A Torinói halotti lepel, valóban Jézus Urunk leple?
Igazából mindíg is nagyon érdekelt, hogy Jézus halotti leplét valóban sikerült megőrizni idáig? Az lenne valóban az igazi lepel ? Olyat is hallottam, hogy történészek megállapították, hogy az időben kb akkor keletkezett, amikor Jézus élt meg azt is hogy később 300 évvel, de a történelemből tudjuk hogy hiányzik 300 év és kipótólták, tehát így pont stimmel. Szóval mi lehet az igazság?
https://www.youtube.com/watch?v=GtP0IHqulYY
Sok vizsgálatot végeztek rajta, de már nem tudják megállapítani, hogy eredeti-e vagy sem.
Igaz, hogy megállapították, C izotópos viszgálattal, hogy 1200-ban készült, de akkor volt egy tűzvész,melyben majdnem elpusztúlt és azok a szénatomok beépültek az anyagba, szóval nem hiteles az eredmény utólag.
Viszont azt is olvastam, hogy egy olyan magas frekvenciás sugárás érte a leplet, mely Jézus Urunk arcát az anyag mély rétegébe is beleégette magát és erre ma sem képes semmi. Ugye ha festesz, csak az anyag vagy papír felszíne lesz festékes, de az mélyen is beleégett az arckép.
Ez egy igen nehéz kérdés.
Hát nem itt fogsz erre választ kapni, mert aki tudja úgyse árulja el. Nagyon sok variáció forog köztudatban. Egyre gagyibbak!
Olyan ez is mint az ufok. Aki látta az hihet benne, ès mèg akkor sem biztos, hogy az földön kìvül gyártódott volna( uninteligens kötekedők: igen ufo alatt azt èrtem ami repül)
De valakinek èrdeke az, h ne tudódjon ki az eredete ezèrt:
-jèzus halotti leple
-szerzetesekè
-leonardo da vinci-é
-stb
Hirtelen ennyi jut eszembe ezvis már sok..időeltèrèsben is. Ès nahát...tűzvèsz miatt használhatatlanná vált a kormeghatárotó tekkknika? Amúgy szènizotop... Jól hangzik de közember honnan tudja h mi az? Ja ez a poèn. Meg lehet szivatni a nèpet hogy hát : ezzel nèztük csak jött a tűz meg az emberek keze akik fogdosták a dns minta az izzadsággal összekeveredett...de mi ám nagyon okosok vagyunk....bocs megindult az őszintesègem... Ès ha mutat is valamit mihez mèrik? Mihez kèpest 1200èves? Mint a kőzetek... Csillió èvesek...
A legutóbb azt olvastam, hogy pröbálták rekonstuálni ezzelazzal de csak hasonlót tudtak produkálni. Ezt az egyet èrzem igaznak.
# 5/13
# 9/13
Ahogy kérdező is írja, egy kutatócsoport C14 radiokarbonos vizsgálatot végzett a leplen, és ez alapján kb. 1200-1400 tájára datálható a keletkezése. Erre a hívők egyik magyarázata az volt, hogy a tűzvész és egyéb károk által okozott sérüléseket utólag, a középkorban pótolták ki.
Kérdező! A kitalált középkor elmélete kis jóindulattal nagyjából beilleszthető az európai történelembe, de a távol-keleti, az arab, az angolszász és a frank birodalomból fennmaradt tárgyi és írásos emlékek elég jól rácáfolnak az elméletre.
igen, az. hazudnak róla ezerrel.
De manapság is csak nagyon drágán tudnánk ilyet hamisiítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!