Miért van az, hogy az ember saját maga teremtette saját magát és mégsem élvezi az életet? /Nehéz kérdés/
>Önmagunk Istenei, teremtői vagyunk.
Ööö...nem.
>Mi teremtettük a világot
A világ köszöni szépen, nagyon jól elvolt pármilliárd évig, amíg nem voltunk.
>mi teremtjük folytonosan a gondolataonkkal
Ja, persze, a kvantumfizika bebizonyította, mi? :D
>és ennek ellenére az ember élete szenvedés
Túl sok ostobaságban hiszel, azért szenvedsz. Tanulj inkább valami hasznosat.
Ezer és egy teremtéstörténet van. (Melyek közül a tudományos a legkevésbé hihető - számomra -, túlságosan ellentmondásos.)
És én is hallottam olyat mely szerint, mivel Isten a saját képére teremtett minket, mi is teremtőképesek vagyunk, és kaptunk tőle egy laboratóriumot is, amelyben szabadon teremthettünk. Ez a laboratórium a világunk, mindazonáltal nekünk annyira tetszett a művünk, hogy testet alkottunk benne magunknak és alászállunk beléje, majd belekeletkeztünk a világunkba, és már nem is emlékszünk, h valaha hasonlatosak voltunk Istenhez.
Ebben az esetben élek a gyanúperrel, hogy bénák vagyunk, és ezért ba**tuk el ennyire a világot.
Helyesen úgy hangzik, hogy az ami igazából az Ember, az tényleg egy ún. teremtő, de amit megteremt, az itt a bolygón a mi esetünkben egy hamis "én-érzet", és az Ember tévedésében ezzel a hamis énnel azonosítja magát. Ez a hamis én pedig egy korlátolt tartománya annak, ami valójában létezik, nem is csoda, hogy a korlátoltságából adódóan nem látja át a Létezés rendszerét, hamis képekkel, érzésekkel azonosítja magát, és ebből kifolyólag szenved...de az Ember kénytelen megteremteni valamit, ami nem az Igazság, hogy az Igazságot utána értékelni legyen képes, ugyanis az Ember csak és kizárólag viszonyítások és kontraszt árán tudja valamiről, hogy micsoda.
üdv
29/F
LastOne.Left
Köszönöm észrevételeteket, igyekszem minnél alaposabban elgondolkodni a spirituális válaszokon.
Aki kételkedik abban hogy a tudat teremt és ezt a kvantumfizika igazolta, azok számára ajánlom ezen oldalak áttanulmányozását, hogy megértsék a tudományos siteokról is ; kvantumradír, késleltetett választásos kvantumradír kísérleteket. Melyben mikor még nem is mértük meg a részecskepárt hogy eldöntsük, hogy hol ment át, már puszta információszerzése kilétéről összeomlasztja az interferenciaképet és egyetlen helyre kényszerül.
Maga a tudat kényszerítette a kvantumrészecskét arra hogy felvegyen egy egzakt fizikai értéket és mivel mi kísérletekkel vagyunk képesek eldönteni, hogyan figyeljük meg, így eldönthetjük a világ miképpen változik !
kérem ez döbbenetes :
#14: Jé, hiszen tudsz te rendes forrásokat is linkelni, gratulálok :)
Mégis tévedsz: az emberi tudatnak SEMMI köze az egészhez. Az adott kísérleti rendszerünkben az információ kinyerésének a lehetősége az, ami kiváltja a hullámfüggvény összeomlását.
Nem kell hozzá tudat, nem kell hozzá ember, nem kell hozzá szubjektum.
Tudom, hogy te nem fogod megérteni (vagy legalábbis úgy teszel), nem is neked írom, hanem azoknak, akik esetleg még olvasgatják a rovatot.
Ez a leggyakoribb félreértelmezése ezeknek a kísérleteknek, ne essetek ebbe a hibába!
Ignoramus
A tudattal nem teremtünk, legfeljebb változtatunk. Bődületesen nagy antropocentrizmus olyat kijelenteni, hogy az emberi tudat teremtette a világot. Gondoljon csak bele mindenki: Ha valamiről nem tudunk(ergo nincs róla tudatunk), akkor az nem létezik? Ha így gondolkodunk, akkor amíg rá nem jöttek az ókoriak, hogy a Föld gömbölyű(igazából geoid, csak akkoriban olyan nem létezett), addig a Föld tényleg lapos volt? Vagy addig nem léteztek bolygók? Vagy ameddig az ősember nem tudta, hogy a Nap égitest, addig nem létezett Naprendszer? Eléggé szürreális dolog, ha az ember jobban belegondol.
névte2en
Nos:
Az ember mint létforma nagy részt h*lye. Alapból kapaszkodik az irányítás illúziójához, az meg, hogy teremtette saját magát, meg elég nagyképű kijelentés.
Még itt is a fikciók témakörén belül, a legtöbb képzelt valóság, teremtés mítosz, felsőbb rendű szféra, természetfeletti történés is olyan, hogy hitvány, sivár, sanyarú jövőt tár elénk.
Könyörgöm, ha kitaláltok dolgokat, legalább annyi eszetek lenne, hogy olyasmit találjatok ki, amitől boldogabbak lesztek!
Egyébként meg azért nem élvezi, mert nem elég értelmes ahhoz, hogy a szűnni nem akaró elvárásai helyett hálát érezzen a meglévő dolgokért, vagy meg változtassa az attitűdjét.
A mai ember még nagyon messze van a fejlett civilizációtól mind spirituálisan, mind érzelmileg, és talán tudományosan is. Valami különös oknál fogva, mégis csak a legutóbbi hajlandó bevallani tökéletlenségét és elfogadni , mi több számításba venni azt.
Jézusom gyerekek elemi szövegértés elégtlen :D
Az az információ kinyerésének a lehetősége az ugyanaz, mint a tudat hatására tőrténő összeomlás. Sajnos állandóan meg kell magyaráznom szabatosan, többszőr körülírva, mert Info meg Ign és többi tininek még jóval általános iskola altt van a szövegértése és fogalom értelmezése.
A kvantumrészecskéről olyan kísérlettel szeretnénk információt nyerni, arról hogy hol van, melyben nem lépünk kölcsönhatásba vele (kölcsönhatásmentes mérés), mihelyt azonban információt szerzünk arról, hol megy át a rések között, az összeugrik. Mi változott ?
Hát egyszerűen a tudásunk arról, hogy hol van. A tudatunkhoz jut az információ !! Mi, te a tudatod dolgozza fel az információt. Ezt is szokták mondani és ugyanaz a jelentése, ehhez már kvantumfizika sem kell, viszont érteni kellene legalább álalános idkolai szöbegértéshez.
nem attól lesztek félelmetesek, hogy démoni neveket adtok magatoknak, hanem hogy értelmes, segítő válaszokat írtok...Remélem ezt kinövitek srácok :).
*
"A tudattal nem teremtünk, legfeljebb változtatunk"
Pedig azzal teremtünk ! Minden anyag a mi tudatunk hatására változik...ez a teremtés !
" Ha valamiről nem tudunk(ergo nincs róla tudatunk), akkor az nem létezik?"
Igen. Van is egy ilyen hasonlat, hogy ha nem nézzük a holdat az nincs ott, csupán az információs hologrammja (valami ilyesmi, egyetemisták mondták régebben)
"Ha így gondolkodunk, akkor amíg rá nem jöttek az ókoriak, hogy a Föld gömbölyű(igazából geoid, csak akkoriban olyan nem létezett), addig a Föld tényleg lapos volt? Vagy addig nem léteztek bolygók? Vagy ameddig az ősember nem tudta, hogy a Nap égitest, addig nem létezett Naprendszer? Eléggé szürreális dolog, ha az ember jobban belegondol.
névte2en"
Az a helyzet, hogy előttünk itt voltak más igen fejlett földönkívüliek, akik már tudták milyen a föld alakja. Edgar E. Cayce mesélte az univerzum teremtésének tőrténetét úgy, hogy az első lények még amőbaszerűek voltak és pontos alak még nem volt. ezt nem akartam elhinni a XX.sz legnagyobb prófétájának, mert nevetségesen hangzott egy egyetemistának....de később látod beigazolódott, hogy igaza volt (lehetett) :D Irónikus ?
Információ Kapitány az, hogy te hülyének gondolod magadat és elhiszed, hogy semmiképpen sem tudod a valóságot teremteni, ez éppen ezért gúsba köt !
Így saját teremtő erődet kötöd meg és éppen ezért a saját félelmeiddel, fogod erősíteni a további ostobaságodat.
Gyerekek legalább a kvantumfizikának higyjetek, ha nekem nem is !
>Az az információ kinyerésének a lehetősége az ugyanaz, mint a tudat hatására tőrténő összeomlás.
Nem.
Ami ezen túl van, az is mind butaság. A pontszámod 0/10.
Ezt hogy érted? A munkám király, a szabadidőmben király dolgokat csinálok /néha azért unatkozok és felmászok ide ugatni/. Jól élek. Hol van az a pont ahol az, hogy ostobának vallom magam belerondít a képbe? Azt és úgy csinálom, ahogy akarom, nem vagyok adósa senkinek, és minden napom jó. Nem tudok mindent befolyásolni és irányítani, hanem pozitívan reflektálok az engem érő és tőlem független behatásokra.
Téged vallak ostobának, mert elolvastál pár wikit a kvantum radarról, Schrődinger paradoxonjának megfejtési kisérleteiről, meg mondjuk a retrokauzalitásról (ami mind-mind király téma) és elég volt 5db ostoba tehát megfogalmazása ahhoz, hogy istennek képzeld magad és gondolattal manipuláld a környezetedet. Ráadásul ilyen gigászi értelem és képességek birtokában sem tudod élvezni az életed, és minidezek tetejében ezt a titkot a GYÍK-on akarod megtalálni. Ez totálisan bizonyítja hogy unatkozol, mint én most, hisz rád kommentelek.
Nem vagyok tini, és akár mennyire is bosszant, a péniszem hosszabb még linkelt cikkek nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!