Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi az a BEKÖTÉS (ezoterikus...

Mi az a BEKÖTÉS (ezoterikus vonatkozásban)? Kötésről már olvastam, de nemrég azt a kifejezést is hallottam: "bekötés". A két kifejezés ugyanarra vonatkozik vagy különbözik egymástól?

Figyelt kérdés
Kérem, hogy olyanok írjanak, akik nem ezotéria ellenesek, kötekedők! Köszi!

2016. szept. 8. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Szövegkörnyezet nélkül eléggé homályos magában ez a szócska. Tudnál példát, hogy hol olvastad? (Így csak a számtech jut eszembe róla.)
2016. szept. 8. 19:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi! :-)

Egy hölgytől hallottam hónapokkal ezelőtt.

Valami olyasmi lehet, hogy egy csakrába van "bekötve", bekötődve valaki vagy valami...

Például egy ártó entitás.

De épp az a gond, hogy nem emlékszem pontosan, hogy mire vonatkozott. Szándékos bekötésre?

(Ugye, vannak olyan bolyongók, akik nem is tudják, hogy meghalt a testük és hozzákapcsolódnak valakinek az aurájához, "el vannak veszve", nem tudják, hogy mi történt velük.)

Nem tudom, hogy ez a bekötés mindenképpen szándékos-e vagy öntudatlanságból is eredhet.

És azt sem tudom, hogy ez kifejezetten negatív entitásokkal kapcsolatos fogalom-e.

Szóval, míg egy kötés lehet akár emberek között is (erről sem tudnak feltétlenül a kötésben lévő felek), addig vajon a bekötés csak eleve ártó szándékú entitás műve lehet?

Tehát ilyen témára kéne asszociálni, a kulcsszavakban néhányat megadtam, hogy merre induljatok el.

2016. szept. 8. 20:19
 3/6 Fish1 ***** válasza:
76%

Ezt ilyen vonatkozásban még nem hallottam, hogy kószáló lelkekkel kapcsolatban emlegesse valaki. Azt inkább megszállásnak nevezném, ha valaki szellemet hurcol magával.

A bekötést én teljesen más dologra értettem, amikor ezt a szót használtam, de az nem kapcsolódik az általad említett szellemes témához.

2016. szept. 9. 02:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Te milyen értelemben használod a "bekötés" kifejezést?
2016. szept. 9. 06:12
 5/6 Fish1 ***** válasza:
85%

Tulajdonképpen csak hasonlatként. Amikor a spirituális megnyílásom történt (ami kb. 1 pillanat műve volt, előtte nem érdekeltek ezek a dolgok), azt hasonlítottam ahhoz, mintha valahova "bekötöttek" volna (olyan hálózatszerű valamibe). Nehéz erre szavakat találni, talán az Avatar c. film egyik jelenetéhez tudnám hasonlítani, amikor a navik egymással összekapcsolódva gyógyítják a sérült társukat.

Ilyesmire gondolok. De ez csak egy halvány hasonlat :)

2016. szept. 9. 14:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes, köszönöm szépen!
2016. szept. 10. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!