Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van bárfiféle bizonyíték a...

Van bárfiféle bizonyíték a Sátán létezésére?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan vallják, hogy beszélnek, áldoznak a Sátánnak. Mindenki saját hite szent és sérthetetlen, mindenki a sajá szubjektív hitére, érzéseire támaszkodik, amiket sokszor nem képes biznyítani de érzi hogy van. De vajon a Sátánnal mi a helyzet ? Van bizonyíták arra, hogy valóban létezik ez a félelmetes fenevad vagy csupán a vallásosak mítosza ?
2014. ápr. 27. 20:00
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Isten létezésére sincs...

A sátánisták Sátánt tekintik istennek. Amúgy csak annyiról van szó hogy másik oldalról közelítenek ugyanazon jelenség felé.

2014. ápr. 27. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
96%

Sátán, mint "félelmetes fenevad" nem hogy egyébként, de még a Sátánizmusban sem létezik.

A Sátánizmus nem a kereszténység ellentéte, hanem egy attól teljesen külön álló vallás. Létezik a LaVey-féle ateista sátánizmus, és a spirituális sátánizmus. Az egyiknek már a nevében is benne van, hogy ateista, a másik pedig egy politeista(többistenhívő) pogány vallás. Itt a főisten egyik elnevezése Sátán, amit nem héberül(ellenség) kell érteni, hanem szanszkrit nyelven. Így a Sátán(Sa Ta Na Ma) szó jelentése igazság.

Kézzelfogható bizonyíték istenek létezésére nincs. Ebből következik, hogy nem jelenthető ki sem az hogy léteznek, sem pedig az, hogy nem léteznek.

2014. ápr. 27. 20:34
 3/9 A kérdező kommentje:

Valaki privátban ezt írt nekem és mivel nem szeretnék privát beszélgetést csak a lepontozásokmiatt, mert így a többi olvasó lemarad a tudásról kérlek titeket, ne féljetek a lepontozástól, úgyis anoním a fórum !

Szeptikusok ti pedig több toleranciát tanúsítcsatok ! Ezt írta : "Sátán létezésére egy könyvből van utalás, de lehet nem értenéd meg, ha érdekel linkelem."

Kérlek linkelj, nem értem. Valaki leírta egy könyvbe, hogy ekkor és ekkor angliába találkoztam a Sátánnal ? Ez milyen minőségben bizonyító erejű?

2014. ápr. 27. 20:40
 4/9 anonim ***** válasza:
te 14 éves kiskamasz, menjél inkább fluor tomit hallgatni
2014. ápr. 27. 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Kérlek ezeket olvasd el: [link]

[link]

Az oldalon mindenre találsz válasz,ezt garantálóm!

2014. ápr. 27. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha lenne akármilyen bizonyíték Isten, vagy sátán létezésére a sátánizmus, kereszténység bizonyított vallás lenne mindenki valósnak és bizonyíthatónak tekintené azt a vallás többé nemcsak egy hitt, hanem olyan dolog lenne, amire az ember nyugodt szívvel támaszkodhatna mert tudná azt, hogy amiben hisz az valós, nem pedig átverés, vagy egy olcsó reklám.
2014. ápr. 28. 09:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Természetesen nincs, ezen nincs mit ragozni.
2014. ápr. 28. 16:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Összeolvastam mindent, de bizonyíték nincsen, csak benyomások
2014. ápr. 28. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Bizonyítsd be nekem, hogy egy rózsaszín elefánt létezik! Vagy hogy egy másik példát adjak: bizonyítsd Isten létét! Nem tudod, mert ez egy dogma. A vallás kötelezőnek tartja, hogy fogadd el. Viszont ha kívülről nézed, akkor az egész dogma értelmetlennek tűnik, hiszen mi a halálért jó valakinek, ha nem akarja az igazságot megismerni.

Egyébként tősgyökeres ateista vagyok, a dogmákat ki nem állhatom. A legjobb, ha teszel magasról az összes vallásra, és nélkülük nézed a világot. Máris eltűnik az a tipikus fekete-fehérség, és meglátod, hogy a világ nem jóból és rosszból áll.

2014. ápr. 28. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!