Okultizmus tanulása?
15 éves vagyok, szeretnem időben elkezdeni az ismeretek gyűjtését.
Okkultizmussal szeretnem eltölteni a szabad időmet, de csak olvasásával. Egyenlőre, ha lehet így mondani megfontoltabb típusú ember vagyok, fel ismerettel nem megyek bele semmibe.
Kerlek tudtok olyan könyveket írni ahonnan "megtanulható", hasznos információk vannak benne. Esetleg ha valami mas módszer, ha valaki taníthat akkor azt nagyon meghallalnam.
Válaszotokat előre is koszonom! :)
*okkultizmus
Bocsánat a hibáért.
Függően attól, hogy mennyire jó a szövegértésed, és mennyire vagy tájékozott, és gazdag a szókincsed, a következőket tudom ajánlani olvasásra. A sorrend nehézségi fok alapján van, hogy mennyire nehéz a szöveg, és mennyi előzetes olvasottság kell hozzá.
Várkonyi Nándor-Varázstudomány I-II
C.W. Leadbeater, Annie Besant könyvek a teozófiai társulattól. Online és Ebook is elérhető.
H.P Blawatsky, ugyanettől a társaságtól.
Corpus Hermeticum. Ez régi mű, ismeretlen szerző. Sok fordítása van, ami viszonylag nyers, és ezért jó, az a Hermit Kiadó kommentárok nélküli kiadása. Ha kommentárokkal ellátottat szerzel be, akkor a kommentárokat csak érdekességképpen. A lényeg a saját gondolatod.
Nem kor, hanem érettségfüggő, ki mikor kezdi. Az olvasottsággal részben igazad van. De amit írtam még emészthető, nem könnyű, de semmi esetre sem mélyvíz.
Várkonyi választékosan fejezi ki magát, de kis utánaolvasással teljesen érthető a szöveg, nem egy Lótusz Szútra, vagy Tao Te King.
Elsőre olvass ezoterikus regényeket. Én Szepes Mária könyveit javaslom.
A vörös oroszlán, és a Raguel hét tanítványa elég sok mindent elmond. Én is kb 15 évesen olvastam a Mágiák könyvét tőle.
Ha érted az írónő nyelvezetét belevághatsz testvére könyveibe Victor Charon írói álnéven vannak kiadva.
Amit a 2. válaszíró ajánlott azok jó írók, és könyvek.
Lassan olvasgass ebben a témában főleg az elején, és ha külön érdekel egy egy téma ezen belül a neten utána tudsz olvasni, egyéb más online könyvekben.
Huo Xianren
Nekem Szepes Mária hitelesebb, mint Blavatsky, neki elég sok olyan kijelentése van a tibeti szent iratokkal kapcsolatban, amire ma már azt mondhatjuk, hogy egyszerűen kitaláció. Azaz nyíltan hazudott.
Jó korán kezdted. voltál amúgy vallásos? az elöny is lehet. az okkultizmusba ugyanúgy kell hit, és nem kezdődik el egykönnyen. a szerencséseknek úgy sodor a szél hogy majd alkalmasak legyenek a körülmények, aztán abban bumm.. addig sokmindent elvesztenek.. de ezután nincs többé társadalmi élet, család, van lelki (okkult) élet, és látás meg minden. a legfontosabb követelmény a dologhoz hogy akard, éjjel nappal pl, és ne felejtsd el Őt teljesen, kerüld a világot, meg ilyesmi.
Biztos h akarod? akkor élj a világ szélén, és onnan nyúlva a világhoz, de mégis távol tőle. Belül van egy forrás ahhoz vannak kulcs, azokat késöbb megnyitják és akkor kész az okkult élet alapja, ami a hit és a látás, addig meg nem felejteni Őt, és akarni. az okkultizmus nagy dolog, rejtett marad, alapja az adás és önzetlenség, a helyes felfogás amit tanulni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!