Sátánisták válaszolnátok nekem néhány kérdésre?
Valamelyik nap beszélgettem egy sátánista sráccal és lenne pár kérdésem amire ő nem adott egyértelmű választ
1.Miből gondoljátok hogy Sátán előbb jött mint Isten?
2. Mi értelme a háborúnak amihez Sátán hívőket keres?
3. Ha szerintetek Isten kegyetlen akkor Sátán mi?
4. Ha Sátán olyan nagyon le akarja győzni Istent akkor miért nem tette már meg? Annyira kis Bamba-Bambi hogy több millió év nem volt neki elég?
5. Mi értelme van ennek az egész Hókuszpókusznak?
6. Mi bajotok van a jóval?
7. Nem érzitek magatokat báboknak? Isten legalább szabad akaratot ad
Ateista vagyok szóval teljesen pártatlan
Nos... Az előttem szólókat pár fájdalma tévedésben (már az arcomat martam, mikor olvastam a válaszok többségét...) kijavítanám... Nos kezdjük ott, hogy:
- Lucifer nem a Sátán!!! Lucifer a fényhozó, a szabad kerubok közt az első, akik ráébredtek, hogy nem csinálja jól a dolgokat az öreg odafenn...
- Isten nem jó... A sátán... Nem jó... Azonban: Van különbség rossz, és rossz között is... Így például: Isten megtiltotta nekünk a (7 fő) bűnt... Ezzel szemben a sátán: Csinálj amit akarsz...
- NEM ISTEN TEREMTETTE EGYEDÜL AZ EMBERT!!! Az első megteremtette a két "főnököt"; Isten megteremtette az embereket, és a kerubokat (a gyengébbek kedvéért: Az angyal a kerubok egyik fajtája)... DE! A Sátán bele piszkált a mi drága teremtésünkbe, és elcseszett pár dolgot benne (direkt)...
Nos akkor a neked szánt válaszok: 1.: Egyszerre jöttek...
2.: A végső uralom... aki megszerez minket, azé minden a földön...
3.: Mindketten kegyetlenek, de a Sátán legalább kimondja...
4.: Azért, mert a hatalmukat az úgy nevezett hívők lelkének energiája határozza meg...
5.: Megint csak azt tudom mondani: Akié a hívők, azé minden...
6.: Nos a jó... egy relatív fogalom... A drága istenünk szent háborúkat indíttatott; rasszista megnyilvánulásokat tett (Bírák könyve); öletett, a "nagyobb jó érdekében"; Míg a sátán: átadta nekünk az ő erejének egy részét, mágiát használhatnak az avatottak nála... és ilyenek... de... csak amíg áldozatot mutatnak be...
7.: Szabad akaratot?... Gondolkozz el egy picit... Ha tényleg szabad akaratot ad... F***ért tilt? F***nak kell szent háborúkat indítani miatta? F***ért kell üldözni azokat, akik nem benne hisznek? Ja és a Biblia... Kb. a 90%-át kivágták belőle az idők múlásával... Körülbelül ennyi... de még estig sorolhatnám... remélem megfelelt...
"Ateistának vallod magad és megsem tudod, hogy maga az ateista nem sokban különbözik a sátánistától."
Ez butaság, egy ateista ember nem hisz se Istenben se Sátánban . Maga a sátánizmus is egy egyfajta vallás, köze nincs az ateizmushoz .
A kérdésed jó, mert az ördög megpróbálja elhitetni, hogy sem Isten, sem ő nem létezik. Ezzel ráveszi az embereket arra, hogy nyugodtan szegjék meg a tízparancsolatot, mert nem lesz semmi következménye.
A Lucifer szó valóban fényhozót jelent, ahogy az egyik kommentelő írta. Régen a sátán egy nagy hatalmú angyal volt. Kerub, vagy szeráf rangban, és hatalmas fénnyel rendelkezett. Ne olyan fényre gondolj, amit az izzó is ad, hanem a szeretet, és jóság fényére. (Mint mondatik, az angyalok Isten fényét és szeretetét sugározzák az emberekre. Ennek neve agapé, feltétel nélküli.)
Nos, ez a fényhozó angyal (Lucifer) az ember teremtését követően nem volt hajlandó meghajolni Ádám előtt, mert önmagát magasabb rendűnek tartotta. Felfuvalkodottságában pedig bele akart ülni az Úr trónjába, mert ő akart lenni Isten. Erre levetették a mennyből, ő maga pedig a sötétségbe menekült bukott angyalaival egyetemben. Azóta azon mesterkedik, hogy az embert a romlásba taszítsa, és pusztulásba vigye, mert az embert gyűlöli, méghozzá azért, mert Isten az embert a saját képmására teremtette.
Mint mondják is, minden jó fentről, azaz Istentől származik. Aki nem hiszi, az imádkozzon az Úrhoz, és kérjen tőle megerősítést. Mert az Úr Káinnak is megbocsájtott volna, ha ő megtér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!