A Sátán Isten elméjének meghasadása?
"A lény ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát."
Miért ugyanazok a mássalhangzói e két szónak, ráadásul ugyanolyan sorrendben? Ha az Isten és a Sátán sok-sok egyház szerint ennyire egymás ellen vannak, akkor miért engedik meg ezt a hasonlóságot? Ha én valakivel ennyire nem jönnék ki, mint ezek ketten, akkor biztos nem így hívnának...
Persze az "IstEn"-ben vannak a magas magánhangzók, és a "sÁtÁn"-ban a mély. Ez logikus, de attól még hasonlít egymásra a két szó. Kérdem én: miért adtak két ennyire hasonló nevet két ennyire különböző jellemnek?
Minden értelmeds ember okfejtésére kíváncsi lennék.
Tökéletesség azon szintjein, ahol már istenről beszélünk, nincs meghasadás, és a szintek nagyjánál idő sincs, amiben hasadás történhetne.
Sátán nem létezik. Isten szó ha jól tudom a "te is, én is" rövidítése. A hanghordozós dolgok talán azért lettek így, hogy az isten, mint szimbolizmus ellentétét fejezzék ki.
Lucifert szokták azonosítani valamiért sátánnal, de ő egy magas szinten lévő lélekkomplexum, aki nagyon sok értelemben mondható tökéletesnek, avagy istent szolgálja, s mint ilyen felfoghatatlan formájú jóság az indíttatása.
5. dimenzióban van utoljára negatív, de már a 4.ben is annyira alternatív, hogy az itteni definíciók alapján nehezen hívná bárki is konkrétan negatívnak. Nemhogy még maga a mindenség, vagy annak a tudat része, vagy nem tudom mit nevezel itt istennek, képes legyen mentális betegséget, torzulást, vagy hiányosságot hordozni magában.. ez számodra felfoghatatlanul istenbecsmérlő.
A lehetőség is már megmutatja az óóóriási tudás hiányt.
Privátban tudok csak reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!