Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mik azok a démontanítványok?...

KisDabis kérdése:

Mik azok a démontanítványok? Kérlek bármit amit tudtok róluk.

Figyelt kérdés

2015. szept. 22. 08:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Képzeletbeli lények.
2015. szept. 22. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Mindaddig, amíg a tudatlan démonok démontanárok és démonmesterek okítását hallgatják, hogy egykor ők is tudós démonok legyenek, nos, ők a démontanítványok!
2015. szept. 23. 14:35
 3/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem léteznek démonok a démon-tanítványok valamilyen ostoba birkák lehetnek, merthogy nem léteznek démonok abban 100%-ban biztos lehetsz. Ezt azok találták ki, akik nem ismerték a skizofréniát. Hülye babonás hiszékeny népség az összes.
2015. szept. 23. 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Természetesen. Az ókori népek körében 10-ből 9 ember skizofrén volt, a maradék egyet pedig hitetlenség miatt megölték.
2015. szept. 23. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
#4 Ne legyél már nevetséges. Ki hitelesítette. Te? Az ilyen betegek a saját démonaikkal küzdenek nem az ördöggel.
2015. szept. 23. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom eldönteni, hogy nem érzékelted a cinizmust, és tényleg szó szerint vetted amit mondtam, vagy csak részleteiben olvasod amit mások írnak.

Lehet mindkettő. Ha nagyon akarnék, most én is mondhatnám, hogy a 100%-odat ki hitelesítette? Mert hogy egyetlen tudós sem foglalkozott lényegében a szellemvilággal az elmúlt 200 évben, az viszont elég bizonyos. A felvilágosodás óta alaptétel, hogy "természetfölötti" nem létezik, ebből kifolyólag nem is vizsgálta komolyabban senki. Erre alapozod a 100%-ot? Vagy a felvilágosodás vallásellenes mozgalmaihoz tartozó tudósok kijelentéseire? Vagy mire? Hivatkozz, cáfolj, bizonyíts! Tényeket közölj, megingathatatlan tételeket! Elhiheted, elolvassuk, értelmezzük és megfontoljuk őket. A közhiedelemmel ellentétben mi sem mind vagyunk teljesen hülyék.

2015. szept. 23. 20:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Természetes, hogy van természetfeletti.

Ha viszont a természetfeletti természetes, akkor mitől természetfeletti?

Természetfeletti lehet tudományos is, hiszen ha a világon mindenre érvényesek a fizika törvényei, akkor a matematika tudománya természetfeletti tudomány, hiszen semmi köze az anyaggal kapcsolatos fizika törvényeihez!

2015. szept. 24. 16:51
 8/11 anonim ***** válasza:

"Ha nagyon akarnék, most én is mondhatnám, hogy a 100%-odat ki hitelesítette? "

A jelen tudomány és a biológiai ismereteink hitelesítették a 100%-omat. És nem jött le a cinizmus gyakorolni kéne még egy darabig. Egyébként te nem mondhatsz semmi ilyesmit, amíg a semmivel próbálsz érvényesülni.

"Mert hogy egyetlen tudós sem foglalkozott lényegében a szellemvilággal az elmúlt 200 évben, az viszont elég bizonyos."

És ezt ki mondja?

Ahhoz, hogy valamit kutatni lehessen támpont is kellene, legalábbis fel kéne mutatni valamit, amit kétség kívül a szellemvilággal lehet definiálni. Én többféle módon tudom érvényesíteni a 100%-omat, de te mire alapozod, hogy létezik amiben hiszel? Az ezoterikusoknak médiumoknak és a többi sarlatánnak volt egy pár évszázaduk, hogy bizonyítsanak, de semmit sem értek el és semmit nem tettek le az asztalra, nevetséges! Még van képed azt mondani, hogy "cáfolj, bizonyíts! Tényeket közölj, megingathatatlan tételeket!" ? :D

2015. szept. 24. 17:23
 9/11 anonim ***** válasza:
91%

Ahogy sejtettem. Bizonygatod, hogy ha! akarnád, alátámaszthatnád több szemszögből is, de mégsem teszed. Tehát ez azt jelenti, hogy te nem bizonyítasz, csak elfogadod azokat a tételeket, amelyeket háromszáz év alatt az emberiség felhalmozott(többségében, sok más persze előbb felvetődött). Abban sajnos meg kell ingassam az elképzeléseidet, hogy nem ismerem ezeket a tényeket, nem értek az elméleti, és alkalmazott tudományokhoz, mert sajnos ha nem is vagyok diplomás akármi, hosszú évekig tanultam biológiát, ökológiát, és az ezekhez kapcsolódó társtudományokat, de ezek sohasem vizsgálták komolyan a saját tárgykörükön túli területeket. Honnan tudom ezt? Volt időm, és energiám utánanézni, és végiggondolni. A biológia nem zárja ki a szellem, lélek, és szellemvilág létét, egyszerűen csak nem magyarázza. A pszichológia, és a biokémia határterületén kutakodók próbálkoztak ugyan cáfolni a lélek, mint szuverén entitás létét, és megmagyarázni biokémiai, és elektromos jelentőségekkel, de eddig nem jutottak eredményre. Igen, ennek is utánanéztem. Képesek működés közben megfigyelni az idegrendszert, és az agyat, képesek megmondani, mely terület aktív, és ebből nagy vonalakban következtetni a kiváltó gondolat minőségére, de továbbra sem képesek magyarázni az összetett mentális működést. Feltételezhetjük, hogy a tudomány még nem képes ilyen pontos mérésekre. De akkor máris csapdába jutottunk, mert ha a tudomány nem képes magyarázni, akkor nem érvelhetünk vele. Nincs bizonyíték. Feltételezhetjük azt is, hogy a lélek több, mint a test biokémiai, és bioelektromos folyamatainak összege, erre pedig közvetett bizonyítékokkal már rendelkezünk. Az egyik pontosan az, ami bizonytalanná teszi a biokémiai megközelítést. Nem vagyunk képesek magyarázni az elme, és így a lélek működését, bármilyen finoman hangolt, és érzékeny műszereket is használjunk.

Ez persze szubjektív bizonyíték, ugyanannyira nem teljes, mint a tudományos kutatás ezen a téren.

Hogy kellene tárgy, amit kutatni lehet? Hogy is kezdődik egy kutatás, amikor nagy fába vágja a fejszéjét a tudomány? Veszünk egy hipotézist. Ez lehet teljesen elvont, nem megfogható elmélet, vagy valami, amit látunk, tapasztalunk, de nem értünk(a lékekre mindkét állítás igaz). A következő lépés, hogy minden fellelhető irodalmat elemzünk a témában, legyen az tudományos, vagy filozofikus fejtegetés. Ebből felállítjuk a saját elméletünket, és a rendelkezésre álló információ segítségével felállítjuk a saját elméletünket. Ez lehet állítás, vagy cáfolat. Valójában mindegy, a lényege mindkettőnek ugyan az. A hiba itt van. Senki nem próbál a materiális tudományoktól eltérő hipotézist felállítani a lélekről, mert aki megteszi, kiátkozzák, és a kutatáshoz nem kap semmiféle segítséget. Komoly cáfolatot sem nagyon próbál senki összehozni, az agykutatás pedig csak az agy particionált működését képes vizsgálni, összetett egészként még nem. Noha te biztosan nem vagy sem tudós, sem kutató, sem senki olyan, aki önálló elméleteket állítana, vagy állíthatna fel, nem ártana legalább azoknak az állításoknak utánanézned, amelyeket meggyőződéssel ismételgetsz. Ha nem jársz utána, nem tudod megindokolni, miért a te állításod a helyes, és másé miért helytelen, akkor az nem más, mint hit. Elhiszed hogy úgy van. Az okát nem is kell tudnom, miért teszed, a tényen nem változtat. Amíg nem rendelkezel az általad ismert, és állított elméletekről elegendő információval, addig sajnos senkit sem tudsz meggyőzni az általad vélt igazságról.

Közöljünk tényeket!

Tény:Az orvostudománynak, biológiának, pszichológiának jelen pillanatban nem áll a rendelkezésére tényszerű adat az emberi, vagy akár csak az állati elme, és intelligencia valódi mibenlétéről. Ismerjük a test szerveinek működését, de a szervek összességének működése nem teszi lehetővé az olyan szintű intelligenciát, mint az emberé.

Tény: A vallások, és filozófiák képesek voltak elérni azt, amire az ember, mint egyén képtelen. Az ember, aki meggyőződött arról, hogy a lelke létezik, és nem hal meg a testével együtt, nem fél a haláltól. A halállal való megbékélés nyugodtabb életet, kiegyensúlyozottabb emberi kapcsolatokat, és jobb egészséget biztosít. Ez egy eredmény. A placebohatást, még mielőtt felemlegetnéd, ki is zárhatjuk, mert a modern ember mindkét nézőpontot megismeri, azaz a lélek létéről, és nemlétéről is alkothat saját véleményt. Mégis azok az egészségesebbek, akik úgy tudják, van lélek. A kétkedés ott van bennük, mert a tudomány jelenleg nem bizonyította a lélek létét, mégsem szűnik meg a lélek létének tudatából fakadó előny.

Tény: Nem fogsz utánaolvasni egyetlen gondolatnak sem, amit leírtam. Mosom kezeimet.

2015. szept. 24. 21:08
 10/11 Amarok Tonrar ***** válasza:

"Brave Sir Robin ran away!

Bravely ran away, away!

When danger reared it's ugly head, he bravely turned his tail and fled.

Yes, Brave Sir Robin turned about, and gallantly he chickened out.

Bravely taking to his feet, he beat a very brave retreat.

Bravest of the brave, Sir Robin!"

2015. szept. 26. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!