Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Okultizmus tanulása?

Okultizmus tanulása?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, szeretnem időben elkezdeni az ismeretek gyűjtését.

Okkultizmussal szeretnem eltölteni a szabad időmet, de csak olvasásával. Egyenlőre, ha lehet így mondani megfontoltabb típusú ember vagyok, fel ismerettel nem megyek bele semmibe.

Kerlek tudtok olyan könyveket írni ahonnan "megtanulható", hasznos információk vannak benne. Esetleg ha valami mas módszer, ha valaki taníthat akkor azt nagyon meghallalnam.

Válaszotokat előre is koszonom! :)

2015. szept. 27. 22:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

*okkultizmus

Bocsánat a hibáért.

2015. szept. 27. 22:23
 2/11 anonim ***** válasza:

Függően attól, hogy mennyire jó a szövegértésed, és mennyire vagy tájékozott, és gazdag a szókincsed, a következőket tudom ajánlani olvasásra. A sorrend nehézségi fok alapján van, hogy mennyire nehéz a szöveg, és mennyi előzetes olvasottság kell hozzá.

Várkonyi Nándor-Varázstudomány I-II

C.W. Leadbeater, Annie Besant könyvek a teozófiai társulattól. Online és Ebook is elérhető.

H.P Blawatsky, ugyanettől a társaságtól.

Corpus Hermeticum. Ez régi mű, ismeretlen szerző. Sok fordítása van, ami viszonylag nyers, és ezért jó, az a Hermit Kiadó kommentárok nélküli kiadása. Ha kommentárokkal ellátottat szerzel be, akkor a kommentárokat csak érdekességképpen. A lényeg a saját gondolatod.

2015. szept. 27. 22:32
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
A szellemi utat 21 éves kortól érdemes kezdeni ha ez az illető útja . Előbb nem , a válaszoló a legmélyebb vízbe küldte . A szellemtudomány a legmagasabb fok , alapok nélkül nem kezdhető semmi .
2015. szept. 27. 23:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem kor, hanem érettségfüggő, ki mikor kezdi. Az olvasottsággal részben igazad van. De amit írtam még emészthető, nem könnyű, de semmi esetre sem mélyvíz.

Várkonyi választékosan fejezi ki magát, de kis utánaolvasással teljesen érthető a szöveg, nem egy Lótusz Szútra, vagy Tao Te King.

2015. szept. 27. 23:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre olvass ezoterikus regényeket. Én Szepes Mária könyveit javaslom.

A vörös oroszlán, és a Raguel hét tanítványa elég sok mindent elmond. Én is kb 15 évesen olvastam a Mágiák könyvét tőle.

Ha érted az írónő nyelvezetét belevághatsz testvére könyveibe Victor Charon írói álnéven vannak kiadva.

2015. szept. 27. 23:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Amit a 2. válaszíró ajánlott azok jó írók, és könyvek.

Lassan olvasgass ebben a témában főleg az elején, és ha külön érdekel egy egy téma ezen belül a neten utána tudsz olvasni, egyéb más online könyvekben.

2015. szept. 28. 00:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Szepes Mária sajnos elég vegyes tudással rendelkezett, és a könyvei alapján nem állítanám, hogy kifejezetten hiteles lenne. Persze egyszerűbb amit írt, mint mondjuk Blawatsky könyvei, de alig találni benne használható információt. Az Academia Occulta-hoz volt szerencsém, Charontól pedig az Atlantiszi Mágiához de mindkettő olyan egyértelmű, és bődületes torzításokat, és félremagyarázásokat tartalmazott, hogy nem tudnám ajánlani egy komoly szándékú kezdőnek. Amit én javasoltam sem szentírás, abban is van sok dolog, amit ki kell szűrni, de nem az alapötletek hibásak, csak a kifejtés. Szepes Mária divatos, könnyen emészthető, de sajnos semmi több. Nem véletlen hagytam ki a felsorolásból.
2015. szept. 28. 07:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Huo Xianren

Nekem Szepes Mária hitelesebb, mint Blavatsky, neki elég sok olyan kijelentése van a tibeti szent iratokkal kapcsolatban, amire ma már azt mondhatjuk, hogy egyszerűen kitaláció. Azaz nyíltan hazudott.

2015. szept. 29. 00:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom mennyire bizonyítható hogy hazudott. Az teljesen biztos, hogy átértelmezve írta le a keleti okkultizmust. Elég nyugati szemmel. Amit írt nem szentírás. Az írásaiban felsorakoztatott gondolatok miatt érdemes őt olvasni. Szepes Máriával az a gondom, hogy a gondolatok, amiket az írásai tartalmaznak, és amelyeket tényként kijelent, nem lehetnek valóságosak, nem eredhetnek valós tudásból. Atlantiszról egy ízben úgy ír, hogy ott androgün emberek éltek, egyetlen szemmel a homlokuk közepén. Ezt a fizikai testükre írja. Az okkult fejlődés szimbolikus állomását írja le olyannak, mintha fizikai tény lenne. Sok más hasonló dologgal találkoztam a szövegben, amellett, hogy maga a teljes szöveg nem volt koherens, gyakorta ugrott át logikai buktatókat. Számomra ezért nem hiteles.
2015. szept. 29. 07:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Jó korán kezdted. voltál amúgy vallásos? az elöny is lehet. az okkultizmusba ugyanúgy kell hit, és nem kezdődik el egykönnyen. a szerencséseknek úgy sodor a szél hogy majd alkalmasak legyenek a körülmények, aztán abban bumm.. addig sokmindent elvesztenek.. de ezután nincs többé társadalmi élet, család, van lelki (okkult) élet, és látás meg minden. a legfontosabb követelmény a dologhoz hogy akard, éjjel nappal pl, és ne felejtsd el Őt teljesen, kerüld a világot, meg ilyesmi.

Biztos h akarod? akkor élj a világ szélén, és onnan nyúlva a világhoz, de mégis távol tőle. Belül van egy forrás ahhoz vannak kulcs, azokat késöbb megnyitják és akkor kész az okkult élet alapja, ami a hit és a látás, addig meg nem felejteni Őt, és akarni. az okkultizmus nagy dolog, rejtett marad, alapja az adás és önzetlenség, a helyes felfogás amit tanulni kell.

2015. okt. 21. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!