Egy okkultistától hallottam, hogy a Karma törvénye még Istenre a Teremtőre is vonatkozik. Ez igaz lehet?
Ez alapján tehát még az Isten sem tehet meg bármit, hisz ő is alá van rendelve a karmának, hisz előbb volt az Ok. Az Isten csak beleteremtett a karma hálójába.
Ezek nem az én gondolataim, csak valami ilyesmit mondott el. Én nem hiszek ebben, szerintem a Teremtő feltétlenül fölötte áll a karmának, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
Isten, ésszerűség, ugyanaz. Isten a személytelen tudat. Minden és semmilyen személyiség egyben. A központja, mindennek, minden.
Karma csak mellékterméke ésszerűségnek.
Istenre is vonatkozik karma, de bármit megtehet ha mondhatjuk ezt, de oly szinteken ez értelmezhetetlen. Karma, mindenhol és mindenkire érvényes, de egy szinten felül, hol tökéletesek vagyunk, nincs értelme karmának, gy hiába érvényes ránk, nem aktív, mert már tökéletesek vagyunk, nincs mit tanulnunk.
Ha ennyire időben akarod értelmezni, akkor ésszerűség, végtelen szeretet, isten, karma, fizika, tudomány, spiritualizmus, stb, stb, stb, törvénye egyszerre kezdett létezni.
A válasz röviden, nem!
Isten a Teremtő Forrás, egyetemes! Azaz állandó, meglévő, s folytonos!
Az univerzumban vannak bizonyos univerzumi törvények, melyek betartása mindenkire egyaránt vonatkozik!
Mi jelenleg a dualitás talaján a Jó és Rossz földjén, másképp tapasztaljuk ezt meg, nálunk nincs egyetemesség, hanem valamit jónak vagy rossznak tapasztalunk meg, holott ez csak illúzió, röviden fogalmazva!
Persze ezzel most egy csomó mindent átlapoztam, de nem menjünk bele oly mélyen.
A karma az a leszületett és itt élt lelkekre vonatkozik, együtt az univerzumi törvényekkel!
A karma röviden, ha valami negatív tett okozol valakinek, akkor azt, majd valamikor vissza kapod.
Ez nem egészen így van, de fogjuk rá.
Mivel mi nálunk jó és rossz van, addig fentebb egyetemesség. Ergo a kettő nem ugyan az!
Ezért, míg a Teremtő Forrásra, más hat, s másképp van jelen, addig mi ránk is más hat, s másképp vagyunk jelen!
Nálunk van karma, mely szabályozza a lelkeket, fentebb nincs, mivel az egyetemesség szintjén, ahol a lélek már kikerült ebből a körforgásból, nincs jelen a karma!
S jelenleg, egy olyan valóságba tartunk, ahol szintén nem lesz jelen a karma, mert nincsen ott jelen!
Remélem ez így érthető!
Ismétlem, nincs olyan, hogy spiritualizmus!
Spirituális tanok vannak!
A karma az embereké. A cselekvő embereké. A szanszkrit ˇkr cselekedni gyökből - cselekedetein ok-okozati összefüggésére utal, följebb, lejjebb lévő (magasabb-alacsonyabb) tudatállapotokra nem vonatkozik.
Ezt könnyű rálátással -lefelé, alacsonyabb tudatállapotokra - belátni. Az oroszlán nem bűnhődik, mert elkapta a gyönyörű gazellát. A folyondár sem bűnhődik, mert elfojtja a virágot. A szikla nem viseli következményeit, ha eleséskor felsérti a gyerek térdét.
Buddha tanítása arról (is) szól, hogy lehet a karmikus köteléktől (karma-banddha) megszabadulni - vagyis magasabb (isteni) tudatállapotba jutni, felébredni.
Az az "okkultista" itta, a GyK-n szerezte tudását!
A Karma törvénye határozza meg előző életeid tetteinek hatását a mostanira, illetve a mosztani hatását a következő élete(i)dre.
.
Hogyan vett részt Isten a lélekvándorlásban?
Nem az a 'tudó', aki annak adja ki magát!
.
"Isten sem tehet meg bármit"
Ez viszont így van!
Bár mindenható, mégsem teremtehet akkora követ, amit nem tud, nem bír felemelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!