Mit csinálnak a sátánisták (ha vannak)?
Figyelt kérdés
Úgy értem démonokat idézgetnek(?), és ha igen miért? Mert jó? (ezzel nem arra célzok h. bajom van velük, csak érdekel). Mit lehet csinálni egy démonnal?2014. jún. 1. 16:43
21/31 anonim válasza:
Philip Pullman Az Úr Sötét Anyagai trilógiájában az emberek állati alakban megtestesült, önálló személyként működő lelkét hívták daimonnak.
22/31 anonim válasza:
Csak átvették. Eredetileg mint mondtam görög.
23/31 anonim válasza:
25/31 anonim válasza:
"Csak átvették. Eredetileg mint mondtam görög." > Tudom, csak azért írtam, mert ott pl. nincs negatív töltete a szónak.
27/31 anonim válasza:
Értem mi köze van a szó eredetének a tárgy eredetéhez, de ez nekem nem elég meggyőző.
Pl: Az íjpuska szó a puskából ered, tehát a puska előbb volt mint az íjpuska.
Bizonyára a görögök is leírtak a mai "démon" definíciónknak megfelelő lényeket mondjuk a gyilkosok "pokolbeli" büntetőit a fúriákat, a világgal ellenséges gigászokat és titánokat, vagy a félelmetes és önző szatírokat.
28/31 anonim válasza:
Az íj puska miért eredne a puskából? Ez egy összetett szó ami tulajdonképpen két szóból van összetéve, tehát nem ered egyikből sem. Mert akkor ennyi erővel az íjból ered. ÉS igen, leírtak ilyesmi lényeket, de nem démonnak nevezték. Nyilván való, hogy minden rossz lénynek is volt neve, de egyiket sem nevezték démonnak vagy ehhez hasonló szóval. Általában amikor ilyesmi nevet adtak a dolgoknak mindig csak a jóknak. Általában az istenekkel kapcsolatos dolgokat illették démonszerű nevekkel, vagy egyenesen az isteneket hívták démonoknak.
29/31 anonim válasza:
Az ókori görögök, nem hittek a pokolban csak az alvilágban, ami nem olyan, mint ahogy a filmekben ábrázolják, nem pókhálós, nincsenek csontvázak stb..
30/31 anonim válasza:
A görögöknél is megvolt menny és pokol megfelelője: a bűnösöket haláluk után a Tartarosz nevű szakadékba vetik náluk, ahol mindenféle mitikus szörnyek kínozzák őket, míg a hősök jutalmul az elíziumi mezőkön hepizhetnek. Az egyik fő különbség, hogy ezek nincsenek annyira elválasztva, mint a menny és a pokol: mindkettő a Hádész fennhatósága alá tartozó alvilágban helyezkedik el, gyakorlatilag egymás szomszédságában. Ezenkívül, úgy tudom, a görögöknél csak a hősök és a hübriszt elkövetők kapnak ilyen kiemelt elbánást. Az átlagéletet élő többségre nem várt sem jutalom, sem büntetés, csak céltalanul kódorgott a lelkük az alvilágban az örökkévalóságig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!