Aki hisz a mágikus erőkben, psziben, szellemidézésben stb. mivel magyarázza ezt a listát?
Ezen a listán olvashatóak pénzbeli díjak, amelyekkel azokat jutalmazzák akik rendelkeznek paranormális képességekkel és képesek laboratóriumi körülmények között ezen képességüket bizonyítani:
Ilyen például a vízen járás, telekinézis, pirokinézis tisztánlátás, szellemekkel beszélés, levitáció, tűzlabda dobálás, bizonyítani az asztrológiát stb.
A leghíresebb James Randi alapítvány, egymillió dolláros kihívás. (Igen egymillió dollárt fizetnek annak aki képes a tesztet pozitív eredménnyel zárni)
Valami hihető, logikus magyarázat ezós oldalról, hogy több mint száz év alatt még senkinek sem sikerült bemutatni semmilyen paranormális képességet?
Aki nem sarlatán, és nem hókuszpókusz nemtudással rendelkezik, az tudja, hogy a képességét nem használhatja pénzszerzésre, mert ha ezt teszi akkor elveszik tőle a tudást.
Mondjuk a tv-ben meg az újsághirdetésben található látók, jósok stb. egyike se hiteles. Pont azért nem amit és ahogy csinál. Ha valaha volt is képessége, azt már rég elvesztette.
Szóval egy igazi képességekkel rendelkező emberke se fog benevezni. Soha!
1# Köszönöm a válaszodat! Ment a zöld kéz!
Erre már én is gondoltam, de ha ilyeneket tud csinálni azt is megteheti, hogy csak bemutatja a világnak, hogy ezek a dolgok léteznek (ez elég jó lenne, hiszen akkor már bizonyosságot szereznék afelé, hogy valószínűleg túlvilág is létezik, és nem kéne bizonytalanságban élni... Nem?! Valami ilyesmi jönne le a dologból), és a pénzt azt meg felajánlja egy alapítványnak vagy egész egyszerűen nem veszi el a díjat.
Hogy érted, hogy elveszik a hatalmát? Kicsoda vagy micsoda?
Igazából, nem vagyok az a vérbeli materialista és nem célom a kérdéssel bebizonyítani, hogy nincsen paranormális; sőt én magam is szeretném a Frank Bradon Igaz beavatás útja c. könyvet végig csinálni, de ahhoz nekem előbb logikus magyarázat kell, erre a kérdésre...
4# Ez egy okos érv, erre konspirációs elméletre már én is gondoltam, de ezzel csak az a bajom, hogy a háttérhatalom létre jötte előtt is létezett már materializmus.
pl. [link]
Na, már most ha létezik paranormális (szerentem valami létezik, még) akkor ott simán megmutathatták volna a hatalmukat ezek az emberek.
Minden esetre az elgondolkodtató, hogy szeptember 11. két repülő gép is bele ment a tornyokba... még az hogy az egyik betalál hangyám, de a másikat nem volt képesek a világ legerősebb légi ereje kilőni?! Sőt egy a arlingtoni Pentagon épületbe...
Köszi a választ!
#1-es, szerintem egy kis mágiáért cserébe sok mindenki kapna ennyi rengeteg pénzt(főleg, ha egyszerre mutatja be az összes szervezetnek).
#4-es, neked is hasonló: Egy látványos bemutató után inkább valami istenféleségnek néznék, mint cirkuszi majomnak... De ha még annak is nézik, mindenkit kárpótol ezért egy millió dollár.
"Erre már én is gondoltam, de ha ilyeneket tud csinálni azt is megteheti, hogy csak bemutatja a világnak, hogy ezek a dolgok léteznek (ez elég jó lenne, hiszen akkor már bizonyosságot szereznék afelé, hogy valószínűleg túlvilág is létezik, és nem kéne bizonytalanságban élni... "
Nem akarja bemutatni a világnak, mert nincs rá szükség.
Amúgy a bizonyossághoz számomra már az is elég lenne, ha eddig nem tapasztaltam volna mást, hogy mindennek van másik oldala.
A sötétnek a világos, a jónak a rossz, és még sorolhatnám. Miért pont a láthatónak ne lenne ellentétes pólusa. Semmi nem működik a másik nélkül.
Balogh Béla, A Végső Valóság című könyvében zseniálisan elnavigál a realista, materialista, és ezoterikus nézetek közt.
Szerintem ha többet szeretnél tudni, olvasd el.
Amúgy nekem a magasabb szinteken mozgó létformák vagy energiák "bizonyítására" mindig az jut eszembe, hogy
- Két meztelen csiga mászik egymás mellett. Te elmész mellette. Ő egy viszonylag kezdetleges életforma, aki nem tud a létezésedről. Semmit nem érzékel belőled, esetleg egy árnyékot lát, vagy ha hozzáérsz nem tudja mire vélni a dolgot. Ő nem lát téged, csak érzékelhet bizonyos helyzetekben. Így van ez a meztelencsigánál egyszerűbb életformákkal is, akik a csigából is csak érzékelnek dolgokat. Annyi idejük nincs, hogy bizonyosságot szerezzenek, csak érzik, hogy van ott valami.
Innen kezdve, milyen badarság lenne azt gondolni, hogy mi vagyunk a leghatalmasabbak? Azért mert az érzékszerveink /amik befogadóképessége valljuk be korlátozott, hiszen gondolj az ultrahangra, vagy a szivárvány többi színére amik ott vannak, de csak műszerekkel tudjuk mérni. Ha nem lennének műszereink abba is kételkednénk ugye?/ nem látnak többet, magasabb létformák létezhetnek.
Na jó nem is csűröm csavarom, mert már így is sikerült picit elkanyarodni.
A szept.11-i katasztrófáról még annyit, ha gondolod olvass utána, hogy a katasztrófa előtt, egy halálos beteg kisfiú lerajzolta kb 6 évesen a teljes katasztrófát. Két géppel két tornyot, tüzet, halottakat. Még a baleset előtt meghalt.
Sokan egy ijedt kisfiú fantazmagóriájának gondolták azt, amit konkrétan üzenetnek szántak. Nagyon kevés még az ember ahhoz, hogy ezeket a jeleket, üzeneteket értelmezni tudja. Csak néhányak képesek rá. Na az a néhány ember nem fog pénzért bohóckodni.
Amúgy ha pl. a látók sarlatánok lennének, nem használnák őket olyan szervek mint a CIA FBI stb. Jóra, segítségnyújtásra használhatják.
A ki veszi el kérdésre meg a válasz csak annyi, aki lehetővé teszi, hogy használja addig amíg nem él vissza vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!