13:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Gondolhatsz róla akármit, de a tárgynak a valósága nem fog változni. Amúgy nem gondolod, hogy kicsit késő elkerülni az offolást?
2010. máj. 29. 13:06
 20/21 anonim ***** válasza:

Azt hittem értelmesen meg tudjuk vitatni (ha szükséges), amit meg lehet, de úgy látszik tévedtem.

Amúgy a további offolásra gondoltam, de mindegy...

Mellesleg, az a valóság, amit annak vélsz (vallási tekintetben meg aztán abszolút).

A vitát mindenesetre befejeztem.

Hogy ne legyen teljesen off az egész a kérdésre is válaszolok.

Külsőről, valószínűleg sehonnan, mert aki tényleg benne van a "szakmában" nem fogja reklámozni, ugyanakkor természetesen le sem tagadja, ha rákérdeznek.

Ahogy már előttem megfogalmazták, ha elérsz egy bizonyos fejlettséget, meg fogod érezni, ha valaki a közeledben az. Később még azt is, hogy mennyivel fejlettebb, vagy fejletlenebb hozzád képest. De ez nagyon sok idő, illetve változó, de általában hónapok, évek kellenek hozzá, és sok munka és meditáció.

2010. máj. 29. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!