Hol tudnék olyan emberekkel beszélgetni akiknek vannak megmagyarázhatatlan cselekvései, tettei ami sámánizmusra utalhat?
A dobogókői és egyéb iskolákat inkább felejtsd el, azok inkább szektaszerűek, áltudományos kijelentésekkel.
Sok évig foglalkoztam a samanizmussal, számos könyvet olvastam, és azt kell mondjam, ma már nem találsz senkit, aki olyan útmutatást adna, ami régen volt. Ezek a dolgok a múlt ködébe vesznek. Ma már rengeteg könyv van a samanizmus témakörből, jók és rosszak, de gyakorlati tanácsot nem adnak.
Egy kivételről tudok, ami megjelent magyar nyelven: Carlos Castaneda sorozat, de ezzel is vigyázni kell, mert ki tudja, hogy igaz-e. Ha esetleg nő vagy, akkor meg Taisha Abelar. Ha esetleg ezen az úton indulnál, akkor keresd a Gyűjtőpont Egyesület-et. Még ha nem is ez az ösvény, lehet hogy itt találsz rá valamire.
Még pár tipp:
Terebess (könyvek)
Saman Org hu (infók, inkább pszichedelikum oldalról megközelítve)
ELTE Belső Ázsiai Tanszék (tudományos oldal)
Én mindenkinek, aki bele akar kezdeni a samanizmus megértésébe, Diószegi Vilmos könyvét ajánlom elsőnek. Száraz (főleg a nagyobb, hosszabb), de mindenképpen alapmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!