Erős koncentrációval (gondolat erejével) lehet-e tüzet kelteni?
Sajnos nem.
A való életben nagyon hasznos lenne ilyen futurisztikus, filmszerű tulajdonságokkal rendelkezni.
Ha sok ilyen típusú filmet vagy videót néztél, akkor is Megértem a kérdést, mintahogy akkor is, ha kíváncsi szellemű vagy. Erre a YouTube-on találhatsz egy pár csatornát ami a mágikus trükkök felfedésével foglalkozik. Tudom, ezzel lelövik a poént, de megerősítik, hogy semmi természetfölötti dolog nem történik.
Jelenlegi álláspont szerint a fizika sok sok bebizonyított és alátámasztott törvényét nem tudjuk kijátszani, ezek, mint pl a gravitáció olyan dolgok amik teljesen biztosak és egyértelműek. (A Föld magjának a tömegvonzása... Ha valaki nem tudná.)
Persze ebbe a kérdésbe belejátszik a biológia is, de csak kevésbé.
Természetesen vannak olyan fizikai törvények amik csak olyan alapon vannak, mint a következő példa:
Fekete lyukak léteznek, mert semmi nem bizonyítja nemlétezésüket.
Ugyanis a világűr az emberek számára még elég ismeretlen dolog, a kozmikus jelenségekről nagyon nagyvonalú információink állnak rendelkezésre.
A kérdésedre Visszatérve megerősítem magam, hogy a válsz nem.
Tiszteletem azoknak, akik végigolvasták. Köszönöm.
A mesterünk eloltani tudja a gyertyát... valamilyen módon, technikával. És azt újragyújtani (visszaengedni a lángot).
Vágó István is vizsgálta, nem tudott/akart belekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!