Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Igazából is létezik?

Igazából is létezik?

Figyelt kérdés

Szerintetek létezik igazi varázslat? Konkrét dologra gondolok nem szerelmi bűbáj stb maszlagra.

Pl.: eltűntetni, átalakítani, nagyítani dolgokat stb. stb. Szóval kézzel fogható, látható, bizonyítható módon.

2016. ápr. 14. 09:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Várjuk a teleportálásra képes egyéneket. Hátha sikerül nekik eltüntetni a korrupciót.

A teleportációt laboratóriumi körülmények közt nem tudták megismételni vagy bizonyítani létezését. Csak spontán teleportációkról írogatnak, így meg kétséges a egész.

2016. ápr. 14. 10:24
 2/15 anonim válasza:
Ha igaz a Multiverzum elmélet akkor biztosan vannak hogy Univerzumok ahol van ilyen. De ebben az Univerzumban nem túl valószínű.
2016. ápr. 14. 10:48
 3/15 anonim válasza:
vannak olyan Univerzumok
2016. ápr. 14. 10:49
 4/15 A kérdező kommentje:

Azt nem értem egyébként, hogy szinte minden régi kultúrában volt szó mágiáról. Évezredeken-évszázadokon át.

Valami csak volt akkro, ha már ennyit említik, és ilyen természetességgel. Viszont ma nincs, legalábbis nem látni. Akkor most mi van? Régen mindenki hülye volt (ami elég valószínűtlen), vagy ma van valami másképpen. Jó lenne, ha egy hazai "mágus", "boszorkány", "táltos" vagy mittudomén is nyilatkozna.

2016. ápr. 14. 10:55
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nagy része csak babona. Van kézzel fogható, látható eredménnyel járó mágia, de nem olyan, mint a Harry Potterben, hogy átalakítod az egeret csészévé, vagy hasonló. Ez igazából már a középkor végén indult, vallásokat, és mágikus hagyományokat lejárató materialista propagandából származik. Ezek javarészt céltalan, és buta ötletek. Még a mágia legalacsonyabb formái is ennél elvontabb célokat tűznek ki, mint például emberek érzelmeinek, "szerencséjének", egészségének befolyásolása, és hasonlók.
2016. ápr. 14. 12:10
 6/15 anonim ***** válasza:

Amúgy ez egy nagyon érdekes felvetés szerintem is. Mivel a múlt emberei sem voltak hülyék, sőt, állítom, hogy bizonyos dolgokban okosabbak voltak mint mi, hiszen nem bonyolítottak túl semmit. És kellett, hogy létezzen valami, különben nem lett volna róla szó. Ellenben... nekem van egy ilyen teóriám, ami ugyanígy igaz a vallásokra, Mózesre, Jézusra, a szuperhősökre... hogy nem volt semmi emberfeletti, viszont az emberek, amikor leírnak valamit, hogy érzékeltetni tudják annak fontosságát, erényeit, hogy mennyire felnéznek rá, bizonyos tulajdonságait eltúlozzák, a tisztelet jeléül, vagy éppen úgy, egy negatív hős negatív tulajdonságait. Nézd meg pl Mózest, aki kettéválasztotta a vizet - hogyne, szimplán kimentette az embereket (vagy mi tudom én hogy volt), de a nép annyira felnézett rá ez miatt, hogy eltúlozták, emberfeletti tulajdonságokkal ruházták. Tehát. Ha nekem nagyon bejön egy fickó, és felizgulok a puszta látványától és írok egy verset, pl arról, hogy a tekintetétől elpirulok, ezt írhatom úgy is, hogy a tekintete szinte már perzselő, megolvasztja a jéghegyet. Vagy, olyan izmos, hogy feszül rajta a ruha, majd szét szakad, az izmai széttörték a láncot. Ilyenek.

A mágiát úgy tudom elképzelni, hogy mindig is voltak rejtélyes, furcsa emberek, akik körül mindig furcsaságok történtek. Ez is alakulhatott ugyanígy esetleg írásokból. Én pl nagyon sok mindent megérzek előre, tehát rólam is lehetne írni, hogy látó vagyok :DD, pedig nem vagyok az, csak jók a megérzéseim. Érdekes dolgok ezek egyébként, tekintve azt, amit írtam, hogy az emberek mennyire komolyan tudnak venni egy-egy írást, és nem nézik a mögöttes tartalmat évekkel később (ezért van annyira hülye birka vallási fanatikus is...), ugyanakkor elképzelhető, hogy régebben, ahogy ma is, vannak olyan dolgok, amiket aggyal nem tudunk felfogni (pl ez is elég valószínű), és természetes, hogy az ilyen dolgokat/embereket nem verik nagy dobra, különböző okokból.. Képzeld csak el, szerinted az átlag ember el tudná viselni a tudatot, hogy lehet, hogy aki szembe jön vele az varázsló? :D Egy utcai balhé, és adava kedavra, viszlát :D Hát, minden esetre érdekes dolgok ezek, ha léteznek is ilyenek, arról mi nem valószínű, hogy tudni fogunk, sajnos ahhoz túl átlagosak vagyunk, vagy megbújva élnek valahol, vagy tudósok már vizsgálják őket. Nem tudom, hogy létezik-e emberfeletti. Jó lenne azt hinni, hogy igen, de nem láttam, nem tudom bizonyítani, így pedig egy olyanban hinni csak szép álom. Te mit gondolsz?

2016. ápr. 14. 12:14
 7/15 anonim ***** válasza:
A múlttal kapcsolatban: Régen a mágia azonos volt a tudománnyal. Csillagtudomány, élettan, anyagismeret, ezek mind misztikus tudományokból nőttek ki, amelyet a mindenkori írástudó, papi képzettséggel rendelkező réteg szedett össze. Csak két-háromszáz éve különült el a tudomány az okkulttól. Azóta gyakorlat az is, hogy az okkult témákat nem kutatják. Jelenleg csak a parapszichológia, és részben a pszichológia foglalkozik az okkult területével.
2016. ápr. 14. 12:14
 8/15 A kérdező kommentje:
6, Igen, lehet a tisztelet miatt felturbóztak a régiek sztorikat, de vajon mindig minden esetben csak ez lenne? Ott vannak az egyiptomiak, akiknek elvileg volt kapcsolata a túlvilágiakkal vagy mittudomén. De még a Bibliába is van valami Mózesnél, amikor az egyiptomi varázslók is kígyót csináltak a botból. És itt ugye nem beszélhetünk arról, hogy tiszteletből írták bele a bibliába, hogy az egyiptomiak tudtak varázsolni. + ott vannak a szellemek, démonok stb minden népnél. Szóval nem tudom mit gondoljak. Túl könnyűnek tűnik lehülyézni a régieket, vagy egyszerűen a tiszteletre fogni. No mindegy. talán jön majd egy boszi és megvilágít minket. :)
2016. ápr. 14. 12:22
 9/15 A kérdező kommentje:
7, köszi. És szerinted a régiek csak kitaláltak mindent?
2016. ápr. 14. 12:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem minden kitalált. Persze az adathiányból és az eltérő vizsgálati szemszögből fakadnak félreértések, de rengeteg dolgot tudtak, olyasmit is, amit jelenleg már/még nem tudunk. (gondolj csak az ókor nagy építményeire) Akkoriban az elemekből nyerhető elektromosság is mágiának számított, és a valódi mágikus gyakorlat is. Ha a tudomány, és mágia határterülete, és átfedései érdekelnek, akkor a pszichológiával érdemes próbálkoznod. A különböző tudatállapotok mindig is részét képezték a mágikus gyakorlatnak.
2016. ápr. 14. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!