Szerintetek létezik mágia? És ha igen az szembe megy a keresztény vallással?
a mágia életforma.
a mágia nem egy vallás a sok közül, nem egy szelete a tortának hanem maga a torta.
a mágia az energiák áramlása, ami akkor is áramlik ha hiszel benne (hiszen élsz...) és akkor is ha nem hiszel benne.
a mágia azon alapul hogy az erők áramlásának hogyan ne állj ellen illetve hogy tudod az áramlást befolyásolni.
Egyátalán nem megy szembe a kereszténységgel ha azt űzöd amit szabad. A sátán nem ragad el senkit.
Kétfajta van a gonosz fekete és a jó fehér . A jó és rossz nem az ember jelzője aki használja , hanem ahonnan az erő származik.
Én régen vallásos voltam, de ezzel a kérdéssel nem kerültem szembe, viszont szerintem a mágia épp, hogy szembe megy a vallással, mivel az okkultisták nem isten mellett vannak, hanem egyenrangúak akarnak lenni istennel, istennel pedig senki nem lehet egyenrangú. Ezt például egy vallásos oldalból másoltam ki:
...Az okkult terület oly sokoldalú,
nehéz definiálni. Lényeges különbség a mágia és
a vallás között leginkább a transzcendencia
felfogásában ismerhető fel.
A vallás a transzcendencián mindig az Istennel és
az Ő tevékenységével való közvetlen kapcsolatot
érti. E nélkül a kapcsolat nélkül semmiféle vallási
tapasztalat nem jöhet létre. A mágia inkább
dualista világképben gondolkodik. Isten mellett
léteznek vele egyenrangú okkult hatalmak,
amelyek az ember életét befolyásolják. Az
okkultisták közvetlen befolyást képesek gyakorolni
a világra, és ki is tűzik célként az ennek megfelelő
hatások elérését. A mágia nem hagy érvényesülni
maga felett semmiféle hatalmat. Az okkultisták
azt gondolják, hogy szellemeket és démonokat
képesek befolyásolni és szolgálatukba állítani.
A kérdező kommentje:
"Akik hisznek a mágiában, mióta teszik ezt és miért kezdtek el hinni benne? Emellett gyakoroljátok is?"
a mágia nem hit, hanem életforma (ezt már előbb leírtam)
az élet materiális része a mágia egy megnyilvánulása a sok közül, amiben a mágiát ismerők később kezdenek el hinni, mint ahogyan a mágiát ismerték.
tehát magyarul: előbb van a mágia, utána a materban való hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!